Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği - Son Dakika
Yerel

Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, bir araya gelen sağlık çalışanları, Türkiye Halk Sağlığı Kurumunca hazırlanan Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği'ni düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto etti.

21.05.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, bir araya gelen sağlık çalışanları, Türkiye Halk Sağlığı Kurumunca hazırlanan Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği'ni düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto etti.

Tekirdağ Aile Hekimleri Derneği ve Tekirdağ Tabipler Odası üyelerinden oluşan bir grup, aile hekimliklerine getirilen cumartesi nöbetine tepki göstermek için Çorlu Aile Sağlığı Merkezi önünde bir araya geldi.

Tekirdağ Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Cengiz Semercioğlu, grup adına yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına fazla çalışma saatlerinin dayatıldığını savundu.

Sağlık örgütlerinin, Sağlık Bakanlığı ile bu konuda yaptığı görüşmelerin sonuçsuz kaldığını ileri süren Semercioğlu, şunları kaydetti:

"Hafta içi bebeğe, hamile kadına bakan, hastasını muayene eden, tedavisini yapan, köy köy gezen, evlerde hastasını ziyaret eden, entegre sağlık hizmeti verilen yerlerde gece gündüz demeden gelen her hastaya bakan, birinci basamak sağlık çalışanlarından, cumartesi günleri de çalışmaları istenmektedir. Aile Sağlığı Merkezi sağlık çalışanlarının bu haksız hukuksuz fazla çalıştırma dayatmalarına karşı direniyoruz."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement