Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan Açıklaması - Son Dakika
Politika

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Burdur programı kapsamında Gölhisar ilçe halkıyla buluştu.

17.10.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Burdur programı kapsamında Gölhisar ilçe halkıyla buluştu.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya katılan Bakan Gürcan, konuşmasında köyleri tek tek sayarak, selamlarını iletti. Bakan Gürcan, "Selam olsun güller yöresine, selam olsun Göller bölgesine, selam olsun Asmalı'ya, Çamköy'e, Elmalıyurt'a, selam olsun Evciler'e, Hisarardı'na, İbecik'e, selam olsun Karapınar'a, Kargalı'ya, Sorkun'a. Selam olsun Uylupınar'a, Yamadı'ya. Selam olsun Yeşildere'ye, Yusufçay'a. Selam olsun Gölhisar Ovası'nın bereketli topraklarına. Biz bu toprakların ekmeğini yedik, suyunu içtik, havasını soluduk. Bu topraklar cömerttir. Burdur halkı vefalıdır. Dün bir program vesilesiyle görüştüğümüz; ülkesine, vatanına ve milletine hizmeti sevda edinmiş, aşk bilmiş Sayın Cumhurbaşkanımızın kalbi selamlarını sizlere getirdim. Bizler de buradan kendilerine gönül dolusu selam saygı ve muhabbetlerimizi gönderiyoruz" dedi.

"ÇABAMIZ, AHLAK VE FAZİLET ÇABASIDIR"

Ahlak ve fazilet içinde köklü bir medeniyet inşa etme çabasında olduklarını dile getiren Bakan Gürcan, "Yükü gül olana o yükü taşımak ağır gelmez. Aksine o yükü taşımak sizlere onurluca hizmet etme aşkımızı daha da artırır. Bugün bu inanç ve kararlılıkla huzurlarınızdayız. Yine aynı kararlılıkla şehirlerimizi, ilçelerimizi tek tek dolaşıyor halkımızla buluşuyoruz. Kadınlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize, engelli ve yaşlılarımıza, şehit yakınları ve gazilerimize hiçbir ayrım gözetmeksizin toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak eşit ve adil hizmet anlayışıyla gece gündüz demeden çalışıyoruz. Çabamız, ahlak ve fazilet çabasıdır. Köklü bir medeniyetin inşa edilmesi çabasıdır. Büyük bir mazinin, geçmişin mirasçısı olduk. Geleceğe umutla baktık. Zor ve aşılması güç engelleri birlikte aştık ve aşmaya da devam ediyoruz. Bizim yarışımız ahlakta, bilimde ve fende ülkemizi hak ettiği, layık olduğu seviyeye taşıma yarışıdır" diye konuştu.

"TAŞ ATAN OLMADIK, GÜL UZATAN OLDUK"

Barışı istismar etmek isteyenlerle mücadele edeceklerini söyleyen Bakan Gürcan, "Hiçbir dönemde taş atan olmadık, gül uzatan olduk. Büyük bir hoşgörüyle kardeşliğimizi güçlendirmek için çalıştık. Kısır ideolojilerin esiri olmadık. Her zaman kavgadan değil barıştan yana olduk. Bunu istismar edenlerle de anladıkları dilden konuşmaya, onlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle silahlar gömülüp üstüne beton dökülüp ülkemizde tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadele kararlılıkla sürdürülecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bizler bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Doğusuyla batısıyla, güneyiyle kuzeyiyle, vatanımızın her karış toprağını ecdadımızın, şehitlerimizin emaneti olarak korumaya ve yüceltmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yakın tarihle ilgili önemli örnekler veren Bakan Gürcan, Türkiye'de geçmişte yaşanan olayları hatırlattı. Bakan Gürcan şöyle konuştu:

"Gelin yakın tarihimizde neler olmuş birlikte hatırlayalım. Ekonomide, siyasette, hizmet anlayışında nereden nereye gelmişiz bir bakalım. Bir milyar dolar borç için IMF kapılarında bekleyen ülkeden IMF'ye olan 23,5 milyar dolar borcu sıfırlayıp borç veren ülke konumuna geldik. 2001 yılında yaşanan büyük bankacılık krizini bu millet unutmadı. Bu krizin Türkiye'ye maliyeti 111 milyar lira, yani 111 katrilyon. Hazinenin eğer bileşik faiziyle hesaplarsak, batık bankaların millete maliyeti 231 milyar liraya ulaşmıştı. Adeta bankaların içi boşaltılmıştı. Şimdi o bankalar kar eden kuruluşlara dönüştü. Büyük düşüneceğiz, büyük hedeflerin peşinden koşacağız, çünkü bu millet büyük bir tarihin büyük bir coğrafyanın sahibidir. Bugün bizim gerçekleştirdiklerimizi dün IMF kapılarında borç bulmak için bekleyenler hayal bile edemezdi. Artık küresel krizlerden etkilenmeyen ya da az hasarla bu büyük krizleri atlatan bir Türkiye var. Hayalleri ve idealleri olmayanların gelecekleri de olmaz. Bu azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Biz çalışmaya üretmeye devam edersek er ya da geç karşımızda olanlar bile hizmetlerimizi, başarılarımız takdir edeceklerdir. Eğitimde, sağlıkta, savunma sanayinde, ulaşımda, konutta, sosyal politikalarda ve birçok alanda devrim niteliğinde yatırımlar süratle hayata geçmektedir. Yine bu dönemde sağlık hizmetlerinde büyük değişimi başlamıştır. Öncelikli olarak 18 yaşına kadar tüm çocuk ve gençlerimizi ücretsiz sağlık sigortası kapsamına alınmıştır. Yeni bir uygulamayla tüm vatandaşlarımız sağlık güvencesine kavuşmuştur. Dünyada az sayıda ülkenin yürütebildiği, bütün vatandaşlarımızı sağlık güvencesine kavuşturan Genel Sağlık Sigortası uygulamasına 2012 yılında başlanmıştır. Genel Sağlık Sigortası Gelir Testi işlemleri neticesinde toplamda 15 milyonun üzerinde vatandaşımızın kişinin başvurusu alınmış belirlenen oranlarda primleri devlet tarafından ödenmeye başlanmıştır. Yine bu dönemde altyapı hizmetlerine büyük önem verilmiş, 2003'ten bu yana 320'nin üzerinde hastane hizmete açılmıştır. ve büyük şehir hastanelerinin 2016 yılından itibaren hizmete girmeye başlamasıyla sağlık hizmetlerinde yeni bir dönem daha başlayacaktır. Hızlı tren projeleri, hava alanları, limanlar, köprüler, oto yollar ile ülkemizi yeni bir çağa hazırlıyoruz. Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar alanında tüm ezberleri bozduk bozmaya da devam ediyoruz. Ülkemizin geleceği çocuklarımıza yönelik çalışmalar konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçmıyoruz" dedi.

"ALAN EL DEĞİL VEREN EL"OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesinin yüzde 87'sinin hiçbir ayrım yapılmadan adil ve eşit bir şekilde vatandaşlara aktarıldığını söyleyen Bakan Gürcan, "Korumamız altında olan 14 bin çocuğumuzun tüm ihtiyaçları bakanlığımız tarafından karşılanmakta ve en iyi şekilde yetiştirilmektedirler. Doğrudan ve dolaylı olarak 75 bin çocuğa hizmet veriyoruz. Eşi vefat eden kadınlara yardım programını hayata geçirdik. Aynı yolla bugün 2 milyonu aşkın vatandaşımıza aylık ödeme yapıyoruz. güçlü devlet güçlü Türkiye resmi budur. Hiçbir ayrım yapmadan tüm vatandaşlarımıza eşit ve adil bir şekilde, alan el değil veren el olmaya devam edeceğiz. Sizler yanımızda olduğunuz sürece bizler de aşkla ve şevkle yorulmadan sizlere hizmeti sürdüreceğiz. Çünkü hizmet aşk işidir, sevgi işidir. İnsanı sevmeden hizmet olmaz. Hep birlikte yarınlara daha umutla bakacağız. Az konuşup çok iş yapmaya devam edeceğiz. Sadece bugünü değil çocuklarımızın, ülkemizin geleceğini sizlerle birlikte inşa edeceğiz. Birilerinin hayal bile edemediklerini şükürler olsun ki sizlerden aldığımız güç ve destekle bugün hayata geçiriyoruz. Ülkemizin zor dönemlerden geçtiği şu günlerde bizleri içeriden ve dışarıdan zayıflatmaya, durdurmaya çalışan karanlık odakların oyunlarına gelmeyeceğiz. Umudumuzu ve inancımızı artırarak yolumuza devam edeceğiz. Anadolu geçmişte olduğu gibi gelecekte de kardeşliğin, birlik ve beraberliğimizin tek adresi olacaktır. Burada oluşan sinerjinin, içimizdeki coşkunun, Burdur'a ve tüm yurda halka halka yayılmasını diliyor, sizlere ve ailelerinize gönülden sevgi saygı ve selamlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

ÇOCUKLAR BANA GÜLEN BAKAN DİYOR

Koruma altında çocukların kendisine Gülen Bakan dediğini anlatan Bakan Gürcan, konuşmasının sonunda Türkiye Cumhuriyeti milletinin daima gülümsemesini temenni etti. Bakan Gürcan, Gölhisar'da düzenlenen öğle yemeğinin ardından Altınyayla ilçesine hareket etti. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement