AK Parti 15'inci Yaşını Genel Merkez'inde Düzenlediği Programla Kutluyor (5) - Son Dakika
Güncel

AK Parti 15'inci Yaşını Genel Merkez'inde Düzenlediği Programla Kutluyor (5)

ABDULLAH GÜL: HERKES AKLINI BİR KİŞİYE EMANET EDERSE, SONU BÖYLE OLURAk Parti'nin kuruluşunun 15. yıl dönümünde konuşan 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Bugün maalesef, 15 Temmuz'un çok karanlık gecenin de ay dönümü. Hiç birimizin düşünemeyeceği, tahmin edemeyeceği, devlet kadrolarına sızmış olan cemaat adı altında teröre ve terör örgütüne dönüşmüş olan bu örgütün darbe girişimi ile uyandık.

14.08.2016 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABDULLAH GÜL: HERKES AKLINI BİR KİŞİYE EMANET EDERSE, SONU BÖYLE OLUR

Ak Parti'nin kuruluşunun 15. yıl dönümünde konuşan 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Bugün maalesef, 15 Temmuz'un çok karanlık gecenin de ay dönümü. Hiç birimizin düşünemeyeceği, tahmin edemeyeceği, devlet kadrolarına sızmış olan cemaat adı altında teröre ve terör örgütüne dönüşmüş olan bu örgütün darbe girişimi ile uyandık. Çok şükür başarılamadı. Fedakarca canların ortaya konması ile önlendi. Aralarında, çok zengin olanlar. Fakir olanlar. Eğitimli, eğitimsiz olanlar da vardı. Muhakkak bu olaylardan çok dersler alınacak. Gerek dini bir cemaat olsun, gerek siyasi bir yapı olsun. Eğer herkes aklını, fikrini bir kişiye emanet ederse sonu böyle olur" dedi.

'TAKİYE YAPILIRSA FELAKETLERİ GETİRİR'

Cemaatlerin şeffaf olması gerektiğini belirten Gül, "Bu yapılar şeffaf olmazsa, bu şekilde gördüğümüz gibi gizlilikler olursa, Türkiye Müslümanlığında hiç görülmemiş şekilde takiye yapılırsa, iki yüzü olursa, biri iyi, diğeri karanlık yüz olursa, ülkelerin başına bu felaketleri getirirler. Çok şükür ki bu karanlık sayfa açılmadı" diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ, YİNE AK PARTİ'NİN OMUZLARINDA'

15 yıl önce parti tarihimizde yine saldırılar ile karşılaştık. Bu parti, AYM'den sadece 1 oy ile geri döndü. Nasıl bir tehlikenden döndüğümüzü hatırlarsınız. Hiçbir zaman rövanşist, intikamcı olmadık. Hep geleceğe baktık. Bir ay önce yaşadığımız bu rezil, utanç verici, tarihe kara leke ile geçecek insanların isimleri, Türkiye'yi soktukları bu ortamdan yine Ak parti, hükümetimiz çıkartacak. Evrensel hukukun öneminin hepimiz farkındayız. Geleceği, öngörülebilir yapacaksınız. Bütün Türkiye'nin sorumluluğu yine Ak Parti'nin omuzundadır. Bir taraftan heyecan olacak, bir taraftan haydi sokağa dendiğinde herkes koşacak ama, her gün böyle geçmez. Türkiye'nin geleceği omuzlarımızda. Yeri geldiğinde herkese hesap verebilecek bir siyasi ortamı inanıyorum ki yine Ak Parti yapacaktır" şeklinde konuştu.

DAVUTOĞLU: BU ÇETENİN ELEBAŞINI TÜRKİYE'YE TESLİK ETMEK ZORUNDASINIZ

Ak Parti'nin kuruluşunun 15. yıl dönümünde konuşan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, "15 Temmuz'da bütün siyasi partiler hep birlikte davrandı. Biz biriz, beraberiz, omuz omuza hep bu meydandayız. Hiçbir nifak, fitne bu büyük ailenin arasına giremeyecek. Hiçbir tuzak bu ailenin arasındaki muhabbet bağını asla çözemeyecek. Bundan sonra da eğer herhangi bir tehlike söz konusu olduğunda, Ak Parti kadrolarının yek vücut halinde, tek bir zihin, bilek halinde, bir arada olduğunu bilinmesini istiyoruz. Ak Parti, herhangi bir siyasi parti değildir. Darbeye darbe diyemeyen uluslararası camiaya sesleniyoruz; yanımızda net tavır içinde olmalısınız. Bu çetenin ele başsısını Türkiye'ye, adalete teslim etmek zorundasınız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti 15'inci Yaşını Genel Merkez'inde Düzenlediği Programla Kutluyor (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement