Ak Gençler Mısır'daki İdam Kararını Protesto Edecek - Son Dakika
Yerel

Ak Gençler Mısır'daki İdam Kararını Protesto Edecek

Ak Gençler Mısır\'daki İdam Kararını Protesto Edecek

AK Parti Bolu İl Gençlik Kolları, Mısır’da darbe karşıtı 529 kişi hakkında verilen idam cezasını protesto etmeye hazırlanıyor.

08.04.2014 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bolu İl Gençlik Kolları, Mısır'da darbe karşıtı 529 kişi hakkında verilen idam cezasını protesto etmeye hazırlanıyor.

Mısır'da 529 kişinin idam kararına tepki çığ gibi büyüyor. AK Parti Bolu İl Gençlik Kolları, Mısır'da darbe karşıtı 529 kişi hakkında "şiddete teşvik suçlamasıyla" idam cezasına çarptırılmasını protesto etmek üzere Çarşamba günü (yarın) saat 12.30'da Ak Bank önünde toplanacak. Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı'nca 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleşecek protesto yürüyüşüne, Abant İzzet Baysal Üniversitesi ÜNİAK Topluluğu ile bazı Sivil Toplum Kuruluşları da destek verecek.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Abant İzzet Baysal Üniversitesi ÜNİAK Topluluk Başkanı Burak Saygılı, Mısır'daki hukuk dışı verilen karara Bolu halkının sessiz kalmaması gerektiğini söyledi. Saygılı, açıklamasında, "Ak Parti Bolu İl Gençlik Kolları ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi ÜNİAK Topluluğu olarak Mısır'da darbe karşıtı 529 kişiye verilen idam cezası kararını boykot ediyoruz. Bizler, baltacıların yarım bıraktığı 'Rabia' katliamını, yargıç kılıklı tetikçiler tarafından tamamlanmasına göz yumamayız. Bunun için de 09 Nisan 2014 Çarşamba günü, saat 12.30'da Ak Bank önünde toplanarak, tepkimizi göstereceğiz ve Kent Meydanı'na kadar yürüyerek, 529 can için 529 adet temsili karanfil dağıtacağız" diye konuştu. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Gençler Mısır'daki İdam Kararını Protesto Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement