AK Parti 9 İlçede Kongreleri Tamamladı - Son Dakika
Yerel

AK Parti 9 İlçede Kongreleri Tamamladı

AK Parti 9 İlçede Kongreleri Tamamladı

AK Parti Kayseri teşkilatı, her hafta sonu gerçekleştirdiği ilçe kongrelerine son hızla devam ederken, Özvatan ve Felahiye ile 9 ilçede kongrelerini tamamladı.

07.12.2014 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kayseri teşkilatı, her hafta sonu gerçekleştirdiği ilçe kongrelerine son hızla devam ederken, Özvatan ve Felahiye ile 9 ilçede kongrelerini tamamladı. Özvatan İlçesi'nde Nasip Aksoy, Felahiye'de ise, Musa Zafer Kingir tek liste ile girdikleri kongreden ilçe başkanı seçildi.

Özvatan İlçesi'ndeki bir düğün salonunda yapılan kongreye, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer, Kayseri Koordinatörü Recep Yıldırım, AK parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İlçe koordinatörleri, İlçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve delegeler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, konuşan AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, yeni bir şevkle, yeni bir liste ile, yeni dönemin, yeni kadrosuna Özvatan'ı da katacaklarını belirterek, "Yeni yönetimde görev alacak arkadaşlarımız inanıyorum ki, Özvatan'ı şaha kaldıracak. Özvatan'ı çok daha iyi yerlere getirecekler. Bu teşkilat için bir gün dahi emeği geçmiş tüm arkadaşlarımıza, emeklerinden dolayı teşekkür ederken, yeni arkadaşlarımıza da görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de, meclisteki bütçe görüşmeleri hakkında bilgi vererek şunları söyledi:

"Bütçe görüşmelerinin komisyonda görüşerek, genel kurula indirdik. Çarşamba gününden itibaren de, görüşmelere başlayacağız. Bütçemiz 473 milyar TL ile bağlandı. Geçen yıl itibari ile 452 milyar TL ile gerçekleşme söz konusu oldu. Gelecek yıllardan itibaren baktığımızda bütçe yapının en fazla Milli Eğitime ayrıldığını görüyoruz. 89 milyar TL ile. 2002 yılından önce Milli Eğitim çok daha gerilerde idi. Ama artık bu gün bir ülkenin kalkınmasında, gelişmesinde, muasır medeniyetler seviyesine gelebilmesi için eğitime ne kadar önem verdiğimizin bir ifadesi olarak karşımıza çıkıyor. Bütçenin önemli bir kısmından ikinci olarak ayırdığımız rakam ise, sağlığa ve sosyal güvenlik kurumlarına. Bu rakamda 87 milyar TL.

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ise, Özvatan ilçesine yeni bir el değdiğini ifade ederek, "AK Parti bir hizmet partisidir. Bundan önceki arkadaşlarımızda ilçeye ve bu partiye çok hizmet ettiler. Bu hizmetlerinden dolayı onlara teşekkür ediyorum. Bizler hep geçmişim kıymetini bileceğiz, hem de geleceğe güvenle bakacağız. AK Parti gelmeden önce Özvatan'da ne vardı? Şimdi ne var bunu mukayese etmemiz lazım. Özvatan, vatanın özü yerel seçimlerde yanlış seçim yaptı. Hizmeti AK Parti'den alacaksınız. Her türlü hizmeti AK parti yapacak. Ama siz, kendinize hizmet etmeyeceksiniz. Bu da Özvatan'a yakışmıyor doğrusu. Özvatan'a, Vatan'ın Özü'ne hizmet etmeye devam edeceğiz. İsterseniz oy verin. İsterseniz vermeyin. Ama milletvekillerinin ve siyasetin gıdası, milletin teveccühü ve oyudur. Sizler ne kadar arkamızda durursanız, bizlerde hizmetleri o kadar sizlere getirebiliriz. Onun için bu kongreler yenilenme kongreleridir. Yeniden ayağa kalma kongreleridir. Özvatan'da yeniden ayağa kalkmalı." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kongreye tek liste ile giren, Nasip Aksoy, Mustafa Gürcü'den ilçe başkanlığı görevini devraldı.

Günün ikinci kongresi Felahiye İlçesi'nde gerçekleştirildi. Burada da seçime tek liste giren, Musa Zafer Kingir, Nurettin Almak'tan görevi devralarak ilçe başkanı seçildi.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, her iki ilçede de eskimeyen ilçe başkanlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti 9 İlçede Kongreleri Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement