AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Güncel

AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "İsrail ve Rusya ile ilişkilerimizi normalleştirdiğimiz gibi gelecek süre içinde gerek Suriye'de gerek Irak'ta ve hatta Mısır'da da ilişkilerimizin çok daha iyi şekilde gelişmesi için gayretimizi her gün arttırmaya devam ediyoruz.

23.10.2016 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "İsrail ve Rusya ile ilişkilerimizi normalleştirdiğimiz gibi gelecek süre içinde gerek Suriye'de gerek Irak'ta ve hatta Mısır'da da ilişkilerimizin çok daha iyi şekilde gelişmesi için gayretimizi her gün arttırmaya devam ediyoruz." dedi.

Yıldırım, partisinin Afyonkarahisar'da düzenlenen 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısının kapanışındaki konuşmasında, Türkiye'nin önünde birçok tehdit olduğu gibi birçok da fırsat bulunduğunu belirterek, bulunulan coğrafyanın Türkiye'ye büyük sorumluluk yüklediğini söyledi.

Yıldırım, bu coğrafyada bir yandan etraftaki karışıklıkları, daha fazla mağduriyet oluşmadan, daha fazla masum insan hayatını kaybetmeden adil bir şekilde çözmek için bir yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir yandan hükümetin çalıştığını ifade etti.

Türkiye'nin tezlerinin daha fazla fark edildiğini ve buna göre adımlar atıldığını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bunun altında dostluklarımızı arttırma, düşmanlarımızı azaltma politikamızın çok önemli bir katkısı olduğunu da biliyoruz.

İsrail ve Rusya ile ilişkilerimizi normalleştirdiğimiz gibi gelecek süre içinde gerek Suriye'de gerek Irak'ta ve hatta Mısır'da da ilişkilerimizin çok daha iyi şekilde gelişmesi için gayretimizi her gün artırmaya devam ediyoruz. Bundan sonra daha çok Türkiye'nin 2023, 2035, 2053 hedeflerine zaman ayıracağız ve bu hedeflerin gerçekleşmesi için daha güçlü bir ekonomi, daha fazla yatırım, daha fazla üretim, daha fazla istihdam üreten projeleri, kararları birer birer hayata geçireceğiz. Hedefimiz, iddiamız Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımaktır. Gelecek 8-10 yıl içinde Türkiye mutlaka üst-orta gelir grubundan, üst gelir gruba çıkacak atılımları, adımları atacaktır."

Hesap edilemeyen, iradeler dışında gelişen küresel şartlar dışında bunu başaracak kaynak bulunduğunu anlatan Yıldırım, petrol ya da doğalgaz olmasa da başkalarında bulunmayan, vatanını seven asil bir millet olduğunu söyledi. Yıldırım, "En büyük kaynağımız millettir." diye konuştu.

AB ile ilişkiler

"Avrupa Birliği meselesinde bizim kafamızda zerre kadar bir karışıklık yok. İlk gün ne dediysek bugün de aynı noktadayız. Kafa karışıklığı bizde değil, Avrupa Birliğinin kendisindedir." diyen Yıldırım, AB'nin, İngiltere'nin ayrılık kararından sonra gelecek vizyonunu gözden geçirmesi ve bu çıkışın sebepleri üzerinde kafa yorması gerektiğini söyledi.

Yıldırım, "Türkiye'ye verilen sözler ipe un sermeden, 'ama, fakat' demeden, Türkiye'ye şartlar ileri sürmeden mutlaka yerine getirilmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Milletin, mart ayında imzalanan geri kabul ve vize serbestisi anlaşmasının bekletilmeden hayata geçirilmesini beklediğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Avrupa Birliği şunu unutmasın. Biz, ahdimize vefa göstermeye devam edeceğiz. Nereye kadar? Karşılığını görmediğimiz zaman biz de ne lazımsa o adımı da hiç tereddüt etmeden atarız. Türkiye, bir yandan Avrupa ve Balkanlar, bir yandan Kafkaslar bir yandan da Ortadoğu'da istikrarın devam etmesi, ekonomik iş birliklerinin gelişmesi için var gücüyle çalışmaya devam edecektir. AK Parti olarak biz bu konuda netiz, herhangi bir kafa karışıklığımız söz konusu değildir. Türkiye'nin geleceğini inşa etmekte, dev yatırımlar yapmakta, Türkiye'yi adım adım büyütmekte ve kalkındırmakta kararlılığımız tamdır. 14 yıllık başarılarının altında yatan da daima AK Parti'nin sözünün eri olmasıdır. Hiçbir zaman milletimize yapamayacağımız bir şeyin sözünü vermedik. Söz verdiğimiz her şeyi de elhamdülillah yaptık. Yüzümüz ak, alnımız pak. Çok çalışacağız, daima milletimizin derdine derman olabilmek için hizmet etmeye, ülkemize, milletimize yeni eserler kazandırmaya devam edeceğiz."

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement