Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu - Son Dakika
Güncel

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'nun konuşması - Bakan Ramazanoğlu: "Yollar, köprüler, binalar, evler, altyapı, ulaşım, kültürel merkezler, sağlık ve spor imkanlarıyla şehirler değer kazanır. Ama şehirleri yaşanabilir hale getiren orada yaşayan insanlardır.

17.04.2016 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'nun konuşması - Bakan Ramazanoğlu:

"Yollar, köprüler, binalar, evler, altyapı, ulaşım, kültürel merkezler, sağlık ve spor imkanlarıyla şehirler değer kazanır. Ama şehirleri yaşanabilir hale getiren orada yaşayan insanlardır. O insanların şehre ve mekanlara kattıkları ruhtur, sevgidir. Bir şehri sevmenin şartı ona hizmet etmektir"

"Belediyecilik anlayışı artık sadece yol, su, köprü ve temizlik değildir. Sosyal belediyecilik anlayışımız, insan hayatının her alanına dokunan hizmetler vermeyi esas kılmaktadır"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, yapılan yatırım ve sunulan imkanların şehre değer kazandıracağını fakat şehirleri insanların yaşanabilir hale getirdiği belirterek, "O insanların şehre ve mekanlara kattıkları ruhtur, sevgidir. Bir şehri sevmenin şartı ona hizmet etmektir." dedi.

Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak için Denizli'ye gelen Bakan Ramazanoğlu, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezini (ŞÖNİM), ardından da gazi polis memuru Tahsin Güçtü ile annesi Meryem Güçtü'yü evlerinde ziyaret etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesince Karahayıt'taki bir otelde düzenlenen "2016-2017 Eylem Planı" toplantısına katılan Ramazanoğlu buradaki konuşmasında, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı vefatının 23. yılında saygıyla andıklarını, Özal'ın Türkiye'nin kaderini değiştiren ve önünü açan kişi olduğunu söyledi.

Özal'ın Türk insanına 'Siz başarırsınız, yaparsınız' diyerek öz güven veren büyük bir insan ve siyasetçi olduğunu belirten Ramazanoğlu, "Fikirleri, attığı adımları, uygulamaları cesareti ve yürekliliği ile bu ülkede değişim ve dönüşümün öncüsü olmuştur. Merhum Turgut Özal'ı bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz." diye konuştu.

"Şehirler insanların, insanlar da şehirlerin aynasıdır" ifadesini kullanan Ramazanoğlu, yollar, köprüler, binalar, evler, altyapı, ulaşım, kültürel merkezler, sağlık ve spor imkanlarıyla şehirlerin değer kazandığını fakat şehirleri yaşanabilir hale getirenlerin o yerleşim yerindeki insanlar olduğunu vurguladı. Ramazanoğlu, insanların şehre ve mekanlara kattıkları ruhun, sevginin önemine işaret ederek, "Bir şehri sevmenin şartı ona hizmet etmektir. Denizli'ye olan sevgimizle bu şehre bu güne kadar hizmet ettik ve bundan sonrada o aynı şevkle, aşkla ve muhabbetle hizmet etmeye devam edeceğiz." dedi.

Şehir tasavvurunun aynı zamanda medeniyet tasavvuru olduğuna dikkati çeken Ramazanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özünde insan olan medeniyet anlayışımız, her canlının çevresiyle uyumunu esas alan bir şehir inşasını sağlamıştır. Bu anlayış şehirlerin bir sorumluluk mekanı olduğu üzerine de kurulmuştur. Şehir bir toplu yaşama alanıdır, mekanıdır, aynı evlerimiz gibi. Evlerimizin içerisinde birbirimize olan sorumluluğumuz, saygımız, muhabbetimiz neyse bir şehir içerisindeki yaşayışımız odur. Bunun en yakınındaki halkamız komşuluk hak ve hukukuyla başlar. Bunun içinde toplu yaşama iradesi gerektirir. Toplu yaşama idaresi fedakarlıkla, hakla, hukukla, sevgi ve dayanışmayla mümkündür. Şehirler taşa, toprağa, suya, kuşa, ağaca, komşumuza ve yoldan geçene, şehrin insanına karşı sorumlu olduğumuz mekanlardır. Bugünden yarını inşa etmeninin, imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşımanın bilinci ile insanımızı şehrimizin odağına koyuyoruz."

Ramazanoğlu, geleneksel şehir ve mimari anlayışını günün teknolojisiyle ve iletişim imkanlarıyla sentezleyerek daha yaşanılabilir, mutlu ve huzurlu kentler inşa etmenin hedefleri olduğunu söyledi.

Belediyecilik anlayışının artık sadece yol, su, köprü ve temizlik olmadığını dile getiren Ramazanoğlu, "Sosyal belediyecilik anlayışımız insan hayatının her alanına dokunan hizmetler vermeyi esas kılmaktadır. Bugün Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın detaylı bir şekilde anlatacağı 2016-2017 Denizli eylem çalışmalarıyla kentin geleceğine yatırım yapmış olacağız. ve buradan önümüzdeki dönem için ya Allah ya Bismillah diyeceğiz. Ulaşımdan altyapıya, park ve yeşil alan düzenlemesinden spor salonlarına, gençlik ve kültür merkezlerimizden, yaşam ve kültür alanlarına, enerjiden çevre ve sağlığa kadar pek çok alanda gerçekleştirilecek yatırımlar şehrimizin hem çehresini değiştirecek hem de yaşam kalitesini bir üst basamağa taşıyacaktır." ifadelerini kullandı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise milletin vermiş olduğu yetkiyle kentte eserler bırakmaya devam edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından 121 proje içerisindeki "Evde Bakım Hizmeti"nin protokolü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından imzalandı.

Toplantıya, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan, kaymakamlar ve belediye başkanları da katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.


Advertisement