Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Sakarya'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Sakarya'da Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Sakarya\'da Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, seçimi kazanmış olan parti olduklarını belirterek, "Eğer bunu başka türlü düşünürsek, eğer bunu hezimet olarak algılamaya kalkışırsak bu da şükürsüzlük olur.

12.06.2015 22:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, seçimi kazanmış olan parti olduklarını belirterek, "Eğer bunu başka türlü düşünürsek, eğer bunu hezimet olarak algılamaya kalkışırsak bu da şükürsüzlük olur. O ince noktaya da çok dikkat etmek gerekiyor" dedi.

Partisinin Pamukova ve Taraklı ilçe teşkilatlarını ziyaret eden İslam, kendilerine duydukları güven için herkese teşekkür etti. Bunun altında kalınmamasını gerektiren bin vebal ve borç olduğunu ifade eden İslam, "Bu borç bizim üstümüzdedir. Bu borcu bütün hemşehrilerimize ödeyeceğimizden hepinizin emin olmasını istiyorum" diye konuştu.

Partililerin içinde bulundukları üzüntünün farkında olduğunu ifade eden İslam, kendilerinin tek başına iktidar olmaya alışmış bir parti olduğunu aktardı.

"Tek başına iktidar olduğunuz zaman işlerin daha kolay olduğunu bilebilecek kadar siyasi tecrübeye sahibiz" diyen İslam, "Bundan sonra belki bir koalisyon hükümeti görünüyor. Koalisyon hükümetinde işler o kadar kolay olmayacak ama ben kendi adıma şu sözü Pamukova başta olmak üzere tüm Sakarya'ya veriyorum. Bu işin zorluğu her ne ise yani bir koalisyon hükümetinde bulunmanın zorluğu her ne ise bunu biz üstleneceğiz. Sakarya'mız bunun farkına dahi varmayacak. Sizin adınıza sizin iyi niyetlerinizin, güzel temennilerinizin, dualarınızın ve desteğinizin yüzü suyu hürmetine o zorluk her neyse seçtiğiniz kişiler olarak o zorluğu üstleneceğiz, o zorlukla mücadele edeceğiz ama Sakaryamız o zorluğun farkına bile varmayacak. Bundan emin olabilirsiniz, bundan sonraki süreç böyle işleyecek" ifadelerine yer verdi.

Sakarya'nın tüm ilçelerini teşekkür için ziyaret edeceğini dile getiren İslam, Ankara'daki işlerin yoğunluğunun azalmasıyla teşkilatlar olarak öz eleştiri yapacaklarını belirtti. Teşkilatlarla istişare toplantıları düzenleyerek bundan sonraki yol haritalarını belirleyeceklerini vurgulayan İslam, şunları kaydetti:

"Kendi gördüğünüz sorunları, ne yapmamız gerektiğini not etmenizi rica ediyorum. İstişare toplantılarında bunları değerlendirelim. Sakaryamızın mükemmel başarısında elbette hemşehrilerimizin duası var, onların bize duyduğu destek var. 'Size inanıyoruz, yola sizinle devam etmek istiyoruz' deyişi var, teşkilatlarımızın çalışması var. Bunun için hem şahsım adına hem partim ve teşkilatım adına hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yolumuza devam edeceğiz. Ümitsizlik yok. Biz seçimi kazanmış olan partiyiz. Eğer bunu başka türlü düşünürsek, eğer bunu hezimet olarak algılamaya kalkışırsak bu da şükürsüzlük olur. O ince noktaya da çok dikkat etmek gerekiyor. Rab'bimize şükürsüzlük etmeyelim. Bu çok büyük bir imtihandı, bu imtihanı Allah'a hamdolsun gözlerimizi açarak geçirdik, Rab'bimize bu göz açıklığını ve bu feraseti bahşettiği için şükrediyoruz. Sizlere de bütün emeklerinize gayretleriniz için teşekkür ediyorum."

İslam, seçimlerden alınlarının akıyla çıktıklarını ve Türkiye'nin yeniden 'AK Parti' dediğini vurgulayarak, seçim sonuçlarını doğru tahlil etmeleri gerektiğini vurguladı. Milletin mesajını olgunlukla kabul etmeleri gerektiğini dile getiren İslam, "Milletimiz bize şunu söyledi, 'Gönlümdeki parti AK Parti'dir. İktidarı vermek istediğim parti AK Partidir ama AK Parti'ye şu an için biraz kızgınım, onu bir silkeleme ihtiyacı hissediyorum' dedi. Biz bu mesajı aldık. Bu mesajın gereğini Allah'ın izniyle en kısa süre içerisinde yerine getireceğiz" diye konuştu.

İslam, daha sonra Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Sakarya'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement