AK Parti 68 İlin Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı - Son Dakika
Güncel

AK Parti 68 İlin Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

AK Parti 68 İlin Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

AK Parti, 30 Mart 2014 yerel seçim hazırlıklarına kapsamında kampanya çalışmalarını hazırlarken,68 ilin belediye başkan adaylarınıda açıkladı.

07.12.2013 11:58  Güncelleme: 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti, 30 Mart 2014 yerel seçim hazırlıklarına kapsamında kampanya çalışmalarını hazırlarken, bizzat Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da bugüne kadar 25'i büyükşehir olmak üzere 68 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. 

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, AK Parti bugüne kadar açıkladığı adaylar arasında, 10'u büyükşehir 23 ilde mevcut belediye başkanı ile yerel seçim yarışına girerken, 19 ildeki AK Partili belediye başkanlarını da değiştirme yoluna gitti. 

AK Parti, 30 Mart yerel seçimlerinde Ankara, Bursa, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Sakarya, Samsun, Trabzon, Afyonkarahisar, Ağrı, Ardahan, Amasya, Bilecik, Bitlis, Bolu, Çankırı, Çorum, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Yalova'da mevcut belediye başkanlarıyla yoluna devam etme kararı aldı.

YENİDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÖSTERİLEN MEVCUT BELEDİYE BAŞKANLARI ŞÖYLE: 

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Yalova Belediye Başkanı Bilgin Koçal."

GÖKÇEK VE ÖZHASEKİ 5.DÖNEM İÇİN ADAY 

AK Parti'nin yeniden aday gösterdiği belediye başkanları arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki yerel seçimlere 5. defa büyükşehir belediye başkan adayı olarak giriyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 4. dönem, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Yalova Belediye Başkanı Bilgin Koçal da 3. dönem belediye başkanlıkları için aday gösterildi. 

AK Parti, bugüne kadar açıkladığı belediye başkan adayları arasında 19 ilde de mevcut AK Partili belediye başkanlarını değiştirme kararı aldı. Buna göre AK Parti, 30 Mart 2014 yerel seçimlerine  Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Bingöl, Düzce, Elazığ, Erzincan, Kırıkkale, Kütahya, Muş, Rize, Tokat ve Yozgat'ta yeni adaylarla yarışacak. 

2 BAKAN, 9 ESKİ VE YENİ MİLLETVEKİLİ ADAY

Gaziantep'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Hatay'da Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Diyarbakır'da milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu ile yerel seçime girme kararı alan AK Parti, Adana'da 22. dönem milletvekili Abdullah Torun'u,  Balıkesir'de 23. dönem milletvekili ve halen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmed Edip Uğur'u, Ordu'da 22. ve 23. dönem milletvekili Enver Yılmaz'ı, Adıyaman'da 22. dönem milletvekili Fehmi Hüsrev Kutlu'yu, Batman'da 23. dönem milletvekili Mehmet Emin Ekmen'i,  Çanakkale'de 22. ve 23. dönem milletvekili Mehmet Daniş'i, Karabük'te 23. dönem milletvekili Mehmet Ceylan'ı ve Yozgat'ta da Refah Partisi eski milletvekili Kasım Arslan'ı belediye başkan adayı olarak gösterdi. 

AK Parti, Erzurum'da Refah Partisi eski Samandıra ve Kartal Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kahramanmaraş'ta Fatih Mehmet Erkoç, Mardin'de Mehmet Vejdi Kahraman, Şanlıurfa'da vali  Celalettin Güvenç, Adıyaman'da 22. dönem milletvekili Fehmi Hüsrev Kutlu, Aksaray'da Haluk Şahin Yazgı, Bayburt'ta Mete Memiş, Bingöl'de Başbakanlık Kamu Diplomasi Koordinatörlüğünde görevli Yücel Barakazi, Düzce'de eski Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Elazığ'da Mücahit Yanılmaz, Erzincan'da AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Kırıkkale'de Mehmet Saygılı, Kütahya'da AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Muş'ta Memur-Sen İl Başkanı Feyat Asya, Rize'de Reşat Kasap, Tokat'ta Eyüp Eroğlu ve Yozgat'ta eski Refah Partisi milletvekili Kazım Arslan ile yerel seçimlere girecek. 

AK PARTİLİ OLMAYAN 26 İL 

Yerel seçimlerde diğer partileri elinde olan belediyeleri de kazanmak için yoğun çalışma yürütecek olan AK Parti, bugüne kadar açıkladığı ve AK Partili olmaya 26 ilde bakan yardımcısından öğretim üyesine, kanaat önderinden ticaret odası başkanına kadar toplumun değişik kademelerindeki birçok yeni ismi aday gösterdi.

Eskişehir'de ticaret odası başkanı Harun Karacan'ı, Mersin'de Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever'i, Muğla'da öğretim üyesi Mansur Harmandar'ı, Tekirdağ'da İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekili Mustafa Yel ve Van'da uzun yıllar imam-hatiplik yapan Ensar Vakfı Şube Başkanı Osman Nuri Gülaçar'ı aday gösteren AK Parti, Artvin'de Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Bartın'da tıp doktoru Seyfettin Kalay, Edirne'de öğretim üyesi Ahmet Günşen, Giresun'da akademisyen Yılmaz Can, Gümüşhane'de Ercan Çimen, Hakkari'de İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban, Iğdır'da Mustafa Buluş, Kastamonu'da Tahsin Babaş, Kırklareli'nde Selahattin Minsolmaz, Siirt'te Ali İlbaş, Sinop'ta eski belediye başkanı Hamza İnce, Şırnak'ta 1989-1994 yılları arasında kentin ilk belediye başkanlığı yapan Ahmet Hamdi Yıldırım, Sivas'ta bir önceki dönem belediye başkanlığı yapan Sami Aydın ve Zonguldak'ta da Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile bu illerin belediye başkanlıklarını AK Parti'ye kazandırmaya çalışacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti 68 İlin Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement