Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Gaziantep'te Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Gaziantep'te Açıklaması

"Biz 11 yıldan beri anaların dualarıyla, ülkemizdeki hayalleri hedefe, hedefleri gerçeğe dönüştürdük" "Bugün 11 yılın sonunda alnımız ak, başımız dik, yaptıklarımızın hesabını vermek ve yapac...

26.10.2013 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Biz 11 yıldan beri anaların dualarıyla, ülkemizdeki hayalleri hedefe, hedefleri gerçeğe dönüştürdük" dedi.

Şahin, Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Mavikent Konutları'nın Karataş Şahinbey Spor Salonu'ndaki kura çekim töreninde yaptığı konuşmada, 6 ay önce de aynı salonda 1000 konutun kurasını çektiklerini anımsattı.

O törende, bugünün sözünü verdiklerini vurgulayan Şahin, "Sayın Başbakanımızdan aldığmız talimatla yönetim şeklimiz, verdiğimiz sözlerde durmak, ne aldanan ne aldatan olmaktır. İşte 6 ay sonra bunu yapıyorsak bu bizim en büyük tesellimizdir" diye konuştu.

AK Parti iktidarının 11 yılı geride bıraktığını ifade eden Şahin, geçen sürede büyük hizmetleri yaptıklarını anlattı.

Üşüyen çocuğun elini tutmak, üşüyen yürekleri ısıtmak, gönüllere dokunmak ve insan odaklı çalışmak için söz verdiklerini belirten Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Merkeze insanı koyduk. İnsanımızı seviyoruz. İnsanımızın bölgesi ne olursa olsun, cinsiyeti ne olursa olsun, yaşı ne olursa olsun, engelli olsun, olmasın, eşrefi mahlukat olarak doğan her canlı, yaşamın en iyisini hak ediyor. En iyi yerlerde yaşamak zorunda. En iyi okullara gtimek zorunda. En iyi sağlık imkanlarına ulaşmak zorunda. Biz şuna inanıyoruz, tohum aynı. O bebekler hepsi aynı, anası babası kim olursa olsun, azıcık fırsat eşitliği ver, mucizeler yaratıyorlar. İşte o yüzden biz 11 yıldan beri anaların dualarıyla ülkemizdeki hayalleri hedefe, hedefleri gerçeğe dönüştürdük. Çok şey yaptık. Bugün 11 yılın sonunda alnımız ak, başımız dik, yaptıklarımızın hesabını vermek ve yapacaklarımızı anlatmak üzere huzurlarınızdaysak sizlerle beraber bir tarih yazıyoruz."

Bugüne kadar Türkiye'de 600 bin sosyal konut ve 42 milyon metrekare yeşil alan yapıldığını aktaran Şahin, bu çalışmaların artarak süreceğini kaydetti.

Eski Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler de kentsel dönüşüm alanında yaptığı çalışmalardan dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür etti.

Vali Erdal Ata ise ev sahibi olacak vatandaşları kutlayarak, Şahinbey Belediyesi ile uydu kentler kurulması yönünde çalışma yaptıklarını anlattı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da kurayla verilecek 1000 konut için 12 bin 225 kişi başvurduğunu söyledi.

Aklından ve hayalinden konut almayı geçiremeyen vatanadaşları ev sahibi yapmak için yola çıktıklarını belirten Tahmazoğlu, "En az 20 bin konutluk yeni bir proje yaparak, kura çekmeden herkesi ev sahibi yapmak istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Şahin ve protokol üyeleri, noter huzurunda kura çekti.

Törene AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak ve Ali Şahin de katıldı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Gaziantep'te Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement