AK Parti Antalya Genişletilmiş İlçe Gençlik Kolları Başkanları Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti Antalya Genişletilmiş İlçe Gençlik Kolları Başkanları Toplantısı

AK Parti Antalya Genişletilmiş İlçe Gençlik Kolları Başkanları Toplantısı

Antalya AK Parti Genişletilmiş İlçe Gençlik Kolları Başkanları Toplantısı’nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İl Başkanı Rıza Sümer, gençlere verdikleri öneme dikkat çektiler.

05.04.2015 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya AK Parti Genişletilmiş İlçe Gençlik Kolları Başkanları Toplantısı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İl Başkanı Rıza Sümer, gençlere verdikleri öneme dikkat çektiler. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'de savcı şehit eden teröristlere terörist diyemeyenlerin olduğunu belirterek, "Bakınız iki genç savcımızı gitti rehin aldı ve ondan sonra katlettiler. Türkiye'de bir savcıyı öldürdüğü için teröristlere eylemci dediler. O kadar mı gözünüz karardı sizin. Bu kadar mı vicdansız oldunuz. Bu kadar mı teröre bağlandınız, terörden medet ummaya başladınız" dedi.

Bu yıl Belek'te yapılan AK Parti Genişletilmiş İlçe Gençlik Kolları Başkanları Toplantısı, İl Yönetim Kurulu ve 19 ilçenin Gençlik Kolları teşkilatları katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlere selamını ileterek başlayan Bakan Çavuşoğlu, "Antalya ve tüm ilçelerin gençliğiyle beraber burada olmam 7 Haziran seçimi öncesi çok anlamlı. Sizlere güzel selamlar getirdim. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızdan selamlar getirdim. Kendisine Antalya'ya gideceğimi ve gençlerle buluşacağımı söyleyince, 'Biz gençlere güveniyoruz, gençlere inanıyoruz, kardeşlerime çok selam söyle' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajına uzun süre alkışlarla ve sevgi tezahüratıyla karşılık veren AK Partili gençler, 7 Haziran seçimleri için zafer sözü verdiler.

Cumhurbaşkanı'nın gençlere verdiği önemin altını çizen Bakan Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanımızın da yıllarca bir hayali vardı. O da seçilme yaşını da 18'e indirme. ve bizi her gördüğü zaman başbakanımızı ve bakanları bir an evvel bu yasayı meclise gönderin diyordu ve mecliste komisyondan geçti ve inşallah seçilme yaşı da 18'e indi. Nasıl seçme hakkı 18 yaşında bir vatandaşa da veriliyorsa seçilme hakkını da vermemiz lazım. Oy verirken güveneceğiz ama seçilirken size mi güveneceğiz? Bunu diyenler oldu mecliste. Bir profesör gençleri yanına alarak bunlarla mı yola yürüyeceğiz, bunlara mı güveneceğiz diyerek gençleri aşağıladı. Ama biz gençlere çok önem veriyoruz" diye konuştu.

AK Parti olarak vatanını milletini seven inançlı gençler yetiştirmek istediklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, "Buna itiraz edenler oldu. Peki siz nasıl gençler yetiştirmek istiyorsunuz? Terör örgütlerinin zehirlediği gençler mi yetiştirmek istiyorsunuz? Türkiye'yi vandallığa dönüştürmek isteyen gençlik mi istiyorsunuz? Bakınız iki genç savcımızı gitti rehin aldı ve ondan sonra katlettiler. Türkiye'de bir savcıyı öldürdüğü için teröristlere eylemci dediler. O kadar mı gözünüz karardı sizin. Bu kadar mı vicdansız oldunuz. Bu kadar mı teröre bağlandınız, terörden medet ummaya başladınız. Seçimleri kazanamayacağınızı biliyorsunuz. Yine yenilgi göreceksiniz. Halk size güvenmiyor. Ama siz bu ülkede iktidar değişimini terör olsun, insanlar ölsün, savcılar ölsün, bunlar gelip Türkiye'yi karıştırsın zamanında darbe yapanlar gelsin belki biz iş başına geçeriz umudundalar. Bunlar nasıl siyasetçi, bunlar nasıl gazeteci, bunlar nasıl iş adamı, bunlar nasıl insan! Dünya terörist diyor, bunlar diyor ki hayır eylemci. Dünya kınıyor, bunlar sempatik göstermeye başlıyor. Yazıklar olsun! Yazıklar olsun! Ama Türk milleti ne olduğunu biliyor" şeklinde konuştu

Gençlerin alkış ve tezahüratlarıyla konuşmasına başlayan İl Başkanı Rıza Sümer ise herkesin AK Partiyi nasıl aşağı çekebiliriz, nasıl engelleyebiliriz ya da tökezletebilirizin peşinde olduğunu söyledi. Sümer, "Onun için her seçim öncesi provokasyonlara sahne oluyor. Olayların hepsi demokrasiye darbe vurulması amacıyla yapılıyor, dış güçler tarafından destekleniyor. Savcımız şehit edilirken o silah sıkma talimatı Yunanistan'dan geliyor" dedi.

7 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çeken Sümer, cumhuriyet tarihinin en kritik seçimine tanıklık edeceklerini ifade ederek, "Mevcut sistem, parlamenter sistem değil de hükümet kurma görevini bir partinin genel başkanına veriyordu. Ama teamül gereği en yüksek oyu alan partiye vermesi gerekiyordu. Ama o zamanın darbeci zihniyeti 28 Şubat döneminde gitti Ecevit'e hükümet kurma yetkisini verdi. Halbuki en az oyu alan bir partiydi. Daha sonra Güneş Moteli diye bir olay var eskiler bilir. Milletvekili pazarı kuruldu koalisyon kurabilmek için, okuma yazma bilmeyen bir adama bu ülkeye bakanlık yaptırıldı. Türkiye bunları gördü. Başkanlık sistemine geçtiğimiz zaman artık hükümetleri, devletin başını halk belirleyecek. Şimdi bizler yasama organını belirliyoruz. Milletvekillerini belirleyerek yasama organlarını belirliyoruz. Başkanlık sistemindeyse yürütmeyi belirleyeceğiz, devlet başkanını belirleyeceğiz. Hükümeti kimin kuracağını halk belirleyecek, bunun için çok önemli diye düşünüyorum" diye konuştu.

İnsanların belli bir yaşı geçtikten sonra artık fikirleri değiştirme şansı olmadığını ifade eden Başkan Sümer, "Takım tutar gibi parti tutuyorlar. Ama gençlerde ve hanımlarda bunlar farklı. Özellikle siz gençler değişime, yeniliğe ve gelişime açıksınız. Biz Türkiye'de gerçekleştireceğimiz hayallerimizi anlatırsak, kitleleri etkileyeceğimize inanıyorum. Bunlar da sizlerin sayesinde olacak, siz Antalya teşkilatının beyin takımısınız. Biz daima gençlerin fikirlerine önem veriyoruz. Onları hayata geçirmek için çabalıyoruz. Benim bir hayalim var bunu nereye gidersem gideyim söylüyorum. 7 Haziran'ın ertesi günü 8 Haziran'da tüm gazetelerde şöyle bir manşet atılmasını istiyorum. Antalya'da hani o gözleri var görmeyen, kulakları var duymayan yani ağzımızla kuş tutsak yaranamayacağımız tipler olur. Onlara bile AK Partililer hak etti dedirtecek bir manşet attırmayı düşünüyorum. İnşallah sizlerin sayesinde, 'Milli iradenin zaferi, AK Parti Antalya'da tarih yazdı' manşetini attırmak istiyorum" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Antalya Genişletilmiş İlçe Gençlik Kolları Başkanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement