Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Sakarya'da - Son Dakika
Yerel

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Sakarya'da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Sakarya\'da

Bakan İslam: "Eğer bu hızla gitmeye devam edersek Türkiye, çok yakın zamanda dünyanın lider ülkelerinden biri olacak" "Şu an 16'ncı ülkeyiz, 'inşallah ilk 5'in içinde çok kısa süre içerisinde olacağız' diye ümit ediyoruz"

21.11.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye'nin ilerleme hızını sürdürmesi durumunda çok yakın zamanda dünyanın lider ülkelerinden olacağını söyledi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Arifiye Meslek Yüksekokulunun açılış töreninde konuşan İslam, eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılmış olacağını vurguladı.

Türkiye'nin 12 yılda sessiz devrim yaşadığını, ekonomi, siyaset, sosyal yardım, hizmet, sağlık, ulaşım, eğitim ve demokrasi alanlarında çağ atladığına dikkati çeken İslam, "Eğer bu hızla gitmeye devam edersek Türkiye, çok yakın zamanda dünyanın lider ülkelerinden biri olacak. Şu an 16'ncı ülkeyiz, 'inşallah ilk 5'in içinde çok kısa süre içerisinde olacağız' diye ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

İslam, 12 yılda ortaöğretimde 222 bin 147 derslik yaptıklarını, 458 bin 500 kadrolu öğretmen atadıklarını, 100'e yakın yeni üniversite açtıklarına işaret ederek, Türkiye'deki üniversite sayısının 185 olduğunu, bunların içinde izinlerini almış, eğitime başlamamış üniversitelerin de yer aldığını anlattı.

Üniversitelerin sayısını hızla artırdıklarını, bir taraftan da öğrenci kontenjanını yükselttiklerini dile getiren İslam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Neredeyse örgün üniversite eğitiminde öğrenci sayısı artışı 3 misline yaklaşmış durumda. Üniversite ödeneklerimizde muazzam artış var. Üniversitelerimizin fiziki kapasitelerini geliştiriyoruz, öğretim elemanlarımızın özlük haklarında değişiklikler yaptık, yapıyoruz. Üniversitelerimize kaliteli öğretim elemanı çekebilmek için onların her türlü imkanını geliştirmeye çalışıyoruz."

Türkiye'de uzun yıllar ihmal edilen mesleki eğitim problemine dikkati çeken İslam, "Son yıllarda eğitim sistemindeki değişiklikler ve yatırımlarla bu açığı da ihmal edilmişliği de kaldırma yolunda ciddi adımlar attık. Bundan sonra mesleki eğitim, Türkiye'nin tekrardan parlayan yıldızı olacak" diye konuştu.

Katkılarından dolayı kentte faaliyet gösteren firma yetkililerine plaket veren İslam, açılışın ardından okulu gezerek yetkililerden bilgi aldı. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Sakarya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement