AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Güncel

AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Hem yeni anayasa hem de başkanlık sistemiyle ilgili çalışmalarımızı tamamladık.

23.10.2016 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Hem yeni anayasa hem de başkanlık sistemiyle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Konuyu hem Meclis'te hem de kamuoyu nezdinde yeterince tartıştık, konuştuk, görüştük. Gerekli istişareleri yaptık. Bundan sonra yapacağımız iş, teklifimizi en kısa zamanda Meclis'e getirmek, yüce Meclis'in iradesine teslim etmektir. Yüce Meclis anayasa değişikliğini görüşecek ve öyle ümit ediyorum ki bu teklif milletin önüne gidecektir. Bizim istediğimiz budur" dedi.

Yıldırım, partisinin Afyonkarahisar'da düzenlenen "Millet Yenilmez, Türkiye Bölünmez" temalı 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısının kapanışındaki konuşmasında,14 yıl boyunca çeşitli tehdit ve saldırılara karşı milletin yanında dimdik duran her arkadaşına şükranlarını sunduğunu söyledi.

Partisinin doğrudan millet iradesine yönelik tezgahlanan her türlü oyundan, her türlü zor sınavdan alnının akıyla çıkmasını bildiğini ifade eden Yıldırım, "Ne mutlu ki bizlere daima milletin tarafında olmuş ve daima zorbalığa, haksızlığa, vesayete karşı çıkmış bir siyasi hareketin mensuplarıyız. Allah bizi milletimizden, milletimizin hissiyatından ayırmasın" diye konuştu.

İstişare toplantısında her arkadaşının memleketin derdini kendi derdi haline getirdiğini bir kez daha gururla gördüğünü söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Her AK Parti'li yoldaşım gecesini gündüzüne katarak bu ülkenin bir derdine derman olmanın sevdasıyla yanıp tutuşmaktadır. Tüm arkadaşlarımın gönlünde geleceğin büyük, güçlü, aydınlık Türkiye'sinin heyecanını gördüm. Her arkadaşımın gözünde umut ışığı, sözlerinde umudu gerçeğe dönüştürecek birikimi ve donanımı gördüm. Her zaman çok müsterihim, Türkiye'nin AK Parti ile yürüyecek daha çok yolu var, gerçekleştirecek çok hedeflerimiz var. Biz laf değil, iş üretiyoruz. Laf üstüne laf koyanlardan değil, iş üstüne iş yapanlardanız. Şartlar zora girdiğinde, statükoya teslim olmuyor, vesayet diliyle konuşmuyor, dimdik duruyor ve yanlışların karşısında gereğini yapıyoruz. Biz, 'bir gün öyle bir gün böyle' değiliz. Bir her şartta, her durumda, daima aynı istikametteyiz. Biz ona buna çamur atmıyoruz. Milletin değerlerini yüceltmeye gayret ediyoruz. Bu topraklarda asırlardır yaşayan ve yaşatılan bütün renkleri aynı aşkla seviyoruz. Bizim için saçların rengi önemli değil, gözlerin rengi önemli değil, tenlerin rengi farklı olabilir, bu da önemli değil. Bizim için önemli olan gözyaşlarının rengi hep aynıdır, onun için birliğimizi beraberliğimizi, kardeşliğimizi her şeyin üzerinde tutuyoruz."

"Kime hesap vereceğimizi biliyoruz"

Binali Yıldırım, 25. İstişare Toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek 14 yıllık döneme ilişkin muhasebe yaptıklarını, hatalarının da olduğunu gördüklerini belirtti. İnsanın olduğu yerde yanlış olabileceğini kaydeden Yıldırım, ancak millet iradesine karşı en ufak bir ihanet içinde olmadıklarını vurguladı. "Kim milletin verdiği emanete el uzatmaya kalktıysa AK Parti o eli kırıp bir kenara atmıştır. İşte bizim yeni nesillerimize bırakacağımız en büyük mirasımız budur" ifadelerini kullanan Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nereden geldiğimizi, neyi temsil ettiğimizi, yaptıklarımızın hesabını kime vereceğimizi de iyi biliyoruz, asla unutmuyoruz. Hesabı halka veririz, Hakka veririz. Vesayetçilere değil. Her şeyin ötesinde bir mümin olarak, her hayrın da her şerrin de defterimize yazıldığına inanıyoruz. Allah'ın hesabının tüm hesapların üzerinde olduğuna inanıyoruz, kabul ediyoruz. İnsan için bu aziz millete, bu mübarek ülkeye, bu hakikat davasına hizmet etmekten daha büyük bir kazanç olmadığını düşünüyoruz. Kendimizi her mazlumun, her mağdurun, her muhtaç olanının ihtiyacından sorumlu tutuyor, dünyadaki güç savaşlarına, zulümlere, adaletsizliklere her zaman karşı çıkıyoruz. Siyasetimizin temelinde tüm bu değerler yer alıyor ve biz bu değerlere daima sadakatle bağlı kaldık, bağlı kalmaya devam edeceğiz. Bundan sonra da asla başka yollara sapmayacağız. AK Parti siyaseti de adı gibi aktır, lekesi yoktur, asla da olmayacaktır. Bir kere daha gördüm ki AK Parti'yi AK Parti yapan değerler bugün aynı tazelikte yaşamaktadır. AK Parti siyaseti siz değerli arkadaşlarımız nezdinde ilk günkü aşk ve heyecanla dimdik ayaktadır."

"Teklif milletin önüne gidecek"

Önümüzdeki günlerde Türkiye'nin geleceği adına pek çok kritik adım atılması gerektiğini vurgulayan Binali Yıldırım, "Bu değerli kadronun, bu tarihi görevleri bihakkın yerine getireceğinden asla endişe ve şüphem yoktur. İnşallah sistemdeki tıkanıklıkları tek tek açarak demokrasimizi her türlü kötü emellere kaşı gözümüz gibi korumaya devam edeceğiz." dedi.

Yıldırım, hem yeni anayasa hem de başkanlık sistemiyle ilgili çalışmaları tamamladıklarını belirterek, "Bizler konuyu hem Meclis'te hem de kamuoyu nezdinde yeterince tartıştık, konuştuk, görüştük. Gerekli istişareleri yaptık. Bundan sonra yapacağımız iş, teklifimizi en kısa zamanda Meclis'e getirmek, yüce Meclis'in iradesine teslim etmektir. Yüce Meclis anayasa değişikliğini görüşecek ve öyle ümit ediyorum ki bu teklif milletin önüne gidecektir. Bizim istediğimiz budur" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Meclis'imiz ister 367, ister 330 ile Anayasa değişikliğini onasın, her halükarda son kararı millete götüreceğiz. Bunu buradan milletimizle paylaşıyor ve inanıyorum ki Gazi Meclis bu tarihi sorumluluğu en güzel şekilde yerine getirecek, bu tıkanıklığı da halkın, vatandaşın bizatihi çözmesinin önündeki engeli kaldıracaktır. Milletten korkmayalım. Millet her şeyin en iyisini yapar. Bugüne kadar yaşadığımız krizleri nasıl en güzel şekilde millet çözdüyse bu sorunu da yine millet çözecektir."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı
    20:23 Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda İ.O. ve M.Y. isimli 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramasında ruhsatsız tabanca, 60 fişek ve kurusıkı tabanca ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

  • Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi
    20:22 Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi

    Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişin 44'üncü gününde, İzmir Kadın Platformu üyeleri destek için fabrika önünde toplandı. Platform adına açıklama yapan Nuray Öztürk'ün konuşması, Öz Gıda-İş Genel Başkanı Halil Çukutli tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve hükümeti eleştirdiği gerekçesiyle engellenmeye çalışıldı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek
    20:22 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile İstanbul'da görüşecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri ile yarın İstanbul'da bir araya gelecek. Görüşmede Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin hazırlıkları, ekonomik ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alınacak. Ticaret hacminde 15 milyar dolar hedefi bulunuyor ve Türk yatırımcılar tarafından Mısır'da 100 binden fazla kişi istihdam ediliyor. Ankara, iki ülkenin çıkarlarının giderek birleştiği görüşünde.

  • Trabzon'da Gençler İçin Gazetecilik Eğitimi Tamamlandı
    20:22 Trabzon'da Gençler İçin Gazetecilik Eğitimi Tamamlandı

    Trabzon'da düzenlenen Gençler İçin Gazetecilik eğitim programı sona erdi. 65 öğrenciye gazetecilik, hikaye anlatıcılığı, saha yapımcılığı ve mobil gazetecilik konularında dersler verildi. Eğitim sonunda öğrencilerin çektikleri videolar puanlandı ve birinci olan gruplara ödül ve sertifikaları verildi.

  • Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı
    20:18 Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı

    Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Yeni Balkan Yayınevi tarafından düzenlenen Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı. Büyükelçi Ulusoy, fuar kapsamında tanıtılan kitapların yazarlarıyla sohbet etti ve Türkçe dilinin Kuzey Makedonya'da canlı tutulmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye Maarif Vakfı'nın Kuzey Makedonya'daki okullarının standını da ziyaret etti. Fuar, 24 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Milli Eğitim Bakanlığı, görevde yükselme atama sonuçlarını duyurdu
    20:17 Milli Eğitim Bakanlığı, görevde yükselme atama sonuçlarını duyurdu

    Milli Eğitim Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında boş bulunan memur, sayman, şef ve il-ilçe milli eğitim müdürlükleri şube müdürü kadrolarına görevde yükselme yoluyla atamaların sonuçlarını Personel Genel Müdürlüğü'nün internet adresinde yayımladı.

  • Bursa'da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1'i çocuk 5 yaralı
    20:17 Bursa'da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1'i çocuk 5 yaralı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen kazada, hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı ve 1'i çocuk olmak üzere 5 kişi yaralandı. Kazanın ardından yaralılar ambulanslarla İnegöl devlet hastanesine kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Pakistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi
    20:17 Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Pakistan'a resmi ziyaret gerçekleştirdi

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, 18-19 Nisan'da Pakistan'a resmi ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında Pakistan Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Savunma Bakanı ile görüşmeler gerçekleştirildi.


Advertisement