Ailecek Camideyiz Projesi" - Son Dakika
Güncel

Ailecek Camideyiz Projesi"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Ailelerin çocuklarıyla birlikte camiye girişi ve detaylar Ailelerin tarihi camide çocuklarıyla namaz kılması Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın konuşması ve detaylar -Çocuklara Çakır ve Battalgazi İlçe Müftüsü Mehmet Emin Öneç tarafından seccade hediye edilmesinden detaylar Malatya'da "Ailecek Camideyiz Projesi" başladı Battalgazi Ulu Camisi'ne gelen 25 aile, öğle namazını kıldı, camiyi gezdi Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından "Ailecek Camideyiz Projesi" başlatıldı.

06.03.2016 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Ailelerin çocuklarıyla birlikte camiye girişi ve detaylar

Ailelerin tarihi camide çocuklarıyla namaz kılması

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın konuşması ve detaylar

-Çocuklara Çakır ve Battalgazi İlçe Müftüsü Mehmet Emin Öneç tarafından seccade hediye edilmesinden detaylar

Malatya'da "Ailecek Camideyiz Projesi" başladı

Battalgazi Ulu Camisi'ne gelen 25 aile, öğle namazını kıldı, camiyi gezdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından "Ailecek Camideyiz Projesi" başlatıldı.

Her ay 25 ailenin bir camiye gelerek öğle namazını çocuklarıyla beraber kılması, çocukların camileri öğrenerek değerler eğitimine katkı sağlanması amacıyla başlatılan projenin ilk etkinliğinde, 25 aile, Battalgazi Ulu Cami'de öğle namazını kıldı.

Tarihi camiyi gezen ailelere cami imamı Said Uçar tarafından caminin yapımı, tarihi hakkında bilgiler verildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, burada yaptığı konuşmada, çocuklara önem verilmesi gerektiğini belirterek, "Çocuklarımızın vatan bilincini, ülke ve vatan sevgisini öğrettiğimiz gibi çocuklarımıza iyi bir öğrenci, çocuk, kardeş olmayı aşılamak temel görevlerimizden bir tanesidir" dedi.

Çocukların kendi değerlerini bilmesi gerektiğini kaydeden Çakır, ailelerin çocuklarıyla camiye gelmelerinin çocuklara değerlerin öğretilmesi açısından önem arz ettiğini söyledi.

Ailelerin, çocuklarını camilere götürmesi gerektiğini ifade eden Çakır, "Terör bu kadar nasıl yayılıyor? Temelinde bilinçsizlik var. Kötü alışkanlıklar nasıl yayılıyor? Çocuklarımıza belki bu değerlerimizi yeterince öğretmemizin neticesinde ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Battalgazi İlçe Müftüsü Mehmet Emin Öneç de terör örgütüne karşı dik duran aşiretler sayesinde Silopi'de operasyonların çabuk bittiğini belirterek, "Dik duran aşiretlere kimse bir şey yapamamış. Öbürlerinin evi yanmış yıkılmış, perişan olmuş. Bizim dinimiz hak dini. Kur'an'ın gereklerini yerine getirirsek bizi kimse yıkamaz" ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında camiye gelen çocuklara küçük namazlıklar hediye edildi.

Ailecek Camideyiz Projesi"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ailecek Camideyiz Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement