AK Parti afişleri var diye feribota elektrik verilmediği iddiası - - Son Dakika
Güncel

AK Parti afişleri var diye feribota elektrik verilmediği iddiası -

Marmaris'te yat limanına yanaştırılan Yeşil Marmaris şirketine ait feribota, üzerinde AK Parti Belediye Başkan adayının afişleri olduğu gerekçesiyle belediye tarafından elektrik verilmediği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

18.02.2014 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris'te yat limanına yanaştırılan Yeşil Marmaris şirketine ait feribota, üzerinde AK Parti Belediye Başkan adayının afişleri olduğu gerekçesiyle belediye tarafından elektrik verilmediği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Yunanistan'ın Rodos Adası ile Marmaris arasında yolcu taşımacılığı yapan Yeşil Marmaris Turizm ve Yat İşletmeciliği AŞ'nin "Akçakoca" isimli feribotu, yat limanına yanaştırıldı. Şirket binasının önüne demirleyen feribota, aynı zamanda şirketin yönetim kurulu başkanı da olan AK Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Ali Doğan Tugay'ı tanıtıcı afişler asıldı.

Şirketin müdürü Selçuk Akay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmaris Belediyesi tarafından elektrik panolarının bakıma alındığı gerekçesiyle gemilerine elektrik verilmediğini iddia etti.

Bir yıl önce yenilenen panoların bakıma alınmasını "düşündürücü" diye nitelendiren Akay, şöyle konuştu:

"Şirketimizin elektrik teknisyeni panolarda inceleme yaptı ve içindeki malzemelerin değişmesine gerek olmadığını belirledi. Bunu siyasi ve şirketimiz aleyhine yapılmış haksız bir uygulama olarak görüyoruz. Aynı yere yanaşan teknelere birkaç dakika içinde elektrik bağlanırken, bize günlerdir elektrik verilmeyerek mağdur edilmemizin, bir kamu kurumunun siyasi düşünceyle görevini kötüye kullanmasından kaynaklandığını düşünüyorum."

- "Kamu kurumları siyasi düşünceye alet edilmemeli"

Kamu kurumlarının siyasi düşüncelere alet edilmemesi gerektiğinin altını çizen Akay, belediyenin bu uygulamadan geri dönmesini umut ettiklerini dile getirdi. Konuyu yargıya taşıdıklarını anlatan Akay, "Şirketimiz ve gemi kaptanı, Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bir kamu kurumu, siyasi parti gözetmeksizin gelen talepleri değerlendirmek zorundadır. Geminin sahibinin hangi partiden olduğunun öneminin olmaması gerekir. Yat limanında aynı büyüklükteki gemilere elektrik hizmeti veriliyorken, bizim gemimize verilememesi çok yanlış" diye konuştu.

Öte yandan, belediye görevlileri tarafından, feribotun yanaştığı bölgedeki 8 panoda bakım çalışması yapıldığı, "Akçakoca" adlı feribotun ise jeneratörlerle elektrik ihtiyacını karşılamaya çalıştığı görüldü.

- Marmaris Belediyesi'nin açıklaması

Marmaris Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada ise Marmaris Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi'ne tahsis edilmiş söz konusu alana, Marmaris Belediyesi Yat Limanı Yönetmeliği'ne göre mavi yolculuk tekneleri, özel yatlar ve yat limanı idaresi ile sözleşme yapmış tekneler haricinde tekne bağlanamadığı belirtildi.

Feribotun yat limanına çekilmesinin seçim sürecinde gerginlik çıkarma amaçlı olduğu ileri sürülen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Özellikle yaz aylarında günlük gezi tekneleri ve mavi yolculuk tekneleri için hizmet veren yat limanımızdaki tesisat ve donanım, 1 Kasım-30 Nisan tarihleri arasında bakıma alınmışken, katamaran tipi yolcu gemilerini limana getirerek yasa dışı bir şekilde seçim ofisi olarak limanı işgal eden bu aday, Marmaris'te huzur ortamını bozmak için elinden geleni yapmaktadır. Bu işgal diğer teknelerin haklarını gasbetmekte ve ileride hak sahibi olan teknelerin liman dışında kalmasına yol açacak düzensizlik yaratmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti afişleri var diye feribota elektrik verilmediği iddiası - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement