AK Parti 2. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti 2. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül: "Onlar kiminle, Pensilvanya'sıyla, CHP'siyle MHP'siyle alt alta, üst üste bütün hepsi bir araya gelseler AK Parti'nin millete kurmuş olduğu gönül bağını, milletle kurmuş olduğu o ittifakı asla yenemeyecekler, millet galip gelecektir" "Aslında buraya kadar gelişimizin,

10.01.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Abdulhamit Gül, "Onlar kiminle, Pensilvanya'sıyla, CHP'siyle MHP'siyle alt alta, üst üste bütün hepsi bir araya gelseler AK Parti'nin millete kurmuş olduğu gönül bağını, milletle kurmuş olduğu o ittifakı asla yenemeyecekler, millet galip gelecektir" dedi.

Karahayıt'ta bir otelde düzenlenen AK Parti 2. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuşan Gül, karda kışta hiçbir vatandaşı soğuk havada bırakmadıklarını, 24 saat milletin emrine amade şekilde çalıştıklarını, AK Parti belediyeciliğini gösterdiklerini belirtti.

AK Parti'nin 12 yıllık iktidarı ile merkezi yönetim başarısının yanında yerel yönetimlerdeki başarısının da milletin takdir ettiğini ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Aslında buraya kadar gelişimizin, AK Parti'nin bu başarısının temelinde doğrudan milletle hemhal olmak, hizmeti doğrudan vatandaşa ulaştırmanın alanı olan yerel yönetimdeki başarımızdır. Bu milletin oylarıyla ilk defa cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken göstermiş olduğu belediyecilik vizyonu bütün belediye başkanlarımıza hala örnek teşkil etmektedir. Türkiye'de AK Parti'nin merkezi yönetimdeki başarının temel nedeni budur. Türkiye'de belediyecilik hizmetinde milletin takdirine mazhar olan bu başarı AK Parti'nin belediyecilik vizyonunda yatmakta. Bu hizmetin bizim için temel örneği, modeli de Recep Tayyip Erdoğan'dır. Hala o ilkelerle birlikte AK Parti belediyeciliğini daha güzel bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz."

-"Türkiye'de belediyecilik anlamında bir muhalefet yoktur"

Yaptıkları işleri yeterli görmeyip daha iyisini yapma çabasında olduklarını vurgulayan Gül, "AK Parti belediyeciliği olarak Denizli'de Konya'da, Kütahya'da, Uşak'ta, Afyon'da yaptığımız hizmetleri nasıl olur da başka nerelere de yaparız anlayışına sahibiz. Türkiye'de belediyecilik anlamında bir muhalefet yoktur. AK Partili belediyeler kendileriyle yarışmaktadır. Uşak Afyon'la, Denizli Konya ile yarışmaktadır. Tüm bu çalışmalarımızda daha fazla hizmeti millete nasıl sunabiliriz, bu toplantılarda bunun istişaresini yapacağız. Türkiye'de bu hizmetleri yaparak bütün milletin gönlünde taht kurmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde "Ben Türkiye'yi İzmir gibi, Şişli gibi yöneteceğim" açıklamasında bulunduğuna dikkati çeken Gül, "İzmir'de yapılan hizmetlerin büyük çoğunluğu, alt yapı, üst yapı yatırımları hükümetimiz, aziz İzmirli vatandaşlarımıza hizmetler eksik gitmesin diye katkıda bulunduğundan bugün bu noktaya gelmiştir. Ama yerel yönetim anlamında İzmir hizmet görememektedir maalesef. Diğer yandan Şişli. Şişli'de bütün felaketler o kadar kapanmış, ama o kokuları artık kapatmaya güçleri yetmedi. Şişli'de yolsuzluk, mafyatik ilişkiler, tehditvari yönetim, o kokular bütün Türkiye'yi sardı" dedi.

CHP'nin milletin sandıktan çıkan iradesini yok saydığını savunan Gül, şöyle devam etti:

"Seçmen sandığa gidiyor, Şişli Belediye Başkanını seçecek. Orada tehditlerle, imzalar alınıyor. 'Belediye başkanı ben olacağım ama filana devredeceğim' diye. Milletin sandıktan çıkan iradesini yok sayan bir anlayış işte CHP anlayışında vardır. Şişli de bunun bir örneğidir. Yolsuzluklar derseniz yolsuzluklar, İSKİ skandalı gibi. Bugün Şişli'de New York mafyası ile çalışan bir CHP belediyecilik anlayışı var. Sadece bunların belediyecilikte anlayışı böyle değil. Kılıçdaroğlu'nun, SSK yönetiminde yapmış olduğu yolsuzluklar da çabası. Bunlar belediyede New York mafyası ile... Allah korusun bunlar hükümete gelseler Pensilvanya mafyasıyla, cuntasıyla işbirliği yaparlar. Bir milletin değerleriyle bu kadar yabancı, milletin sandık iradesine bu kadar yabancı bir anlayış. Maalesef bir başka zihniyet yoktur. Türkiye için çok acı, çok üzücü bir durumdur."

- "Siyaset mühendisliği ile değil milletle ittifak yapan AK Parti kazanacak"

AK Parti'nin merkezi yönetim ve yerel yönetimde olan başarısının Türkiye'yi emin bir şekilde 2023 hedeflerine ulaştırmakta olduğunun altını çizen Gül, Avrupa kriz içerisindeyken Türkiye'nin güvenilir bir liman olarak ekonomik, demokratik istikrarı ile devam ettiğini, bunun da vatandaşların hükümete verdiği destekten kaynaklandığını belirtti.

Bu desteği hazmedemeyenlerin 30 Mart'ta "AK Partinin belediye seçimlerinde yüzde 30'un altına düşeceği" yönünde bir rüya gördüğünü, milletin sandıkta attığı tokatla rüyalarından uyandıklarını ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Yerel yönetim seçiminde yüzde 45,5 gibi tarihi bir oyla destek verildi. Sonra çatı ittifakları ile bir araya geldiler, cumhurbaşkanlığı seçiminde 'Recep Tayyip Erdoğan'ı seçtirmeyeceğiz' diye ittifaklar yaptılar. Ama AK Parti'nin bu çizginin diğer yapılardan en önemli farkı, bizim ittifakımızı milletle kurmamızdır. Onlar kiminle, Pensilvanya'sıyla, CHP'siyle MHP'siyle alt alta, üst üste bütün hepsi bir araya gelseler AK Parti'nin millete kurmuş olduğu gönül bağını, milletle kurmuş olduğu o ittifakı asla yenemeyecekler, millet galip gelecektir. Bu tarih boyunca hep böyle olmuştur. İnşallah önümüzdeki dönem 2015 seçimlerinde de bu siyaset mühendisliği ile ittifak yapanlar değil milletle ittifak yapan AK Parti kazanacaktır."

-YÖK üyeliğine atama

AK Parti'nin demokratik istikrarından dolayı hiçbir vatandaşın kendini ikinci sınıf vatandaş olarak görmediğini, kimsenin kılık kıyafetiyle, düşüncesiyle, yaşam tarzıyla ötekilendirilmediğini kaydeden Gül, "Üniversite kapılarında 'başörtülü olarak okumak istiyorum' diyenlerin itildiği dönemden sayın cumhurbaşkanımızın imzasıyla çok tarihi bir gelişme yaşanan döneme gelindi. YÖK üyeliğine başörtülü çok değerli bir akademisyen atandı. Bu Türkiye'nin insan hakları ve demokratikleşme açısından geldiği noktayı ortaya koyuyor. 1999'da başörtülü olarak bu milletin seçmiş olduğu, milletvekili olarak meclise gönderdiği Merve Kavakçı'ya 'Bu kadına haddini bildirin' denilen bir noktadan bugün Mecliste başörtülü milletvekillerini görmekteyiz. Bizler bu gelişmeleri yeterli görmüyoruz. AK Parti reformlarını, devrimlerini milletle ittifak ederek sürekli bir hale dönüştürmek, kalıcı hale getirmek üzere anayasa çalışmamızla taçlandıracağız, kurumsal hale getireceğiz" ifadelerini kullandı. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti 2. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Davutoğlu, Samsun'da partisinin iftar programına katıldı
    21:41 Davutoğlu, Samsun'da partisinin iftar programına katıldı

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da partisinin iftar programına katıldı. Davutoğlu, programda yaptığı konuşmada, Samsun'un bilinçli seçmenlere sahip bir il olduğunu belirtti. Ayrıca, 31 Mart seçimlerinde halkın iktidara mesaj vereceğine inandığını ve temiz, ahlaklı bir belediyecilik anlayışını göstereceklerini söyledi. Davutoğlu, 1 Nisan sonrası için kaygılı olduğunu ifade ederek, toplumsal muhalefetin yoğunluk oluşturduğunu ve siyasetlerini daha güçlü bir şekilde yapma sorumluluklarının olduğunu vurguladı.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter: Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı kim?
    21:41 MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter: Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı kim?

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Ataşehir İlçe Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanının fotoğrafının veya afişinin paylaşılmasından utanıp utanmadığını sordu. Yönter, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı adaylarının seçimi kazanacağını belirtti ve İstanbul'un tek gündemi olan bir belediye başkanının yönetmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu'nun 5 yıldır İstanbul'da görülmediğini iddia ederek, İstanbul'un son 5 yılda 50 yıl kaybettiğini söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel Marmaris'te Miting Düzenledi
    21:38 CHP Genel Başkanı Özgür Özel Marmaris'te Miting Düzenledi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı ve vatandaşlara seslendi. Özel, oy kullanmaya kadar herkesin komşularına, müşterilerine, öğrencilerine, arkadaşlarına ulaşarak CHP'ye destek vermelerini istedi.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği
    21:36 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'un Sungurlu ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği olduğunu belirtti. Işıkhan, AK Parti'nin halka hizmet ettiğini ve bu gücü milletten aldığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin dünya standartlarının üzerine çıkacak bir belediyecilik anlayışıyla şehirlerini geliştireceklerini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı
    21:27 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile birlikte Hatay'a gitti. Bakan Güler, 8'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunduktan sonra Hatay Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı'dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor
    21:25 DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, Bağcılar ve Kadıköy'de seçim çalışmalarına devam etti. Beştaş, Bağcılar'da cemevi ziyareti yaparak bilgi aldı ve her kesimle buluşmaya önem verdiklerini vurguladı. Ardından Kadıköy'de partisinin seçim standındaki kadınlarla görüşen Beştaş, kalabalığa hitap ederek kendisi için oy istedi.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.


Advertisement