Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam Ermenek'te - Son Dakika
Güncel

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam Ermenek'te

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam Ermenek\'te

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bakanlık olarak bir kanun hazırladıklarını belirterek, “Şehitlerimizin SGK’ya borcu varsa onlar silinecek.

08.12.2014 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, bakanlık olarak bir kanun hazırladıklarını belirterek, "Şehitlerimizin SGK'ya borcu varsa onlar silinecek. Anne ve babalarına muhtaçlık şartı aranmadan maaş bağlanabilecek. Aileden bir kişiye istihdam sağlanacak. Kanun çerçevesinde değil ama kendi yaptığımız hazırlıklarla her şehidimizin ailesine bir ev imkanı sunmaya çalışacağız" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasında şehit olan madencilerin ailelerini ziyaret etmek için ilçeye geldi. Bakan İslam, kendisine eşlik eden yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, Karaman Valisi Murat Koca ve ilçe kaymakamlarıyla birlikte ilk olarak madende hayatını kaybeden Başyayla ilçesine bağlı Üzümlü köyünde oturan Ömer Cansu'nun ailesini ziyaret etti.

Ömer Cansu'nun ailesini ziyareti sonrasında açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, madenci ailelerinin hiçbir talebinin olmadığını ifade ederek, "Keşke bu olmasaydı. Keşke evlatlarımızı kaybetmeseydik diyorlar. Zor bir imtihan gerçekten. Gerçekten evlat acısı öyle. Allah kimsenin başına vermesin. Ama devlet olarak hem biz bu tür olayların bir daha meydana gelmesin diye yükümlüyüz hem de her türlü tabii afet ya da insan kusurundan meydana gelen afetler neticesinde ortaya çıkan kazaları onarmak durumundayız. Şimdi bütün şehitlerimiz çıktığı için madenden artık taziye ziyaretlerinde bulunuyoruz" dedi.

"DEVLET GÖREVİNİ YERİNE GETİRECEK"

Maden kazasında şehit olan 18 işçinin de evini ziyaret ederek taziye ziyaretlerinde bulunacaklarını kaydeden Bakan İslam, "Onlar bir şey talep etmiyor ama devlet görevini yerine getirecek. Bir daha böyle hadiseler gelmesin diye kanunlarımız hazır. Kanun meclisten geçecek. Kontroller çok daha sıkılaşacak. İnisiyatife çok daha az yer bırakarak bir takım müeyyideler uygulanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak da biz geride kalanların hayatlarını düzgün sürdürebilmeleri için bir takım tedbirler alıyoruz" diye konuştu.

"ŞEHİDİN AİLESİNE EV İMKANI SUNMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Maden faciasının meydana geldiği günden itibaren psikolog ve sosyologların psikososyal destek vermeye başladıklarını aktaran Bakan İslam, şunları söyledi: "Ama bunun dışında bütün şehitlere hem ölüm aylığı hem ölüm geliri bağlanacak, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından. Bir kısmına bağlandı zaten. Son çıkan madencilere de bağlanacak. Ama biz şimdi bir kanun hazırladık bakanlık olarak. O kanunla şunu yapıyoruz; şehitlerimizi SGK'ya borcu varsa onlar silinecek. Anne ve babalarına muhtaçlık şartı aranmadan maaş bağlanacak. Başka bir gelirleri varsa bile. Eğer çocuklarından bir pay düşüyorsa o maaş bağlanabilecek. Gün şartı ay şartı aranmadan bir gün bile çalışmış olsa maaş bağlanabilir duruma getirilecek. Aileden bir kişiye istihdam sağlanacak. Kanun çerçevesinde değil ama kendi yaptığımız hazırlıklarla her şehidimizin ailesine bir ev imkanı sunmaya çalışacağız."

Bakan İslam, ardından aynı ilçeye bağlı Bozkaya köyünde ikamet eden madencilerden Kamil Yaman'ın ailesini ziyaret etti. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam Ermenek'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement