AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Açıklaması

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Dünyadaki ozon tabakasındaki meydana gelen karbondioksit gazını arttıran ülkelere yaptırım uygulayan bir sözleşme var. Ama insanlığın kromozomları ile oynayan bu süreçle ilgili herhangi sözleşme yok. yeni bir sözleşme yok” dedi.

06.12.2016 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, "Dünyadaki ozon tabakasındaki meydana gelen karbondioksit gazını arttıran ülkelere yaptırım uygulayan bir sözleşme var. Ama insanlığın kromozomları ile oynayan bu süreçle ilgili herhangi sözleşme yok. yeni bir sözleşme yok" dedi.

AK Partili Uslu, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, Almanya ziyaretleri hakkında bilgi verdi. Uslu, Mülteci Hakları İnceleme Komisyonu olarak geçen hafta Almanya'ya ziyarette bulunduklarını aktardı. Uslu, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ve Milliyetçi Hareket Partisi Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy'un heyette bulunduğunu söyleyerek, Almanya Federal milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları, mülteci kamplarını ziyaret ettiklerini ifade etti.

Uslu, Türkiye'nin güvenli bölge oluşturma önerisini hatırlatarak, dünyanın güvenli bölge önerisine sıcak baktığını söyledi. Uslu, "Mültecilerle ilgili şu anda dünyada bu konuyu kendisine görev edinmiş kuruluşlar var. Bu uluslararası kuruluşlar istatistikleri tutmaktan öteye gitmemektedir. Akdeniz'de ölen bebek sayısını biliyorlar, mülteci sayısıyla ilgileniyorlar. Türkiye hukuki, tarihi, vicdani görevini yerine getirmektedir" ifadelerini kullandı.

Almanya'nın bazı bölgelerinde Suriyelilerin din değiştirdiklerini ifade eden Uslu, "Alman makamları 'Bazı kiliseler toplu vaftiz yapıyorlar' dediler. Biz de kendilerine 'İnsanların bir haftada din değiştirmesi mümkün mü' dedik. Avrupa'da on bin çocuk son üç yıl içinde kayboldu. Bunun altı bine yakını Almanya'da. Alman bürokratlar burnu kabul ettiler. Muhatabımız olan İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na bu konuda inceleme yapılmasını gerektiğini, çocuk kayıplarının insanlık için utanç olduğunu ifade ettik" şeklinde konuştu.

Cenevre Sözleşmesi'nin 1951'de imzalandığını hatırlatan Uslu, yeni bir sözleşmeye ihtiyacın olduğunu ifade etti. Uslu, "Dünyadaki ozon tabakasındaki meydana gelen karbondioksit gazını arttıran ülkelere yaptırım uygulayan bir sözleşme var. Ama insanlığın kromozomları ile oynayan bu süreçle ilgili herhangi sözleşme yok. yeni bir sözleşme yok. Bu inisiyatifimizi ilettik" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı
    20:39 İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclis toplantısında 2023 Yılı Faaliyet Raporu'nu açıkladı. İmamoğlu, yaptıkları yatırımları ve gerçekleştirdikleri transferleri paylaştı.

  • Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor
    20:34 Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Filistin'in BM'ye tam üye yapılması gerektiğini ve bu tanınmanın Filistin halkının haklarını garanti altına alacağını ve Orta Doğu'nun barış ve istikrarına katkı sağlayacağını belirtti. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro da Filistin sorununun çözümü için uluslararası barış konferansı çağrısını yineledi.

  • Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız
    20:34 Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Elbistan'ı en kısa sürede depremden kaynaklanan problemler olsun, sosyal hayat olsun yeniden ayağa kaldıracağını söyledi.

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.

  • Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı
    20:23 Reyhanlı'da silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu: 2 gözaltı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonunda İ.O. ve M.Y. isimli 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramasında ruhsatsız tabanca, 60 fişek ve kurusıkı tabanca ele geçirildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

  • Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi
    20:22 Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişe İzmir Kadın Platformu destek verdi

    Öz Gıda İş Sendikası üyelerinin Lezita'da sürdürdükleri direnişin 44'üncü gününde, İzmir Kadın Platformu üyeleri destek için fabrika önünde toplandı. Platform adına açıklama yapan Nuray Öztürk'ün konuşması, Öz Gıda-İş Genel Başkanı Halil Çukutli tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve hükümeti eleştirdiği gerekçesiyle engellenmeye çalışıldı.


Advertisement