AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne Doğru - Son Dakika
Politika

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne Doğru

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Herkes kendi özgür iradesiyle bir isim yazdı.

16.05.2016 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Herkes kendi özgür iradesiyle bir isim yazdı. Öne çıkan kıymetli isimler vardı. Binali Bey çok kıymetli bir isim. Sayın Bozdağ da çok kıymetli bir isim. Güzel hizmet yapmış insanlarımız var." dedi.

Topbaş, AK Parti Genel Merkezi'nde devam eden genel başkan adayı temayül yoklamasına katıldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İçeride kongre çalışmaları, delegelerin kongreye gidiş gelişleri ve oy kullanma süreçlerine ilişkin bilgi verildiğini ifade eden Topbaş, kendilerine bir kişinin ismi yazılmak üzere bir de pusula verildiğini bildirdi.

Herkesin kendi iradesiyle verilen pusulaya düşüncesini yazdığını ve zarfı sandığa attığını belirten Topbaş, "Partimizin her kademesinde gerçekten çok değerli insanlar, güzel isimler var. Her biri görev yapabilecek nitelikte insanlarımız. Yarın da milletvekillerimiz bu sürece katılacak ve daha sonra perşembe veya arkasındaki günlerde aday ilan edilecek." dedi.

Topbaş, "Bir görüş alışverişi veya öne çıkan isim oldu mu?" sorusu üzerine sözlerine, şöyle devam etti:

"Bizde kulis olmaz, kulis yapılmaz, partinin geleceği düşünülür ve burada aklı selim hakim olur. Kulis yapılan partilerin akıbetlerinin iyi olmadığını hep gördük. Bizde herkes en iyisini, en idealini tespit etmeye çalışır ve tamamen kendi hür iradesiyle bunu yazar. Bir isim dikte ettirilmez. Bu temayülde de bu tarzda bir çalışma yapıldı. Herkes kendi özgür iradesiyle bir isim yazdı. Öne çıkan kıymetli isimler vardı. Binali Bey çok kıymetli bir isim. Sayın Bozdağ da çok kıymetli bir isim. Güzel hizmet yapmış insanlarımız var. Buna benzer güzel insanlarımız var. Temayülden çıkan isimler hazırlanacak, delegelerin önüne getirilecek ve kongremizde sonuca gidilecek. Hayırlısı olsun."

"Sizin gönlünüzden geçen isim kim?" sorusuna karşılık Topbaş, "Herkes kendi gönlündekini yazdı. Partimiz ve ülkemiz düşünülerek yazılıyor. Şahıslar değil, duygusal hareket etmiyoruz. Hedeflerimiz belli. Hedeflere kilitlenmiş bir parti var. Geleceği düşünen bir partinin mensuplarıyız. Şahıslardan önce ülkemiz ve partimiz gelir." yanıtını verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement