AK Parti 6. Bölge Toplantısı Diyarbakır'da Yapıldı - Son Dakika
Politika

AK Parti 6. Bölge Toplantısı Diyarbakır'da Yapıldı

AK Parti 6. Bölge Toplantısı Diyarbakır\'da Yapıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Seçim İşleri Başkanlığı tarafından yapılan bölge toplantısının 6.’sı Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

07.02.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Seçim İşleri Başkanlığı tarafından yapılan bölge toplantısının 6.'sı Diyarbakır'da gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, çözüm süreci gibi bir sürecin neden 1990'lı yıllarda yaşamadığına dikkat çekti.

AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı tarafından Diyarbakır'da toplantı düzenlendi. 6.'sı düzenlenen bölge toplantısına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Oya Eronat, Süleyman Hamzaoğulları, AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, eski İl Başkanı Aydın Altaç, Batman, Bingöl, Mardin, Şırnak ve Siirt parti yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. Bir otelde yapılan toplantının açılış konuşmasını AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar yaptı. Akar'dan sonra söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, çözüm süreci başta olmak üzere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şentop, milletin değerleriyle mutabık oldukları ve bu değerleri benimsediklerini ifade ederek, AK Parti'nin siyasi felsefesinin esasen bu olduğunu söyledi. Yola kararlı bir şekilde çıktıklarını belirten Şentop, "Bugün çözüm süreci bağlamında, kendi sürecin gayretleriyle, kendilerinin ortaya koyduğu performansla bu noktaya geldiğini iddia eden bir siyasi hareket var. AK Parti bugün yapılanlar yeni söylemiyor. 2011'de kurulduğunda parti perspektifinde ortaya koymuştur. 2001-2004 yılları arasında bölgede bir çatışmasızlık ortamı vardı. O dönem içerisinde kaleme alınmış parti programı vardı. Çözüm süreciyle ilgili daha geriye döndüğümüzde, milli birlik ve kardeşlik projesiyle ilgili partimizin temel anlayışıyla, merkeze koyduğu, dünya görüşü ve siyaset anlayışla bağlantılı bir husustur" dedi.

"BİRÇOK KONUDA DEMOKRATİKLEŞME YÖNÜNDE ATILMIŞ ADIMLAR VAR"

1990'lı yıllarda terörün en yoğun olduğu dönemlerden örnekler veren Şentop, şunları söyledi:

"O dönemde HDP'nin aynı siyasi hareketin partisi vardı. Türkiye'de birçok parti vardı. Bugün barış süreci dediğimiz bir sürecin benzeri o dönemlerde neden yaşanmadı ve neden 2002 yılından sonra AK Parti ile birlikte yaşandı? Bu siyasette yer alan kadrolara, tabloya baktığımızda değişen tek bir unsur var, o da AK Parti'nin Türkiye siyasetinde var olmasıdır. 2002 yılından önce bugün HDP dahil olmak üzere tüm partiler vardı. Terör de, silahlar da vardı fakat böyle bir süreç yaşanmadı. Tek bir faktör bu süreci yaşanır hale getirebildi, o da AK Parti'nin iktidara gelmesidir. Diğer dillerde yayın yapılmasından tutun sayamayacağımız birçok konuya kadar demokratikleşme yönünde atılmış adımlar var."

"100 YIL ÖNCESİNE DAYANAN BİR MESELEDİR"

Kürt meselesinin ortaya çıkış noktasını anlatan Şentop, bu meselenin sadece 30 yılın bir meselesi olmadığını söyledi. 100 yıl öncesine dayanan bir mesele olduğunu dile getiren Şentop, "19. yüzyılla beraber Osmanlı'da başlayan bir modernleşmenin, Batı'dan gelen fikirlerin, kültürel değişimlerin getirdiği bazı ulusçu, etnik kökenli yaklaşımların neticesinde ortaya çıkmış bir durumdur. Yoksa biz bu topraklarda 19. yüzyılda ortaya çıkan çağdaş kavramlar yokken de, demokratikleşme, insan hakları dediğimiz şeyler dahi telaffuz edilemezken bin yıldan fazladır bu topraklarda farklı etnik kökende, aynı inancı paylaşan mensupları olarak bir arada yaşadık" diye konuştu.

Şentop'un konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti 6. Bölge Toplantısı Diyarbakır'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement