AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı Haftalık Olağan Basın Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı Haftalık Olağan Basın Toplantısı

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı Haftalık Olağan Basın Toplantısı

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, Türkiye’nin herhangi bir savaş içerisinde olmadığını kaydederek, “Türkiye, teröre karşı mücadele etmektedir” dedi.

28.07.2015 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, Türkiye'nin herhangi bir savaş içerisinde olmadığını kaydederek, "Türkiye, teröre karşı mücadele etmektedir" dedi.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından her hafta gerçekleştirilen olağan basın toplantısı bu hafta devam etti. Gerçekleştirilen toplantıda İl Başkan yardımcıları Hüseyin Tutumlu ve Mustafa Ötken gündeme dair önemli açıklamalarda bulundular. Toplantıda son 10 gün içerisinde Suriye sınırında gerçekleştirilen operasyonlara değinen Başkan Tutumlu, Türkiye'nin teröre karşı verdiği kararlı mücadelenin devam edeceğini aktardı. Türkiye sınırlarında 4 yıldır meydana gelen olayları yakından takip ettiklerini belirten Başkan Tutumlu, "Türkiye'nin gelişen olaylara karşı sürekli insani bir duruş sergiledi. Sınırlarımıza yönelik diğer sivil insanların müracaatlarında herhangi bir dini ayrım yapılmaksızın gereken can ve mal güvenliği sağlanmıştır. Hükümetimiz bu konu hakkında gereken her türlü gelişmeyi yakından takip etmektedir, bununla ilgili çalışmalarını sürdürecektir. Terör olayları bahane edilerek iki polisimiz uykusunda, bir askerimiz ise görev başında şehit edildi. Sadece bununla kalmamışlardır. Yine bir vatandaşımız, sakallı olduğu ve IŞİD üyesi olduğu bahane edilerek, infaz edilmiştir. Bu davranışlar, hukuku ve hiçbir devleti yok sayan davranışlardır. Türkiye, teröre karşı mücadele etmektedir. Herhangi bir savaş içerisinde değildir. Herhangi bir sınırı aşarak orada varlık göstermek niyetinde değildir. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde meydana gelen olaylara karşı önlemler almaktadır. DEAŞ ve PKK'nın diğer ülkelerden beslendiği ve insan kaynağı desteği aldığı için uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkını kullanarak, sınır dışında gerekli operasyonlar düzenlemektedir. Terör örgütlerine karşı mücadele edilmektedir" diye konuştu.

İl Başkan Yardımcısı Tutumlu, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da cevapladı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı Haftalık Olağan Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement