AK Parti Ankara İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Ankara İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (4) "Siyasetimizin, adaletimizin, yargımızın ve bütün anayasal kurumlarımızın tam ve doğru yerine oturması için 2015 haziranından sonra yeni bir anayasa için yola çıkacağız" "Önümüzdeki hafta sosyal boyutlu sekiz sektörel alanda ilan edeceğimiz, toplamda bin 450 eylemle.

21.12.2014 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Siyasetimizin, adaletimizin, yargımızın ve bütün anayasal kurumlarımızın tam ve doğru yerine oturması için 2015 haziranından sonra yeni bir anayasa için yola çıkacağız" dedi.

Davutoğlu, Ankara Spor Salonu'nda AK Parti Ankara İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, yapacakları önemli bir başka inşa faaliyetinin de adalet ve yargı alanında olacağını belirterek, bu kürsüden 28 Ağustos'ta AK Parti Kongresi'nde hakimlere ve savcılara seslendiğini hatırlattı.

Davutoğlu, "Demiştim ki yaklaşan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerinde vicdanınızı ve sesinizi yükseltiniz. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimleri neredeyse cumhurbaşkanlığı seçimleri gibi kritik aşama gibi takdim edildi. Bir klik, bir çete HSYK üzerinden yargıyı tek eline almak istedi. Bu tekel üzerinde de siyasete ve Türkiye'de özgürlük alanları üzerinde Demokles'in kılıcı gibi baskı kurmaya kalktı. Bütün hakimlerimize savcılarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hakim ve savcıların yapılan çağrıya kulak vererek tam bir birlik içinde Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimlerine gittiklerini, bu seçimlerde Türkiye'deki her görüşü, yaklaşımı temsil eden, temsil kabiliyeti yüksek bir HSYK oluştuğunu dile getiren Davutoğlu, "HSYK üzerinden siyaset ve toplum hayatı üzerine baskı kurmak isteyenlere de gerekli dersi verdiler" dedi.

Bu dönem içinde yargıda adaletin işleyişini hızlandırmak için Yargıtay ve Danıştayda daire sayılarını artırdıklarını ifade eden Davutoğlu, 600 bine yakın Yargıtayda bekleyen, 300 bini aşkın Danıştayda bekleyen dava olduğuna dikkati çekti. Davutoğlu, bu davaların süratle neticelenmesi için artırılan dairelerle en kısa zamanda yargının yeniden yapılandırılması için gerekli tedbirleri alacaklarını söyledi.

Davutoğlu, "Siyasetimizin, adaletimizin, yargımızın ve bütün anayasal kurumlarımızın tam ve doğru yerine oturması için 2015 haziranından sonra yeni bir anayasa için yola çıkacağız. Siyasi inşa faaliyetimizi, devleti yeniden tanzim etme faaliyetimizi, 2023'e yürürken insan haklarına dayalı derin demokrasi anlayışımızı kurumsallaştıracak yeni bir anayasayı inşallah milletimizin takdirine sunacağız" ifadesini kullandı.

-"Şehirler, yaşatıldığı köklü medeniyetin mekanları haline gelecek"

28 Ağustos'ta, kültür ve medeniyet restorasyonundan, şehirlerin ve çevre bilincinin güçlendirilmesinden bahsettiklerini anımsatan Davutoğlu, yaklaşık 4 ay içinde, hükümet kurulur kurulmaz bu konuyla ilgilendiklerini dile getirdi.

Belediye başkanlarıyla bir araya geldiklerini hatırlatan Davutoğlu, her şehrin korunması ve gelişmesi için yapılacak dönüşüm faaliyetlerini ele aldıklarını söyledi.

Büyükşehir Yasası ile ilgili bir çalışma yürüttüklerini, en kısa zamanda belediyelerin ve yerel yönetimlerin ihtiyacını karşılayacak her türlü tedbiri almaya kararlı olduklarını vurgulayan Davutoğlu, şehirlerin, irfan ve erdemin yaşatıldığı köklü medeniyetin mekanları haline geleceğini belirtti.

Çevre bilinciyle fidan dikme faaliyetlerine ve  ülkeyi yemyeşil kılma faaliyetlerine devam ettiklerini anlatan Davutoğlu, "Bu özgüven inşası, siyasetin yeniden inşası, siyasetimizde demokrasinin güçlendirerek yeniden inşası, ahlakın inşası, kültür ve medeniyetimizin inşası, adaletimizin, yargımızın, milli birliğimizin inşası faaliyetlerini ekonomik restorasyonla daha da güçlendirmeye kararlıyız" şeklinde konuştu.

-"Engelleri bir bir kaldırıyoruz"

Hükümet görevini üstlendiklerinde ekonomik kalkınma hedeflerinin daha da hızlanarak devam edeceğini vurguladıklarını dile getiren Davutoğlu, önce hükümet programında ikinci ekonomik atılım hamlelerini ilan ettiklerini, daha sonra ise Orta Vadeli Program'ı açıkladıklarını, kasım ayında ekonominin yeniden yapılandırılması için 25 kritik stratejik alanda sektörel dönüşüm programı ilan ettiklerini söyledi.

Reel sektörle ilgili 400'e yakın eylemle birlikte kasım ayında uygulamanın başladığını, geçen hafta da makroekenomoik alanda yedi sektörde 400'e yakın eylem ilan ettiklerini ifade eden Davutoğlu, "Önümüzdeki hafta sosyal boyutlu sekiz sektörel alanda ilan edeceğimiz, toplamda bin 450 eylemle önümüzdeki dönemde, ikinci hamle ve atılım döneminde, yeni Türkiye'nin inşasında ekonomimizi daha güçlü bir zeminde yüceltmenin, yükseltmenin Türkiye'yi ilk on ekonomi arasına sokmanın gayretini, çabasını yoğunlaştıracağız" dedi.

"Onlar siyasi vesayet peşinde koşarken biz ekonomimizi yeniden yapılandırarak ülkenin ilk on ekonomi arasına girmesinin önündeki engelleri bir bir kaldırıyoruz" diyen Davutoğlu, gelecek dönemde her hafta yeni bir reform programını açıklayarak yola devam edeceklerini kaydetti.

Türkiye'nin kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın yükselen bir güç olmaya kararlı olduğunun altını çizen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Özgüvenimizi yeniden inşa ediyoruz, bir. Özgüvene dayalı olarak milli birlik ve beraberliğimizin tahkim edilmesi için çözüm süreci yolunda kararlı bir şekilde ilerliyoruz iki. Demokrasimizi güçlendiriyoruz, güçlendirmeye devam edeceğiz üç. Devletimizi, bürokrasimizi yeniden yapılandırarak milli iradeyi tahkim ediyoruz dört. Ahlaki restorasyonla erdemliler hareketini gerçek bir 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesine dönüştürerek devlet ahlakını inşa ediyoruz beş. Adaleti yargıyı yeniden inşa ediyoruz, ekonomimizi yeniden inşa ediyoruz altı. Yedi ve nihayet bütün bu zemin üzerinde bu ilkeler üzerinde Türkiye'nin uluslararası konumunu yeniden güçlendiriyoruz, Türkiye'yi dünyanın en itibarlı ülkesi yapmaya kararlıyız."

Başbakan Davutoğlu, mazlum milletlere sahip çıkma iradesini gösteren Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da dünyanın neresinde mazlum varsa sahip çıkmaya, nerede zalim varsa ona da karşı çıkmaya devam edeceklerini vurguladı.

Davutoğlu, milli birlik ve beraberliği, devlet geleneğini, demokrasiyi, kültürüyle medeniyeti güçlü iktisadı inşa ederek uluslararası alanda dünyanın en güçlü en saygın ülkesini inşa etmeye kararlı olduklarını ifade etti.

-Kongreden notlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Ankara İl Kongresi'nin yapıldığı salona eşi Sare Davutoğlu ile geldi. Davutoğlu çifti, platforma çıkarak, partilileri selamladıktan sonra protokolde kendileri için ayrılan yere geçti.

AK Parti'nin kuruluş sürecinden bugüne kadar Ankara İl Başkanlığının faaliyetlerine ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in divan başkanlığını yaptığı kongrede, protokol konuşmaları kapsamında, AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ve ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek söz aldı.

Daha sonra, Başbakan Davutoğlu platformda kurulan kürsüye geçerek, partililere hitap etti.

Davutoğlu'na, konuşmasının ardından AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı tarafından da 5. Olağan İl Kongresi dolayısıyla dikimi yapılan 6 bin fidan için hatıra olarak bir fidan takdim edildi.

Başbakan Davutoğlu da kongreye katılan El Halil Belediye Başkanı Davut Zaferi'ye bir fidan hediye etti. Davutoğlu, fidanı verirken, "Bu özgürlük fidanı olsun, Filistin özgür olana kadar Türkiye her zaman Filistin'in yanında olmuştur, olmaya devam edecektir" ifadesini kullandı.

Spor Salonu girişinde, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun büyük boyutlu posterleri yer alırken, salon içinde de Arapça yazılı "5. Olağan Kongreye Hoşgeldiniz Başbakan Ahmet Davutoğlu" pankartı dikkati çekti.

Salonda, ayrıca "Zaman Hızla Tükeniyor, Türkiye 2023'e Yürüyor", "Dualarımız Allaha Umudumuz Sana Bağlı, Mazlumun Dostu Ahmet Davutoğlu", "Cesaret ve Özgüvenle İleriye Koşan Yeni Türkiye", "Yeni Türkiye Yolculuğu Devam Ediyor", "Çınarlar Köklerinden Kopmadıkça Ölmezler, Bu nasıl muhalefettir ki köklerini bilmezler" ve "Demokrasi Yolunda Pursaklar, Hocasına Tebessüm Ediyor" yazılı pankartlar da yer aldı.

Kongreye, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Ali Babacan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu ve Yasin Aktay, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve çok sayıda partili katıldı.

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de kongrede konuşma yaptı. Şahin, Aralık ayında AK Parti İl Kongresi'nin yapılmasının özel bir anlamı olduğunu belirterek, Samsun, Erzurum ve Sivas'tan yola çıkan Mustafa Kemal Atatürk başkanlığındaki heyetin, Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere Ankara'ya, 95 yıl önce Aralık ayında geldiğini anımsattı.

Heyetin,  Ankara yolculuğu sırasında yaşanan sıkıntılara dikkati çeken Şahin, "Bir an önce Ankara'ya varılmalı, TBMM'yi açmalılar  ve milli Kurtuluş Savaşı'nı başlatmaları gerekiyordu. Araçlarının lastiği Kırşehir yakınlarında patladı. Lastik bulamadılar. Ne yaptılar biliyor musunuz? Bez parçalarını lastiğin içine doldurarak yollarına devam ettiler. 95 yıl önce bir araba lastiğine muhtaç olan Türkiye, hamd olsun, kendi tankını, helikopterini yapıyor, kendi savaş gemisini yapıyor. Bunda son 12 yıldaki AK Parti iktidarının payı büyüktür. Burada asıl başarı, aziz milletimize aittir" şeklinde konuştu.

-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de çok önemli günlerden geçtiklerini belirterek, "Bugüne kadar paralel yapı denilen yapıya, hep inandık hep güvendik ama maalesef aldatıldık. Aldatılmamızın? tek nedeni, bizlerin Müslümanca düşüncesi. Başka herhangi bir nedeni yok.  Ama şimdi hesap veriyorlar. İnşallah hesap verecekler" dedi.

Gökçek, önümüzdeki seçimlerde de hedeflerinin yüzde 55 oy olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yapılan anketler, yüzde 49-52 arasında gelip gidiyor. Ama oyumuzu artırmak için acizane benim iki sözüm var; birincisi MHP, BBP ve Saadet Partisi'ne karşı herhangi bir şekilde tahrip edici konuşmayalım, çünkü Türkiye'de oylar yüzde 65 sağ, yüzde 35 sol. Hedef yüzde 65 olduğuna göre, bu seçimlerden onlardan da oy alarak inşallah yüzde 55'i yakalayacağız. Ama Kılıçdaroğlu'na atış serbest. Ben her yerde, her zaman şunu söylüyorum, 'Allah, CHP'nin başından Kılıçdaroğlu'nu eksik etmesin.' İnşallah, bu seçimlerden de Ankara teşkilatı olarak yüz akıyla çıkacağız. Sayın Başbakanımıza Ankara olarak yüzümüz ak olacak."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Ankara İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement