Aima'da Keman ve Viyola Masterclassı Başladı - Son Dakika
Yerel

Aima'da Keman ve Viyola Masterclassı Başladı

Aima\'da Keman ve Viyola Masterclassı Başladı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 19 yıldan bu yana klasik müzik alanına dünyaca ünlü sanatçılar kazandırmasıyla tanınan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AİMA) bu yılın ikinci eğitim kursu; keman ve viyola masterclasslarına başladı.

14.07.2016 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 19 yıldan bu yana klasik müzik alanına dünyaca ünlü sanatçılar kazandırmasıyla tanınan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AİMA) bu yılın ikinci eğitim kursu; keman ve viyola masterclasslarına başladı.

AİMA tarihinin en yoğun masterclassı olduğu öğrenilen keman ve viyola eğitimlerine bu yıl ülke genelindeki konservatuvarlarda okuyan 32 öğrenci, Ukrayna'dan 6 ve Avusturya'dan 1 öğrenci olmak üzere 39 öğrencinin katıldığı öğrenildi.

Dünyaca ünlü keman virtüözü Andrej Bielow'un yanı sıra; Çiğdem İyicil, Pelin Halkacı Akın, Marco Misciagna tarafından verilen Keman ve Viyola Masterclassının ardından eğitim gören 39 öğrenci, 20 Temmuz'da Cunda Alibey Kültür Merkezi'nde saat 21.00'de klasik müzikseverler için bir masterclass konseri vereceği belirtildi.

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi Başkanı Prof. Filiz Ali, 19 yıldan bu yana her yıl açtıkları masterclasslara bu yıl ilginin yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

39 kursiyer öğrencinin kendi alanlarında eğitim gördükleri konservatuvarların en başarılılarından olduğunu belirten Prof. Ali, "Sadece ülkemizde değil, dünya çapında usta müzisyen yetiştirdiğimiz AİMA binamızda bu yıl gerçekleştirdiğimiz Keman ve Viyola eğitimlerinin ardından 20 Temmuz'da 39 öğrenci ve eğitmenleri tarafından verilecek Keman ve Viyola Masterclass Konserine tüm klasik müzikseverleri bekliyoruz" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aima'da Keman ve Viyola Masterclassı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement