AK Parti 81 İlin Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı - Son Dakika
Güncel

AK Parti 81 İlin Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

AK Parti 81 İlin Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

AK Parti, 81 ilde yarışacağı belediye başkan adaylarının tanıtımını bitirip 26 isimle yola devam ederken 21 ilde ise isim değişikliğine gitti.

15.12.2013 11:07  Güncelleme: 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti, 30 Mart 2014 yerel seçimlerine 104 gün kala, 81 ilde yarışacağı belediye başkan adaylarını bizzat Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenen törenlerle tanıttı.

21 İSİM DEĞİŞTİ

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, AK Parti bugüne kadar açıkladığı adaylar arasında, 11'i büyükşehir 26 ilde mevcut belediye başkanı ile yerel seçim yarışına girerken, 21 ildeki AK Partili belediye başkanlarını da değiştirme yoluna gitti.

AK Parti'nin, il bazında tek kadın belediye başkan adayı Gaziantep büyükşehir belediye başkanlığı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin oldu.

ADAYLARIN YAŞ ORTALAMASI 50

AK Parti il belediye başkan adaylarının yaş ortalaması 50 olarak belirlenirken, en genç aday 36 yaşındaki Tokat Belediye Başkan adayı Eyüp Eroğlu, en yaşlı aday da 68 yaşındaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Topbaş oldu. Adaylar arasında 30-40 yaş arası 5, 40-50 yaş arası 41, 50-60 yaş arası 25, 60-70 yaş arası da 10 isim bulunuyor.

MÜHENDİS OLAN İSİMLER DAHA FAZLA

Partinin 81 il belediye başkan adaylarının öğrenim durumları da yüksek olması dikkati çekiyor. Adaylar arasında 21 çeşitli mühendislik fakültesi, 17 hukuk, 11 iktisadi ve idari bilimler, 6 eğitim, 4 siyasal bilgiler, 3 mimarlık, 3 ilahiyat, 2 tıp fakültesi ve 1 de yüksek İslam enstitüsü mezunu yer alıyor.

39 ADAY BAŞBAKAN'IN ÇOCUK TAVSİYESİNE UYUYOR

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ın yeni evlenen çiftlere yaptığı 3 ve daha fazla çocuk tavsiyesine uyan 39 il belediye başkan adayı bulunuyor. Şırnak Belediye Başkan adayı Ahmet Hamdi Yıldırım, 8 çocukla adaylar arasında en fazla çocuğu olan isim olarak dikkati çekiyor.

26 İLDE AYNI İSİMLER YARIŞACAK

AK Parti, 30 Mart yerel seçimlerinde Ankara, Bursa, Denizli, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Sakarya, Samsun, Trabzon, Afyonkarahisar, Ağrı, Ardahan, Amasya, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Kars, Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Yalova'da mevcut belediye başkanlarıyla yoluna devam etme kararı aldı.

Yeniden belediye başkan adayı gösterilen mevcut belediye başkanları şöyle: "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Yalova Belediye Başkanı Bilgin Koçal."

GÖKÇEK VE ÖZHASEKİ 5. KEZ ADAY

AK Parti'nin yeniden aday gösterdiği belediye başkanları arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki yerel seçimlere 5. defa büyükşehir belediye başkan adayı olarak giriyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 4. dönem, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Yalova Belediye Başkanı Bilgin Koçal da 3. dönem belediye başkanlıkları için aday gösterildi.

AK Parti, bugüne kadar açıkladığı belediye başkan adayları arasında 21 ilde de mevcut AK Partili belediye başkanlarını değiştirme kararı aldı. Buna göre AK Parti, 30 Mart 2014 yerel seçimlerine Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Bingöl, Düzce, Elazığ, Erzincan, Karaman, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Muş, Rize, Tokat ve Yozgat'ta yeni adaylarla yarışacak.

3 BAKAN, 11 ESKİ VE YENİ MİLLETVEKİLLERİ BAŞKANLIK PEŞİNDE

İzmir'de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Antalya'da Genel Başkan Yardımcısı ve eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gaziantep'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Hatay'da Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Manisa'da MKYK üyesi ve milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Diyarbakır'da milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu ile yerel seçime girme kararı alan AK Parti, Adana'da 22. dönem milletvekili Abdullah Torun'u, Balıkesir'de 23. dönem milletvekili ve halen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmed Edip Uğur'u, Ordu'da 22. ve 23. dönem milletvekili Enver Yılmaz'ı, Adıyaman'da 22. dönem milletvekili Fehmi Hüsrev Kutlu'yu, Batman'da 23. dönem milletvekili Mehmet Emin Ekmen'i, Çanakkale'de 22. ve 23. dönem milletvekili Mehmet Daniş'i, Karabük'te 23. dönem milletvekili Mehmet Ceylan'ı, Kilis'te 22. dönem milletvekili Hasan Kara ve Yozgat'ta da Refah Partisi eski milletvekili Kasım Arslan'ı belediye başkan adayı olarak gösterdi.

AK Parti, Erzurum'da Refah Partisi eski Samandıra ve Kartal Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kahramanmaraş'ta Fatih Mehmet Erkoç, Mardin'de Mehmet Vejdi Kahraman, Şanlıurfa'da vali Celalettin Güvenç, Adıyaman'da 22. dönem milletvekili Fehmi Hüsrev Kutlu, Aksaray'da Haluk Şahin Yazgı, Bayburt'ta Mete Memiş, Bingöl'de Başbakanlık Kamu Diplomasi Koordinatörlüğünde görevli Yücel Barakazi, Düzce'de eski Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Elazığ'da Mücahit Yanılmaz, Erzincan'da AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Kırıkkale'de Mehmet Saygılı, Kütahya'da AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Karaman'da İl Genel Meclisi Üyesi Ertuğrul Çalışkan, Muş'ta Memur-Sen İl Başkanı Feyat Asya, Rize'de Reşat Kasap, Tokat'ta Eyüp Eroğlu ve Yozgat'ta eski Refah Partisi milletvekili Kazım Arslan ile yerel seçimlere girecek.

AK PARTİ'NİN KAZANAMADIĞI 34 İL

Yerel seçimlerde diğer partileri elinde olan belediyeleri de kazanmak için yoğun çalışma yürütecek olan AK Parti, bugüne kadar açıkladığı ve AK Partili olmayan 34 ilde bakan yardımcısından öğretim üyesine, kanaat önderinden ticaret odası başkanına kadar toplumun değişik kademelerindeki birçok yeni ismi aday gösterdi.

Aydın'da Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Savaş'ı, Eskişehir'de Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan'ı, Mersin'de Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever'i, Muğla'da öğretim üyesi Mansur Harmandar'ı, Tekirdağ'da İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekili Mustafa Yel ve Van'da uzun yıllar imam-hatiplik yapan Ensar Vakfı Şube Başkanı Osman Nuri Gülaçar'ı aday gösteren AK Parti, Artvin'de Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Bartın'da tıp doktoru Seyfettin Kalay, Edirne'de öğretim üyesi Ahmet Günşen, Giresun'da akademisyen Yılmaz Can, Gümüşhane'de Ercan Çimen, Hakkari'de İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban, Isparta'da AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, Iğdır'da Mustafa Buluş, Kastamonu'da Tahsin Babaş, Kırklareli'nde Selahattin Minsolmaz, Osmaniye'de Mehmet Gürbüz, Siirt'te Ali İlbaş, Sinop'ta eski belediye başkanı Hamza İnce, Şırnak'ta 1989-1994 yılları arasında kentin ilk belediye başkanlığı yapan Ahmet Hamdi Yıldırım, Sivas'ta bir önceki dönem belediye başkanlığı yapan Sami Aydın, Tunceli'de iş adamı Erkan Eroğlu, Uşak'ta Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Nurullah Cahan, ve Zonguldak'ta da Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile bu illerin belediye başkanlıklarını AK Parti'ye kazandırmaya çalışacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti 81 İlin Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazeteci Can Ataklı, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla hakim karşısına çıktı
    13:10 Gazeteci Can Ataklı, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla hakim karşısına çıktı

    Gazeteci Can Ataklı, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu işlediği iddiasıyla açılan dava kapsamında hakim karşısına çıktı.

  • Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Türk Futbolunun Geleceği Önemli
    13:10 Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Türk Futbolunun Geleceği Önemli

    Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylardan sorumlu herkesin ceza alması gerektiğini vurgulayarak, Türk futbolunun geleceği için Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) alacağı kararların önemli olduğunu belirtti.

  • Bülent Kuşoğlu Hatay'da yerel seçim çalışmalarına devam etti
    13:08 Bülent Kuşoğlu Hatay'da yerel seçim çalışmalarına devam etti

    Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Hatay'da Reyhanlı Çerkes Derneği'ni ziyaret ederek yerel seçim çalışmalarını sürdürdü. Kuşoğlu, merkezi idarenin yanlışlarına dikkat çekerek Türkiye'nin iyi yönetilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Tayland'da define avcısı göçük altında hayatını kaybetti
    13:07 Tayland'da define avcısı göçük altında hayatını kaybetti

    Tayland'ın Prachup Kiri Khan eyaletinde bulunan eski bir altın madeninde define avcıları kazı yaparken meydana gelen toprak kayması sonucu bir kişi göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Kurtarma ekipleri yaklaşık 5 saat süren çalışmanın ardından define avcısının cansız bedenine ulaştı. Olayın ardından maden ocağının çevresi kapatıldı ve kurtulan define avcıları ifadeleri alınmak üzere karakola sevk edildi.

  • Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    13:05 Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan 12 katlı bir iş merkezinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Maltepe Mahallesi'ndeki bir ilaç firmasında çıkan yangın nedeniyle iş yerinde hasar oluştu. Yangın sırasında hafif yaralanan bir kişi ise hastaneye kaldırıldı.

  • Adıyaman'da deprem sonrası sigortalı çalışan sayısı arttı
    13:03 Adıyaman'da deprem sonrası sigortalı çalışan sayısı arttı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adıyaman'da deprem öncesi 73 bin olan sigortalı çalışan sayısının depremde 34 bine düştüğünü, şimdi ise 82 bine yükseldiğini kaydetti. Bakan Işıkhan, depremden en çok etkilenen illerden birisi olan Adıyaman'da yaraların hızla sarıldığını ve kentin ayağa kalktığını vurguladı.


Advertisement