AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi

Seçilmiş Cumhurbaşkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “10 Ağustos sürecinde işte bu teşkilat tarih yazdı.

27.08.2014 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçilmiş Cumhurbaşkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "10 Ağustos sürecinde işte bu teşkilat tarih yazdı. Siz dağ taş demediniz, kar kış demediniz, durmak yok yola devam dediniz ve bütün zorluklara göğüs gererek çalıştınız. Her bir vilayetimizde aşkla, şevkle gayretle çalıştı. Bunun neticesinde sizler sadece Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine tanıklık etmediniz. Kendi ellerinizle inşa ettiniz imar ettiniz" dedi.

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuşan seçilmiş Cumhurbaşkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Geçmişte malum partimizin kuruluşunda ir küçük yavru bir altın bize göndermişti. Kızımı yok diyor ki 'Benim altınım yok ama sevgim var kabul eder misiniz' diyor. Saygıdeğer divan, yurtiçinden ve yurtdışında kongremize katılan kıymetli misafirler, yol arkadaşlarım, kader arkadaşlarım, hanım kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla, hasret ve muhabbetle selamlıyorum. Allah'ın selamı, rahmeti bereketi hepimize olsun diyorum. Adalet ve kalkınma partisinin 1. Olağanüstü büyük kongresinin ülkemiz, demokrasimiz, yeryüzündeki tüm dost ve kardeşlerim için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. AK Parti teşkilatının tüm mensuplarına, hem Ankara'ya hem kongre salonuna hoş geldiniz diyorum. Yurtdışından gelen ve bu anlamlı günümüzde heyecanını bizle paylaşan dost ve kardeş ülkelerden misafirlerimize hoşgeldiniz diyorum. Kurucularımızdan, milletvekillerimizden il ilçe başkanlarımızıza, belde eve köy temsilcilerimize sandık müşahitlerimize kadar tüm gönüldaşlarımızı selamlıyorum. Teşkilatımızda görev yapmış, kendileriyle bilikte yol yürümüş bugün aramızda bulunmaya ahirete intikal etmiş kardeşlerimizin mekanlarının cennet olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Kadın kollarımızı bugün bir kez daha özellikle selamlıyorum. Bu hareket kadın kardeşlerimizle güç kazandı, hamım kardeşlerimizin yüreklerini ortaya koyması sayesinde bugünlere ulaştı. Bu kutsal davayı bir oya gibi işleyen kadın kardeşlerimize bugün birkez daha şükranlarımı sunuyorum.

Sizlere her zaman inandım, güvendim" ifadelerini kullandı.

"Gençler, sizler bu milletin umudusunuz. Sizler yeryüzündeki tüm mazlumların umudusunuz" diyerek gençlere seslenen Erdoğan,. Siler sultan Alparaslan', Osman Gazi'ye Fatih Sultan Mehmet'ten Abdülhamit Han'a kadar uzanan bir kutlu davanının kahraman neferlerisiniz. Yarınlarımız, umudumuz olan gençler, istikbalin siyasetçileri bugün sizleri çok farklı çok daha samimiyetle, muhabbetle selamlıyorum. Buradan sınır karakollarında gözünü değil gönlünü namlunun ucuna koyarak vatanının nöbetini tutan genç Mehmetçikleri, askerimizi selamlıyorum. Saraybosna'da, Somali'de, Afganistan'da Türkiye'nin barışa olan sevdasının neferleri olan Mehmetlerimizi selamlıyorum. Allah hepsinin yar ve yardımcısı olsun diyorum. Dün 26 Ağustos'ta Malazgirt Zaferinin 943. yılını idrak ettik. 23 Ağustos'ta Çaldıran zaferi'nin 500. yıldönümünü idrak ettik. Yavuz Sultan Selim, şehit ve gazilerimizi hürmetle yad ediyorum. 100. yıldönümü idrak ettiğimiz 1. dünya Savaşı'nda şehit ve gazi olan ecdadımızı hürmetle yadediyorum. 3 gün sonra 30 Ağustos'ta büyük zaferin 92. yıldönümü idrak edeceğiz, Kurtuluş Savaşı'nın tüm şehitlerini rahmetle yadediyorum. Kıbrıs ve Kore şehitlerimizi, terörle mücadelede şehit olan askerlerimizi rahmetle anıyorum. Tüm şehit ve gazilerimizle birlikte onların eli öpülesi annelerini, babalarını şehitlerimizin gazilerimizin kutsal emanetlerini hürmetle selamlıyorum" dedi.

"10 Ağustos sürecinde işte bu teşkilat tarih yazdı" diyen Erdoğan, "Siz dağ taş demediniz, kar kış demediniz, durmak yok yola devam dediniz ve bütün zorluklara göğüs gererek çalıştınız. Her bir vilayetimizde aşkla, şevkle gayretle çalıştı. Bunun neticesinde sizler sadece Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine tanıklık etmediniz. Kendi ellerinizle inşa ettiniz imar ettiniz" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement