Aisad Başkanı Aydın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Aisad Başkanı Aydın Açıklaması

"Başkent'te iş dünyasının öncelikli konularından birinin her biri ülke standartlarının üzerinde eğitim alan çok sayıda üniversiteli genci keşfetmektir"

30.07.2014 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, Başkent'te iş dünyasının öncelikli konularından birinin her biri ülke standartlarının üzerinde eğitim alan çok sayıda üniversiteli genci keşfetmek olduğunu belirtti.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, kısa süre önce açıklanan LYS sonuçları ile yurt genelinden, hatta dünyadan on binlerce öğrencinin Ankara'da eğitim görme ayrıcalığı elde ettiğini ifade etti. Üniversiteler ve öğrencilerin çok sayıda kent için büyük ekonomik değer olduğuna, kentlerde iş dünyasının üniversitelere paralel geliştiğine işaret eden Aydın, şunları kaydetti:

"Ankara, çok sayıda büyük üniversiteyi uzun yıllar bünyesinde barındırmasına karşın; genç, bilgi dolu, üretken, istekli, heyecanlı, gelecek arayan bu büyük popülasyonun kıymetini yeteri kadar bilemedi. Ülkemizde üniversite öğrencisi sayısı 541 bin 306 olan İstanbul'u, 262 bin 389 öğrenci sayısıyla Ankara izliyor. Başkent Ankara'da çok önemli bir potansiyel var, ancak bizler bunu değerlendiremiyoruz. Ne yazık ki üniversite gençliğinin fikirleri ve istekleri yeterince dikkate alınmıyor.

Başkent'te iş dünyasının öncelikli konularından biri her biri ülke standartlarının üzerinde eğitim alan çok sayıda üniversiteli genci keşfetmektir. Bu gücü Ankara'da tutmalıyız." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aisad Başkanı Aydın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement