AK Parti 1. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti 1. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül: "Gezi'nin üzerinden kalkışma çıkartanlar asıl meselenin ağaç olmadığını, yine Yalova'daki sessizliğiyle gördü.

17.12.2014 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "Gezi'nin üzerinden kalkışma çıkartanlar asıl meselenin ağaç olmadığını, yine Yalova'daki sessizliğiyle gördü. Asıl mesele başkaydı ama AK Parti'nin meselesi 77 milyonun huzuru ve refahıdır" dedi.

Gül, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti 1. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Mart 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından itibaren, Türkiye ve dünyanın yerel yönetimlerin ne şekilde olması gerektiğini gördüğünü kaydetti.

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortaya koyduğu belediyeciliğin AK Parti kadrolarına ışık tuttuğunu aktaran Gül, "Bizim 1994 ruhuyla, 2023 vizyonuyla bütün belediye başkanlarımız, çalışmalarını canla başla yapmaktadırlar" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bize 4 yıl verin. Türkiye'yi yöneteceğiz. Türkiye'yi İzmir gibi yöneteceğiz" dediğini söyleyen Gül, "Biz sizin İstanbul'u nasıl yönettiğinizi çok iyi biliyoruz. İstanbul, daha önce su akmaz, akarsa da içilmez, kullanılmaz vaziyette. Çöp dağlarından insanın öldüğü dünyada başka belki bir vaka olmamıştır ama İstanbul'da oldu. CHP'nin yönettiği İstanbul Belediyesi'nin bu vizyonuyla çöp dağları oluştu ve vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Yolsuzluk... İstanbul ve tüm Türkiye, CHP'yi İSKİ yolsuzluğundan, belediyedeki yolsuzluğundan biliyor. İzmir'i nasıl yönetti? İzmir'de yapılan birçok hizmetler, suyu örneğin Orman ve Su İşleri Bakanlığı getirdi. İzmir'de yapılan hangi hizmetler varsa büyük çoğunluğunu hükümetimiz yapmıştır. Çünkü İzmirlilere olan, Türkiye'deki 77 milyona olan saygımızdan, vefamızdan dolayı" diye konuştu.

"Millet sana değil 4 yıl, 4 dakika bile yönetimi vermez"

Kılıçdaroğlu'na seslenen Gül, "İzmir'i bırak. Türkiye'yi İstanbul gibi, Kocaeli gibi, Sakarya gibi, Bursa gibi yönetebiliyorsan, buna yüreğin yetiyorsa buyur bu millet sana sandıkta destek verir" ifadelerini kullandı.

Gül, Kılıçdaroğlu'nun geçmişte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Şurada Kağıthane ilçemiz var. Ne dedi? 'Kağıttepe' dedi. Sen daha bu ülkenin sokağını, ilçesini, bu vatanın toprağını, bu insanın derdini, özünü bilmiyorsun, bu millet sana değil 4 yıl, 4 dakika bile yönetimi asla vermez. Geçtiğimiz günlerde İtalya Başbakanı sayın Renzi buradaydı. Ne dedi? 'Kadir Topbaş benim patronumdu' dedi. Çünkü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Dünya Belediyeler Birliği Başkanı. Bu vizyon hamdolsun, Bursa'da, Sakarya'da, Balıkesir'de, Türkiye'nin AK Partili bütün belediyelerinde var."

Taksim'deki Gezi Parkı odaklı olaylarda AK Parti'yi "çevre düşmanı" gibi göstermek isteyenler olduğunu ifade eden Gül, "Yanı başımızda Yalova'da CHP'li belediyenin yapmış olduğu ağaç kıyımını hepimiz gördük. Gezi'nin üzerinden kalkışma çıkartanlar asıl meselenin ağaç olmadığını, yine Yalova'daki sessizliğiyle gördü. Asıl mesele başkaydı ama AK Parti'nin meselesi, 77 milyonun huzuru ve refahıdır" dedi.

"En başta milliyetçiler tarafından tepki konması lazım"

Gül, geçen yıl yapılan 17 Aralık operasyonuna değinerek, AK Parti Hükümeti'nin geçmişteki darbe girişimlerine karşı olduğu gibi 17-25 Aralık paralel vesayetine de karşı çıktığını söyledi.

Vesayetin apoletli ya da cübbeli olmasının hiçbir farkı bulunmadığını ve mücadele edilmesi gereken bir illegal yapılanma olduğunu kaydeden Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"17 Aralık darbe girişimi, usulüyle, yanına almış olduğu cübbeli vesayetiyle, yargısıyla, polisiyle 27 Mayıs cunta dönemine, darbe hukukuna çok benzemektedir. Menderes'e yapılanlar, Özal'a yapılanlar, Erbakan'a yapılanlar Sayın Cumhurbaşkanımıza da yapılmak istendi. Aslında Recep Tayyip Erdoğan şahsında Türk milletine, 77 milyona yapılmak istendi. Hamdolsun, bu vesayete karşı milletimiz ve AK Parti'nin bütün kadroları, dimdik durdu ve bu darbe girişimini milli duruşuyla püskürttü. Bugün aramızda bulunan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'i, çok değerli hizmet yapan arkadaşlarımızı, gerçekten hukuk dışı usullerle gözaltına aldılar. Bu vesileyle Fatih Belediye Başkanımızı, sivil topluma desteği ve yapmış olduğu çalışmalar adına bütün belediye başkanlarımızla birlikte tebrik ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum."

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın "Paralel yapı Aziz Yıldırım'dan 50 milyon dolar para istedi. Vermeyince başına bu işler geldi" şeklinde açıklamalarda bulunduğunu belirten Gül, "Spor kulüplerine bile müdahale eden illegal yapıyla maalesef karşı karşıyayız" dedi.

Abdulhamit Gül, gözaltına alınanlara CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun verdiği desteğe dikkati çekerek, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir AK Parti'ye birisi darbe yapsın da bir kolluk kuvveti darbe yapsın da ister asker olsun ister polis olsun isterse zabıta olsun hemen arkasına sığınır AK Parti'ye yapılır da bana gün doğar diye maalesef bir algı, bir hastalık derecesinde, paranoya içinde siyaset yapıyor. Çok üzücü, bir milliyetçi partinin Sayın Bahçeli'nin açıklamaları da destek mahiyetinde. Oysa bu ülkenin en mahrem görüşmelerini, Dışişlerini, Başbakanı dinleyen yapıya en başta milliyetçiler tarafından tepki konması lazım" diye konuştu.

Diğer konuşmalar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise edilgen bir belediyecilik döneminin geride kaldığını, halkın taleplerini okuyabilen ve geleceğe taşıyabilen bir belediye yönetimi anlayışının ortaya çıktığını kaydetti. Artık dünyada "odak şehirler" trendinin ön plana çıktığını vurgulayan Topbaş, şehirlerin odak şehirler olmak için kendilerini geliştirmeleri gerektiğini aktardı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da toplantının AK Parti'nin yerel yönetimlerdeki marka değerini yeni ufuklara taşıyacağına inandığını söyledi.

Toplantı

Toplantıya, Balıkesir, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanları ve Bilecik, Bolu, Düzce belediye başkanları ile Marmara'daki belediyelerin başkanvekilleri, meclis üyeleri ve diğer ilgililer katılıyor.

Toplantının basına kapalı ikinci oturumunda "Yerel yönetimler çalışma usul ve esasları", "Şehir ve şehirleşme", "Deneyim paylaşımı ve medeniyet tasavvurumuza dayalı şehircilik anlayışı" konularında sunumlar yapıldı.

Toplantı, istişare ve müzakerelerle tamamlandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti 1. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement