Ak Ocaklar'dan 'Engelli Kardeş Aile' Uygulaması - Son Dakika
Yerel

Ak Ocaklar'dan 'Engelli Kardeş Aile' Uygulaması

Ak Ocaklar\'dan \'Engelli Kardeş Aile\' Uygulaması

AK Ocaklar İpekyolu Kadın Şubesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engellilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek için evlerinde ziyaret edip, hediye verdiği engelli aileleri ile ‘kardeş aile’ uygulaması başlattılar.

04.12.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Ocaklar İpekyolu Kadın Şubesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle engellilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek için evlerinde ziyaret edip, hediye verdiği engelli aileleri ile 'kardeş aile' uygulaması başlattılar.

Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında evlerinde ziyaret ettikleri engelli aileleri ile 'kardeş aile' uygulamasını başlatan AK Ocaklar İpekyolu Kadın Şubesi Başkanı Hamide Donmuş, "Terzioğlu Mahallesi'nde ve Kalecik TOKİ'de bulunan bazı engelli aileleri evlerinde ziyaret ettik ve hediyeler verdik. Dünya Engelliler Günü'nün anlam ve önemini belirten klasik konuşmalar yapmak yerine, engellilerimizi ziyaret ederek zamanımızı ve sevgimizi paylaştık. Ayrıca ziyaret ettiğimiz engelli aileler ile de 'kardeş aile' olduk. Yılda bir gün hatırlamak yerine kardeş ailelerimizi farklı zamanlarda ziyaret ederek gönül birlikteliğimizi sürdüreceğiz. Varsa ihtiyaç ve sorunlarını giderip sıkıntılarının çözümünde destek olacağız. Çünkü hiç kimse bilerek ve isteyerek engelli olmadı. Aynı zamanda hepimiz birer engelli adayıyız. Türkiye'de yaşayan 8 milyon civarındaki engelli kardeşimizin ihtiyaçları devletimiz tarafından büyük ölçüde gideriliyor. Bizlere kalan ise, engellilere acımak yerine yaşam içindeki engelleri azaltarak, ilgi ve sevgimizi paylaşarak yaşamı kolaylaştırmak" dedi.

AK Ocaklar İpekyolu Kadın Şubesi'nin yaptığı ziyaretten memnun olduklarını belirten engelli aileleri ise, "Engelli evlatlarımız bize Allah'ın bir lutfu. Verdiği nimetlerin kıymetini bilmemiz ve herkese sevgiye yaklaşmamız gerekiyor. Çünkü engelli olmak bir kusur ve suç değil. Bizleri, acınarak bakılması kadar hiçbir şey yaralamıyor. Oysa bizim acınmaya değil sevgi ve ilgiye ihtiyacımız var. İlk kez evlerimizde ziyaret edildik, hatırlandığımız için mutluyuz. Allah sizden razı olsun. Günlük yaşam içinde ihtiyaçlarımızı giderirken, toplu taşıma araçları ile seyahat etmede, alışveriş yapmakta ve asansörlere binmekte zorluk çekiyoruz. Şehir hayatının engelsiz bir şekilde düzenlenmesini istiyoruz" diye konuştular.

Ziyarete AK Ocaklar İpekyolu Kadın Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hamide Donmuş, Şube Başkan Yardımcısı Havva Özdemir ve Şube Sekreteri Handan Özay katıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Ocaklar'dan 'Engelli Kardeş Aile' Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement