AK Parti 68 İlde Sadece 21 Mevcut Başkanı Aday Gösterdi - Son Dakika
Politika

AK Parti 68 İlde Sadece 21 Mevcut Başkanı Aday Gösterdi

AK Parti 68 İlde Sadece 21 Mevcut Başkanı Aday Gösterdi

AK Parti'nin bu güne kadar açıkladığı 68 ilin belediye başkan adaylarından sadece 21 tanesi, mevcut belediye başkanlarından oluşuyor.

07.12.2013 08:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) bu güne kadar açıkladığı 68 ilin belediye başkan adaylarından sadece 21 tanesi, mevcut belediye başkanlarından oluşuyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından peyderpey açıklanan 68 adet il belediye başkan adayları arasında sadece 21'i mevcut başkanlardan oluşuyor. Geri kalanları ise mevcut bakanlardan, milletvekillerinden, valilerden, ilçe belediye başkanlarından ve parti mensuplarından oluşuyor. AK Parti Gaziantep ve Hatay Büyükşehir Belediyeleri için kabinedeki en başarılı bakanlardan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i aday gösterdi. AK Parti Diyarbakır, Ordu, Balıkesir ve Çanakkale Belediye Başkan adaylıklarına milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Enver Yılmaz, Ahmet Edip Uğur ve Mehmet Daniş'i aday gösterdi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne bir süre önce valilik görevinden istifa eden Celalettin Güvenç aday gösterilirken, Adana, Adıyaman ve Karabük'e ise eski Milletvekilleri Abdullah Torun, Hüsrev Kutlu ve Mehmet Ceylan aday gösterildi.

AK Parti'nin açıkladığı 68 ilden 41 tanesinde şu anda AK Parti'li belediye başkanları görev yapıyor. AK Parti'nin mevcut belediye başkanlarını aday gösterdiği 21 il ve adaylar şunlar: "İstanbul Kadir Topbaş, Afyonkarahisar Bahattin Çoban, Ağrı Hasan Arslan, Amasya Cafer Özdemir, Ankara Melih Gökçek, Bilecik Selim Yağcı, Bitlis Fehmi Alaydın, Bolu Alaaddin Yılmaz, Çankırı İrfan Dinç, Kayseri Mehmet Özhaseki, Kırşehir Yaşar Bahçeci, Konya Tahir Akyürek, Malatya Ahmet Çakır, Samsun Yusuf Ziya Yılmaz, Trabzon Fevzi Gümrükçüoğlu, Bursa Recep Altepe, Kocaeli İbrahim Karaosmanoğlu, Sakarya Zeki Toçoğlu, Yalova Yakup Koçal, Nevşehir Hasan Ünver, Çorum Muzaffer Külcü." AK Parti Zonguldak'ta, Kozlu ilçe Belediye Başkanı olan Ali Bektaş'ı aday gösterdi.

AK Partinin diğer il adayları ise şunlar: "Aksaray H. Şahin Yazgı, Ardahan Faruk Köksoy, Artvin Mehmet Kocatepe, Bartın Seyfettin Kalay, Batman Emin Ekmen, Bingöl Yücel Barakazi, Düzce Mehmet Keleş, Erzincan Cemalettin Bşsoy, Erzurum Mehmet Sekmen, Eskişehir Harun Karacan, Giresun Yılmaz Can, Gümüşhane Ercan Çimen, Hakkari Osman Kızılban, Iğdır Mustafa Buluş, Kahramanmaraş Fatih Mehmet Erkoç, Kastamonu Tahsin Babaş, Kütahya Kamil Saraçoğlu, Mersin Mustafa Sever, Muğla Mansur Harmandar, Rize Reşat Kasap, Şırnak Hamdi Yıldırım, Sivas Sami Aydın, Tokat Eyüp Eroğlu, Van Osman Nuri Gülaçar, Mardin M. Vejdi Kahraman, Tekirdağ Mustafa Yel, Bayburt Mete Memiş, Sinop Hamza İnce, Kırıkkale Mehmet Saygılı, Siirt Ali İlbaş, Niğde Faruk Akdoğan, Kırklareli Selahattin Minsolmaz, Edirne Prof. Dr. Ahmet Günşen, Muş Feyat Asya, Yozgat Dr. Kazım Arslan, Elazığ Mücahit Yanılmaz." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti 68 İlde Sadece 21 Mevcut Başkanı Aday Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement