AK Parti Ankara İl Teşkilatı Mahalle Başkanları Toplantısı - Son Dakika
Güncel

AK Parti Ankara İl Teşkilatı Mahalle Başkanları Toplantısı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çözüm Süreci'ne ilişkin, "Burada başkalarını dinlemeyin, kimin ne dediğinin önemi yok. Bizi dinleyin, Hükümet ne diyor.

14.03.2015 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çözüm Süreci'ne ilişkin, "Burada başkalarını dinlemeyin, kimin ne dediğinin önemi yok. Bizi dinleyin, Hükümet ne diyor. Spekülasyonlara iltifat etmeyin. Yok öyle oldu, böyle oldu. Herkes bir şey uyduruyor. Bakın, milletten hiçbir şey kaçırılamaz" dedi.

Akdoğan, ANFA'da düzenlenen, AK Parti Ankara İl Teşkilatı Mahalle Başkanları Toplantısı'nda, İç Güvenlik Paketi konusuna değinerek, "İç Güvenlik Paketi konusunda şunu da söyleyim, burada bir geri adım yok. Komisyona geri çekildi, pazartesi günü komisyonda diğer çekilecek maddeler de görüşülecek. Ama bu hayati bir konudur" değerlendirmesinde bulundu.

Bütün partilerin ittifak halinde 'istemezuk' dediklerini belirten Akdoğan, "Bunun neresine karşısınız, molotofa mı karşısınız, molotof yasaklanmasın mı jandarma paketine mi karşısınız?" ifadesini kullandı.

Jandarma düzenlemesinin son dönemlerin en büyük sivilleşme hamlesi olduğunu vurgulayan Akdoğan, bunun darbeler dönemini kapatacak ve vesayet odaklarının nüfusuna son verecek bir adım olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Bu kadar önemli bir düzenlemedir. Emniyet'in yeniden yapılandırılması, hayati bir düzenlemedir. Onun dışında dedik ki ... 'Somut neye karşısınız arkadaş? Önerinizi getirin değerlendirelim.' Ama somut bir şey de söyleyemiyorlar. 'Sadece karşıyız...' Bu tarihi bir adımdır, düzenlemedir ve inşallah gerçekleşecektir. Burada iyi niyetli olarak söyleyecek sözleri varsa onu da grup başkanvekillerimize söylerler" diye konuştu.

Akdoğan, 28 Şubat sürecinde uygun adım demokrasi anlayışını savunanların, şimdi de tıpış tıpış demokrasi anlayışını savunduklarını söyledi. Bu kişilerin anlayamadıkları bir durumun olduğunu belirten Akdoğan, AK Parti'nin Türkiye'nin sigortası, birlik ve bütünlüğünün güvencesi olduğunu dile getirdi.

AK Parti'nin bugün denklemden alındığında, Türkiye'nin bütünlüğünü sağlayacak başka bir siyasi hareketin olmadığına dikkati çeken Akdoğan, "Bütün şehirlerde, ilçelerde var olan, herkese söyleyecek sözü olan, herkesle duygusal bağ kurabilen, herkesin umudu haline gelebilen başka bir siyasi hareket yok. Sizin omuzlarınızda çok büyük bir sorumluluk, yükümlülük var. Türkiye'nin bekası, birlik ve beraberliği için bu siyasi hareket çok güçlü olmak durumunda. Kardeşliğini hep pekiştirmek durumunda" şeklinde konuştu.

- "Çözüm Süreci'nde de kritik bir aşamaya geldik"

"Önümüzde bahar var, inşallah baharda çiçekler açar dedik" ifadesini kullanan Akdoğan, şöyle konuştu:

"Çözüm Süreci'nde de kritik bir aşamaya geldik. Bu sorun, Türkiye'nin ayak bağı olan, sıçrama yapmasını engelleyen, ayağında pranga olan bir sorundur. Türkiye için bir beka sorunu üretmiştir. Toplumda çatırdamalara sebep olan bir sorundur. 44 bin insan hayatını kaybetmiştir. Yüz milyarlarca dolar serveti heba olmuştur. Toplumsal birtakım sıkıntılar üretmiştir. Bütün bunları çözmek için cesur ve kararlı bir şekilde Türkiye'nin geleceği, bütünlüğü için bu Çözüm Süreci'ni başlattık. 170 milyar liraya yakın yatırım yaptık.

İşte en son Sayın Başbakanımız açıkladı:  Yeni GAP Projesi, 27 milyar. Buna ben 'Barış Projesi' diyorum. Bölgeyi tamamen ayağa kaldıracak, kalkındıracak bir proje. Onun dışında ne yapmak gerekiyorsa çok boyutlu, samimi, iyi niyetli olarak, cesaret ve kararlılıkla çalışıyoruz, gayret gösteriyoruz. Burada başkalarını dinlemeyin, kimin ne dediğinin önemi yok. Bizi dinleyin, Hükümet ne diyor. Spekülasyonlara iltifat etmeyin. Yok öyle oldu, böyle oldu. Herkes bir şey uyduruyor. Bakın, milletten hiçbir şey kaçırılamaz."

-"Bu ayak bağından kurtulmak durumundayız"

AK Parti'nin rotasını milletin çizdiğini belirten Akdoğan, "Millet ne derse biz onu yaparız. Zaten köklü değişiklikler yapılacaksa nerede yapılacak? Burası padişahlık mı? Meclis'te yapılacak. Meclis'te bir şey kaçırılabilir mi? ya Anayasal ya yasal değişiklik yapacaksın, bunun yeri de Meclis'tir. Ne halktan bir şey kaçırılabilir, ne de Meclis'ten bir şey kaçırılabilir. Bu yüzden herkes müsterih olmalıdır. Biz zaten milletin rıza göstermeyeceği hiçbir adım atmayız. Dediğim gibi Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü için bekası için milletimizin geleceği için bu ayak bağından kurtulmak durumundayız. Bu sorunları çözmek durumundayız. Bunu da yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Akdoğan, muhalefetin eleştirdiğini ve çok rahatsız olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Sürekli sorun devam etsin, şehitler gelmeye devam etsin. Bu bir kandırmacadır. Bunların önerdiği, 'her yıl 300-500 asker ölsün, şu kadar milyar doları silahlara yatıralım, toplumda herkes kem gözle birbirine bakmaya başlasın. Böyle idare edip gidelim.' Biz bu sahtekarlıkla yaşayamayız. Millete bedel ödettiremeyiz, milletin çocuklarını kurban edemeyiz. Bu millet için vatan için bayrak için her birimiz bu yolda kendimizi feda etmeye hazırız. Ama başkasının çocukları üzerinden böyle yanlış politikaların savunuculuğunu yapmayız. Bu yüzden onlar bunu istiyor olabilir, biz yaşatmaktan yanayız.

Bizim sloganımız: İnsanı yaşat ki devlet yasasın. Sen insanını yaşatmazsan, değer vermezsen, hor görürsen, dışlarsan kimileri yok sayarsan o zaman o insan, devletine farklı gözle bakmaya başlar. Devlet-millet kaynaşmasını sağlayan parti AK Parti'dir. Bugün bölgede, eskiden 'devlet' denilince ne anlaşılıyordu, şimdi ne anlaşılıyor. Eskiden ne kadar olumsuzluk varsa hepsi uçup gitti. Artık yatırım yapan, hizmet eden devlet, baskı yapan zulüm eden örgüt. Kucaklayan, tanıyan devlet ama her türlü yıkıp yakan örgüt. Vatandaş bunu artık görüyor. Mensubiyet bağını, aidiyet bağını daha da güçlendirmek durumundayız."

-"Bu sorunu çözüme kavuşturmak istiyoruz"

Kandan, terörden nemalananların, çatışmadan beslenenlerin kendilerinin attığı adımlardan rahatsız olabileceklerine işaret eden Akdoğan, "Ama biz, milletimizin hayır duasıyla milletimizin rıza göstereceği yolda emin adımlarla yürümekte kararlıyız. İnşallah bu sorunu da nihai bir şekilde çözüme kavuşturmak istiyoruz" dedi.

Akdoğan, 7 Haziran seçimlerinin bu yüzden çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Çözüm Süreci'nin devamı için, nihai sonuca ulaşmamız için, yeni Anayasa'nın yapılabilmesi için, güven ve istikrarın sürebilmesi için, fakirin fukaranın, mazlumların umudu olan bütün sosyal politikaları, yardımları yapan bu iktidarın daha güçlenerek sandıktan çıkması için sizin omuzlarınızda büyük bir yük var" ifadesini kullandı.

Mahalle başkanlığı, yönetim kurulu, sandık müşahitlerine kadar asıl zaferi kazandıran, başarıyı getirenlerin bu kadro olduğunu belirten Akdoğan, şöyle devam etti:

"O mahallede insanlar AK Parti deyince önce sizi görüyorlar. Sizin temsil kabiliyetiniz, niteliğiniz de var. Sadece propaganda memuru değilsiniz, gidip yapılanları anlatmak değil. Siz AK Parti'yi o mahallelerde, caddelerde, sokaklarda temsil ediyorsunuz. Temsil ederken sakın unutmayın o Gazze'deki bebeleri unutmayın. Balkanlar'dan Kafkaslar'a kadar Afrika'nın derinliklerine kadar o masum, mağdur insanların dualarının sizlerin yanında olduğunu unutmayın.

Biz, siyaseti makam, mevki, maddiyat için yapmıyoruz, Allah rızası için yapıyoruz, insanı yüceltmek için, millete hizmet etmek için yapıyoruz. Bu yolda yürüyen, emek sarf eden gayret gösteren bütün arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum. İnşallah 7 Haziran seçimlerinde yüzde 50'yi Ankara olarak devireceğiz, gümbür gümbür sandıklardan çıkacağız. Biliyorsunuz seçim sandıkta kazanılır. Hep beraber inşallah neticeye ulaşacağız."

Toplantıya AK Parti'nin Ankara milletvekilleri, AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ile partililer de katıldı.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Ankara İl Teşkilatı Mahalle Başkanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement