AK Parti Adana Milletvekili Ünüvar Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Adana Milletvekili Ünüvar Açıklaması

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, hükümetin, halkın güvenliğini sağlama adına her türlü tedbiri aldığını, bundan sonra da almaya devam edeceğini bildirdi.

27.07.2015 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, hükümetin, halkın güvenliğini sağlama adına her türlü tedbiri aldığını, bundan sonra da almaya devam edeceğini bildirdi.

Ünüvar, yazılı açıklamasında, Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Kozan ve Ceyhan ilçesinde köyleri ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldiğini belirtti

AK Parti iktidarının demokratik konularda kararlı ve cesur adımlar attığını aktaran Ünüvar, ülkedeki sıkıntılara çözüm bulma noktasında çalışan, gayret eden ve bu doğrultuda icraatlar yapan bir iktidar olduklarını kaydetti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan vatandaşların üzerindeki vesayet ve baskının kaldırılması, terörün sonlandırılması, dolayısıyla anaların akan gözyaşının dindirilmesi amacıyla bir çözüm sürecinin başlatıldığını vurgulayan Ünüvar, bu konuda hükümetin kararlı çalışmalar yaptığını ancak seçimden sonra barajı aşarak parlamentoya giren bir partinin sözcülerinin kışkırtıcı söylemlerde bulunmaya başladığını bildirdi.

Ünüvar, son günlerde yaşanan gelişmelere dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Halkın güvenliğini önemsiyoruz. Güvenlikle ilgili gerek yurt içinde gerek yurt dışındaki terör örgütlerinin askerlerimize, polislerimize, vatandaşlarımıza saldırmasına AK Parti hükümeti kayıtsız kalamazdı. Onlarla ilgili bir operasyon başlatıldı. Gerek yurt içi ayağında, gerek yurt dışı ayağındaki terör örgütlerinin halkımızın güvenliğini tehlikeye atmasına, askerimiz, polisimiz, vatandaşımız için hayati tehlike oluşturmasına mani olma adına bu operasyonlar başladı. Ama görüyorum ki, AK Parti'ye oy versin, vermesin halkımız tarafından bu operasyonların doğru bulunduğuna dair çok fazla izlenim ediniyoruz. Çünkü halkımız kendi güvenliğini önemsiyor. Kendi çocuğunun, askerinin, polisinin güvenliğini önemsiyor. Bu operasyonları başarıyla yürüten güvenlik güçlerimize ve hükümetimize teşekkür ediyorum. Hükümetimiz, halkımızın güvenliği adına her türlü tedbiri almıştır, almaya da devam edecektir."

Koalisyon görüşmeleri

Ünüvar, CHP'nin koalisyon görüşmeleri için daha istekli davrandığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Şu anda ikili görüşmeler devam ediyor. Bundan sonra daha 4-5 toplantının daha yapılacağı ifade ediliyor. O toplantıların sonucunda koalisyon olur mu, olmaz mı bunları bilmiyoruz. Halk, vekiller ayağımıza gelsin, bizimle görüşsün, konuşsun. Biz de diyoruz ki, halkımızın talimatı başımızın üzerine. Halk bunu istiyor, biz de bunu yapıyoruz. İlçe başkanımız, kadın kolları başkanımız, gençlik kolları başkanımızla halkımızın ayağına gidip, onların taleplerini yerine getiriyoruz. Halkımızın AK Parti'nin iktidardan ayrılmasını istemiyor, bu açık. Çünkü AK Parti, 13 yıl boyunca eğitim, sağlık, ticaret, tarım, sanayi, her alanda gerçekten bu milletin hayrına işler yapmıştır. Halkımız, milletin hayrına yapılan işlerin devam etmesini istiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Adana Milletvekili Ünüvar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement