Ak Parti, Adana'da 11 İlçede Oyların Yeniden Sayılması İçin İtiraz Etti - Son Dakika
Güncel

Ak Parti, Adana'da 11 İlçede Oyların Yeniden Sayılması İçin İtiraz Etti

Ak Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, yaklaşık 4 bin 500 sandığın bulunduğu 11 ilçede oyların büyükşehir yönünden yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunduklarını söyledi.

04.04.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, yaklaşık 4 bin 500 sandığın bulunduğu 11 ilçede oyların büyükşehir yönünden yeniden sayılması için İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunduklarını söyledi.

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal'ın, "Adana'yı MHP Büyükşehir Adayı Hüseyin Sözlü kazanmıştır. Ak Parti'nin itiraz ettiği yerlerde MHP oyları artmıştır" diye açıklama yaptığını söyleyen Fikret Yeni, bunun doğru olmadığını kaydetti. Yaklaşık 50 bin civarındaki geçersiz oy, hatalı sayım ve birleştirme tutanaklarındaki kaydırmalarla ilgili ilçe seçim kurullarına yaptıkları itirazların kısmen kabul edilip kısmen reddedildiğini anlatan Fikret Yeni, "Adana'da 5 bin 159 sandık var. Bu itirazlarımız üzerine sadece 168 sandık yeniden açıldı. Yapılan sayımda bu sandıklarda Ak Parti'ye 1 bin 82 oy çıktı. Diğer sandıkların açılması halinde Ak Parti'nin lehine ne kadar oy çıkacağı ortadadır" dedi.

Adana'da yaklaşık 13 bin oyla MHP'nin önünde olduklarını öne süren Fikret Yeni, "İlçe seçim kurullarına yaptığımız itirazlar çok küçük kısmıyla kabul edildi. Bunun üzerine yasal olarak İl Seçim Kurulu'na yaklaşık 4 bin 500 sandığın bulunduğu Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Sarıçam, Karaisalı, Yumurtalık, Karataş, İmamoğlu, Pozantı, Aladağ ve Kozan ilçelerinde oyların büyükşehir yönünden yeniden sayılması için itirazda bulunduk. İtiraza en geç 2 gün içinde yanıt verilmesi gerek. Eğer itiraz kabul edilmezse Yüksek Seçim Kurulu'na da başvuracağız" diye konuştu. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ak Parti, Adana'da 11 İlçede Oyların Yeniden Sayılması İçin İtiraz Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • A K: başkan giden gitti kumpası kurdular daha neye lazım bizim oylar boşa gitt 0 0 Yanıtla

Advertisement