Ailesini Kara Sabandan Kurtaran Traktörü Bahçesinde Sergiliyor - Son Dakika
Güncel

Ailesini Kara Sabandan Kurtaran Traktörü Bahçesinde Sergiliyor

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde çiftçilik yapan Hasan Ali Atik, babasının 62 yıl önce aldığı, ailesini kara sabandan kurtaran traktörü bahçesinde nostalji amacıyla sergiliyor.

05.01.2015 16:22  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde çiftçilik yapan Hasan Ali Atik, babasının 62 yıl önce aldığı, ailesini kara sabandan kurtaran traktörü bahçesinde nostalji amacıyla sergiliyor.Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının, tarım işlerinde kara saban ve kara öküz kullanmak yerine 62 yıl önce aldığı traktörü bugün nostalji olarak kullanmak istediklerini vurguladı."Teknolojinin gelişmesiyle belirli dönemlerde yeni traktörler aldık. Şimdi en son model 4 çekerli traktörlerimiz var. Eski traktörümüzü unutmadık" diyen Atik, şunları dile getirdi: "Alındığı dönemde çiftçilerimizin modern yaşamın simgesi saydığı bu traktörlerle artık kimse ilgilenmiyor. Dolayısıyla yok olup gidiyor. Bu nedenle eski traktörümüzü gelecek nesillere tanıtmak ve turizm alanında kullanmak istedim. Evimiz, Kızılırmak Deltası yolu üzerinde bulunuyor. Bazen deltaya gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler traktörün yanında hatıra fotoğrafı çektiriyorlar. Ben de traktörün bakımını yapmaya başladım. Sadece fotoğraf çekimi için değil aynı zamanda ziyaretçilere nostaljik geziler de düzenleyeceğim."

"Değerini hiçbir zaman kaybetmedi"

Allis-Chalmers marka Amerikan malı traktörlerini bir kaç yıl öncesine kadar tarımsal faaliyetlerde kullandıklarını da anlatan Hasan Ali Atik şöyle devam etti: "Bu traktör Türkiye'deki mekanizasyonun bu noktaya gelişinin de bir şahidi. Geçmişte kara saban ve kara öküzden sonra, ilk nesil traktöre büyük ilgi vardı. Günümüzde ise kliması, kabini olan, radyo ve müzik sistemi bulunan kumanda ile çalışan yeni traktörler var. Bu traktör geçmişte ailemi kara saban ve kara öküzün derdinden kurtarmış. Değerini hiçbir zaman kaybetmedi. 62 yıllık bir traktör. Türkiye'ye ilk gelen traktörlerden. Bu traktörle insanlarımıza nostalji yaşatmak istiyoruz."

Ailesini Kara Sabandan Kurtaran Traktörü Bahçesinde Sergiliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ailesini Kara Sabandan Kurtaran Traktörü Bahçesinde Sergiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement