AK Parti Aydın 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Aydın 5. Olağan İl Kongresi

Başbakan Davutoğlu: (2) "Biz hiçbir şekilde milletimizin bize verdiği emaneti, namerde teslim etmeyiz, başka hiçbir merciye hesap vermeyiz" "Allah bizi Adnan Menderes'in yolundan ayırmasın, hepimize şehit Başbakanımızın emanetine sahip çıkmayı Allah nasip eylesin"

17.01.2015 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz hiçbir şekilde milletimizin bize verdiği emaneti, namerde teslim etmeyiz, başka hiçbir merciye hesap vermeyiz" dedi.

Davutoğlu, partisinin Atatürk Spor Salonu'ndaki Aydın 5. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasında, Aydın'ın demokrasiye daha güçlü şekilde sahip çıkma vakti olduğunu söyledi.

Bu çete ve onunla işbirliği yapan muhalefet partilerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Başbakanlığı döneminde kumpaslarla "dönemin başbakanı" demeye kalkıştıklarına dikkat çeken Davutoğlu, "Sabık Başbakan' dedikleri Adnan Menderes, milletimizin kalbinde ezeli ve ebedi demokrasi kahramanı başbakandı, hep öyle kalacak" değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, Menderes'e yapılan muamelenin aynısının yapılmak istenildiği Erdoğan'ın da milletin iradesiyle bugünün Cumhurbaşkanı olduğunu kaydetti.

"Biz hiçbir şekilde milletimizin bize verdiği emaneti, namerde teslim etmeyiz, başka hiçbir merciye hesap vermeyiz" diyen Davutoğlu, sadece millete hesap verdiklerini, milletin huzuruna gittiklerini, ondan izin alıp, onunla yola çıktıklarının altını çizdi.

-"Çatı aday' diyerek birleşip, karşımıza çıkanlara karşı"

Davutoğlu, son 12 yılda Aydın'a 10 milyar lira yatırım yapıldığını hatırlatarak, dış ticaretin 200 milyonlardan 1 milyara çıktığı bilgisini verdi.

Aydın'ı Türkiye'nin yükselen şehirlerinden birisi yapmakta kararlı olduklarını vurgulayan Davutoğlu, "Çine Adnan Menderes barajını yapmak da AK Parti iktidarlarına nasip oldu" dedi.

Davutoğlu, Aydın'ın tarım, turizm, sağlık ve ilimde de öncü olmasını istediklerini ifade etti.

Aydınlılara "Ülkemizin istiklaline sahip çıkmak için kendi tankını, uçağını, savaş gemisini yapan yükselen güç Türkiye Cumhuriyeti devleti için inşallah Haziran 2015'te en güçlü şekilde AK Parti'yi desteklemeye hazır mısınız?" diyerek seslenen Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti teşkilatlarına sesleniyorum; her bir neferinizle, ferdinizle Aydın'da yüzde 50'yi aşmaya hazır mıyız? Milli iradeyi egemen kılmaya hazır mıyız? Bütün bu çetelere 'çatı aday' diyerek birleşip, karşımıza çıkanlara karşı kim gelirse gelsin 'Aydın'da birinci parti AK Parti' demeye hazır mıyız? Aydın'a yakışan Türkiye'de demokrasinin, istiklalin bayrağını taşıyan AK Parti'nin oy oranını Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmaktır."

Davutoğlu, Aydınlı gençlere de seslenerek, "Aydın'ın her bir sokağına, köyüne, kasabasına, ilçesine gidecek misiniz, Aydınlılara 'istiklal ve demokrasiye sahip çıkın' diyecek misiniz?" diye konuştu.

Aydın'ın demokrasiyi taçlandıran bir geleceğe yürüyeceğine işaret eden Başbakan Davutoğlu, "Allah bizi Adnan Menderses'in yolundan ayırmasın, hepimize şehit Başbakanımızın emanetine sahip çıkmayı Allah nasip eylesin" ifadesini kullandı.

-Notlar

Kürsüye çıkan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de kongreyi bir düğün, dernek olarak nitelendirdi. "Derneğiniz mübarek olsun" diyen Zeybekci, Aydın ile hep beraber olduklarını belirtti.

Aydınlılarla aynı nehrin, vadinin, coğrafyanın çocukları olduğunu ifade eden Zeybekci, "Sizleri Ege'nin evladı olarak efe selamı ile selamlıyorum" dedi.

Başbakan Davutoğlu ise salona girişinden önce dışarıda toplanan vatandaşları parti otobüsü üzerinden selamlayarak daha sonra salona geçti. Salonu dolduranlar Davutoğlu'nu Türk Bayrağı, AK Parti flamaları ve cep telefonlarının ışıklarını yakarak karşıladı.

Kendisi için uyarlanan "Kiziroğlu Mustafa Bey" parçası eşliğinde platformdan salondakileri selamlayan Başbakan Davutoğlu'na salonu dolduran kalabalık yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

Davutoğlu'nun konuşması zaman zaman atılan "Bu milletin oğlu Ahmet Davutoğlu", "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Ümmetin umudu milletin gururu" sloganlarıyla kesildi.

Salonda "Elif gibi dik duran seninleyiz yiğit Başbakan", "Efeler sevdamız AK Parti davamız", "Ümmetin umudu Ahmet Hoca, aldırma kurda kuşa, hak dava uğrunda bu gençlik yanında" pankartları yer aldı.

Kongreye Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve bazı milletvekilleri de katıldı.

- Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Aydın 5. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement