Ak Ocaklardan Sağduyu Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Ak Ocaklardan Sağduyu Çağrısı

Ak Ocaklardan Sağduyu Çağrısı

AK Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit, “Terörün memlekete hiçbir şekilde fayda getirmeyeceği ve terörün memleketin zararına olduğu Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nin insanları tarafından kabul görmüştür” diyerek sağduyu çağrısında bulundu.

10.09.2015 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit, "Terörün memlekete hiçbir şekilde fayda getirmeyeceği ve terörün memleketin zararına olduğu Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nin insanları tarafından kabul görmüştür" diyerek sağduyu çağrısında bulundu.

AK Ocaklar Derneği yönetimi, İhlas Haber Ajansı (İHA) Ankara Temsilciliği'ni ziyaret etti. Sokakların çözüm yeri olmadığını belirten AK Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit, sağduyu çağrısında bulunarak şunları söyledi:

"Son günlerde ülkemiz üzerinde yaşanan olaylar oldukça üzücü olmakla birlikte birçok algıyla ve yanlış düşüncelerle milletimizin bir anda sokağa dökme olayları yaşanmıştır. Bu noktada bizler üzülüyoruz, ciğerimiz yanıyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun. AK Ocaklar Derneği olarak ülke genelindeki tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum; lütfen sokaklar çözüm yeri değildir. Terörü lanetliyoruz. Terör hiçbir zaman bu memleketin selametine olmamıştır. Asla bu tür provokasyonlara gelmeyeceğiz. Memleketin selameti için birlik, beraberlik ve kardeşlik hukuku içerisinde yolumuza devam edeceğiz."

Türkiye'nin hiçbir zaman eski Türkiye olmadığına dikkat çeken Yiğit, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki terör saldırıları tamamen siyasetçilerin, özellikle de bu ülkenin barış elçisi olarak bu milletin teveccühüne nail olmuş siyasi iradenin maalesef bugün insanları sokağa dökmesi emin olun ki Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki halkımızın üzerinde de ciddi anlamda psikolojik baskı yaratmıştır. Bugün birçok esnafımız dükkanını kapatmıştır. Birçok esnafımızın ve Kürt kökenli insanlarımızın ciğeri yanmıştır. O bölgedeki vatandaşlar da terörü istemiyor ve nokta konmasını istiyor. Emin olun ki ölen şehitler için kendileri de en az bizler kadar üzülüyor. Terörün memlekete hiçbir şekilde fayda getirmeyeceği ve memleketin zararına olduğu da o bölgenin insanları tarafından kabul görmüştür" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ak Ocaklardan Sağduyu Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement