AK Parti Ankara Milletvekili Ceylan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Ankara Milletvekili Ceylan Açıklaması

AK Parti Ankara Milletvekili Ceylan Açıklaması

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, "Referandumla ilgili 18 maddeyi sürekli anlatıyoruz.

11.03.2017 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, "Referandumla ilgili 18 maddeyi sürekli anlatıyoruz. Bu sistemde çift başlılık ortadan kalkıyor." dedi.

Ceylan, Beypazarı Aşağı Sanayi Sitesi'ndeki esnafı ziyaretinde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarında, ülkede çok şey yapıldığını vurgulayarak, ülkenin büyümesini, gelişmesini istemeyen güçlerin, her zaman Türkiye'nin önünü kesmeye çalıştıklarını söyledi.

Referandumun ardından, ülkede daha iyi gelişmelerin olacağını, en önemlisi de vesayetin bitirileceğini ifade eden Ceylan, "Referandumla ilgili 18 maddeyi sürekli anlatıyoruz. Bu sistemde çift başlılık ortadan kalkıyor. Cumhurbaşkanı ile Başbakanın yetkileri birleşiyor. Cumhurbaşkanı yürütmenin başı oluyor. Cumhurbaşkanı, yardımcılarını ve bakanları atama ve görevden alma yetkisine kavuşuyor. Hükümeti Cumhurbaşkanı kuruyor." diye konuştu.

Ceylan, referanduma ilişkin yoğun bir çalışma başlattıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye'de 1923'ten bu yana 94 yılda 65 hükümet kuruldu. Bu hükümetlerin ortalama ömrü 17 ay oldu. Türkiye'de başından beri cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olsaydı Bu güne kadar 19 hükümet kurulmuş olacaktı. Şimdi milli irade doğrudan hükümete yansıyor. Milletimiz, cumhurbaşkanını kendi oyuyla seçiyor. Kurulacak hükümete 5 yıllığına güvenoyu veriyor. Kesintisiz istikrar dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle üniter yapımız güvence altına alınıyor. Cumhuriyetimizin temelleri sağlamlaşıyor. Rejim değil, sistem değişiyor, Cumhuriyetimiz güçleniyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Ankara Milletvekili Ceylan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement