AK Parti Antalya'da Coşkulu Kutlama - Son Dakika
Politika

AK Parti Antalya'da Coşkulu Kutlama

AK Parti’nin kesin olmayan sonuçlara göre tek başına iktidar olması, Antalya İl Başkanlığı’nda coşkuyla kutlandı.

01.11.2015 23:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin kesin olmayan sonuçlara göre tek başına iktidar olması, Antalya İl Başkanlığı'nda coşkuyla kutlandı.

Seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasının ardından yüzlerce AK Partili, il binasına akın etti. Bina içindeki ekrandan seçim sonuçlarını takip eden partililer, partilerinin seçimlerden birinci çıkmasını coşkuyla kutladı. Partililere bina önünde Türk bayrakları ve parti bayrakları dağıtıldı. Yaşanan yoğunluk nedeniyle il binası önüne dev ekran ve platform kuruldu. Platformdan yayınlanan AK Parti şarkıları ile partililer halay çekip tempo tuttu. İl binası önüne sığmayan kalabalık, Gazi Bulvarı üzerindeki üst geçidin merdivenlerini doldurdu. Üst geçitten, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dev posterini açan partililer, meşaleler ve konfetiler eşliğinde seçim zaferini kutladı.

Platforma çıkan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün boyunlarına Antalyaspor atkısı takıldı. Büyük sevgi gösterisinde bulunulan iki başkan kalabalığı selamladı. Türel, Tütüncü ve İl Başkanı Rıza Sümer'e dokunmak isteyen partililer izdihama neden oldu. Programları nedeniyle Dışişleri Eski Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve milletvekili İbrahim Yılmaz ve Atay Uslu kutlamalara katılamadı.

Ardından milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Başkan Türel, Başkan Hakan Tütüncü, İl Başkanı Sümer, ellerini havaya kaldırarak partilileri selamladı.

"ZAFERİMİZ MÜBAREK OLSUN"

Programda konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, milletin zaferinin hayırlı olmasını dileyerek, şiir gibi bir netice aldıklarını söyledi.

Birilerinin 5 ay boyunca korkulu rüya göstermek istediğini söyleyen Başkan Tütüncü, "Ama millet oyunu gördü. Alnının ak sütü gibi ak oylarıyla esaret zincirini parçaladı. Bu zaferle sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil, dünyadaki bütün mazlumlar, bütün inananlar mutlu oldular ve sevindiler. Zaferimiz mübarek olsun. Aydınlık yarınlar yakındır, aydınlık yarınlar bu ülkenin insanlarıdır" dedi.

"GÖNÜLLERE GİRECEĞİZ"

Duygularını anlatmakta zorlandığını ifade eden milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ise, "7 Haziran'da sevinç ama hüzün doluyduk. Ama 1 Kasım'da aziz millet bizi, 'Tek başına iş başına' yaptı. Bugün Antalya bize 7 tane milletvekili verdi. Biz daha çok çalışacağız ve gönüllerine gireceğiz. Bize oy vermeyenleri de kucaklayacağız" diye konuştu.

"TARİHİ ZAFER KAZANDIK"

AK Parti Antalya 3'üncü sıra milletvekili Hüseyin Samani ise, "Tarihi bir zafere ülke olarak Antalya olarak imza attık. Ülkemizdeki her iki kişiden biri AK Parti'ye oy verdi. Bu aynı zamanda büyük bir sorumluluktur. Omuzlarımızdaki yük bir kat daha arttı. Bugün aslında kazanmış olduğumuz bu zaferle sadece AK Parti'ye oy verenler değil, vermeyenler de sevinmelidir. Onların da hükümeti ve iktidarı olacağız. Antalya'daki yüzde 42'lik sonuçla 7 milletvekili aldık. Yani milletvekili sayısının yüzde 50'sini alarak tarihi bir zafer kazandı" ifadelerine yer verdi.

"7 ALDIK"

AK Parti Antalya 2'nci sıra milletvekili Mustafa Köse ise, bugün çok büyük bir mutluluğu hep birlikte paylaştıklarını kaydetti.

Kendisini arayanların telefonda ağladığını aktaran Köse, "Bu sessiz milletin haykırışıydı. Başbakan Ahmet Davutoğlu Antalya'dan ayrılırken 7 işareti yapıyordu. Başbakanımızın yüzünü kara çıkartmadık. Hepinizden Allah razı olsun" dedi.

"BUGÜN DÜNYA KAZANDI"

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, "Antalya sizi tebrik ediyorum. Bugün yine tarih yazdınız. Helal olsun size. Bugün Antalya'nın plakasını yazdınız. 7 milletvekili ile yazdınız. Onun için sizi tebrik ediyorum. Allah'a ne kadar şükretsem azdır. Allah bana sizler gibi yol arkadaşları nasip etti. Bugün sadece Türkiye kazanmadı, Antalya, dünyadaki mazlumlar kazandı. Dünya kazandı. Bugün sizler tarih yazdınız. Antalya bir kez daha demokrasinin kalesi olduğunu ispat etti. Emeklerimizin karşılığını aldık. Bütün milletvekillerimizi tebrik ediyorum. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'na; 'Antalya 7 olacak' dedik. Antalya'nın plakasını yazacağız dedik, inanmıştık, sizler sayesinde başardık" şeklinde konuştu.

"HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ"

Türel, şöyle devam etti: "Bugün kardeşlik, birlik ve beraberlik kazanmıştır. AK Parti'ye oy versin vermesin tüm vatandaşlarımızı kucaklamaya devam edeceğiz. Biz hep birlikte Türkiye'yiz, hep birlikte Türkiye olacağız. Yarın yeni bir sabaha uyanacağız. Yarın Türkiye'nin, Antalya'nın yeni yükseliş çağı başlıyor. Canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Yarın hep birlikte iş başı yapacağız."

"ANTALYA'DA TARİHİ BİR REKOR KIRDIK"

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ise, "7 Haziran'da 19 milyon seçmenin oyunu almışız. Paralel yapının kanalları bir algı yönetimi yaptı. O gün hepimiz sanki seçim kaybetmiş, barajın altında kalmış gibi bizi hüzne boğdu. Kadınlarımızı, gençlerimizi ağlattı. Allah onlara fırsat vermedi. Allah Başbakanımızı, hayırcılara, blok siyaseti ve terör siyaseti yapanlara muhtaç etmedi. Yüzde 50 sonucu halkın verdiği mesajdır kaos kargaşa istemiyoruz dedi. Bu ikinci yarı kaldığı yerden devam edecek. Türkiye olarak devre arası verdik. Ekonomik olarak kaybettik. Ateş çemberinden geçtik. Hayırcılara gerekli cezayı halk verdi. Bu kadarını beklemiyordum. Yüzde 42, 7 milletvekili helal olsun Antalya size. Antalya siyasetinde tarihi bir rekor kırdık. Bu eser sizlerindir" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Antalya'da Coşkulu Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement