AK Parti Aydın Milletvekili Erdem'den İlginç İddia - Son Dakika
Yerel

AK Parti Aydın Milletvekili Erdem'den İlginç İddia

AK Parti Aydın Milletvekili Erdem\'den İlginç İddia

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem düzenlediği basın toplantısında Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında ilginç iddialarda bulunarak, Kemer Mahallesi'nde bulunan ve Belediye'nin adliye yeri olarak gösterdiği iddia edilen alanda...

07.06.2013 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem düzenlediği basın toplantısında Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında ilginç iddialarda bulunarak, Kemer Mahallesi'nde bulunan ve Belediye'nin adliye yeri olarak gösterdiği iddia edilen alanda milyonluk rant olayı yaşandığını iddia ederek "Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu'nun Müslüm Serhat Polat'ın 2 günde nasıl milyoner olduğunu veya edildiğini kamuoyu adına açıklamasını bekliyoruz" dedi. Erdem iddiasında, 5 ay önce 150 bin TL'ye kamulaştırılan arsanın diğer hissesinin 5 ay sonra Müslüm Serhat Polat tarafından satın alınmasından hemen 2 gün sonra nasıl 1 milyon 144 bin TL'ye kamulaştırıldığını iddia ederek konuyla ilgili basın mensuplarına yazılı basın açıklaması dağıttı.

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı'nda düzenlediği basın toplantısına, Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten ile yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Aydın Merkez Kemer Mahallesi 720 Ada 36 Parselde 20 bin 800 m² lik bir arazi bulunduğunu ifade eden Erdem, "Bu arazinin 1/2 lik kısmı yani yarısı Birsan Coşkun'a ait iken, Birsan Coşkun 27.02.2012 tarihli dilekçeyle Aydın Belediyesi'ne müracaat etmiş ve bahsi geçen arazinin kendisine ait bölümünün Belediye tarafından kamulaştırılması talebinde bulunmuştur. Bu müracaat üzerine harekete geçen Aydın Belediye Meclisi 30.05.2012 tarih ve 446 sayı ile bu taşınmazın 150 bin TL'ye kamulaştırılmasına ve 150 bin TL'lik kamulaştırma bedelinin Aydın Belediyesi'ne ait mülklerle takas yapılarak karşılanmasına karar vermiştir" diyerek "Buraya kadar her şey normal. Anarmol görünen kısım ise şu: İmar planında yol ve park alanı olarak gözükmekte olan aynı arazinin diğer yarısı Hediye Keyifli adında yaşlı bir kadına aitken 02.10.2012 tarihinde Didimli mukim Müslüm Serhat Polat adlı şahıs tarafından burası satın alınmış. İşte bu tarihten sonra olaylar daha da ilginçleşmeye başlıyor. Aydın Belediyesi Meclisi, Müslüm Serhat Polat arsayı satın aldıktan sadece iki gün sonra yani 04.10.2012 tarihinde toplanarak jet bir kararla arsa ile alakalı imar değişikliğine gidiyor ve arsanın imar vasfını Polat lehine değiştiriyor. Sonrasında İmar vasfı değişen yüzde 50'lik kısmı Aydın Belediyesi 1 milyon 144 bin TL'ye kamulaştırıyor ve arsanın yeni sahibi Müslüm Serhat Polat'a bu kamulaştırma karşılığında Aydın Belediyesi'ne ait 1.144.000 TL değerinde üç adet taşınmaz veriliyor. Aydın Belediyesi arsanın yüzde 50'lik kısmı olan Birsan Coşkun'a ait bölümünü 30.05.2012 tarihinde 150.000 TL'ye kamulaştırırken aynı arsanın diğer yarısını sadece 5 ay sonra 04.10.2012 tarihinde 7,5 kat fazlaya 1 milyon 144 bin TL'ye kamulaştırıyor" diye konuştu.

ÇERÇİOĞLU'NA SORULAR SORDU

Aydın Belediye Başkanına sorular yönelten Erdem, Başkan Çerçioğlu'nun daha önceki sorularını cevapsız bıraktığını belirterek şunları kaydetti: "Belediye niçin aynı arsanın bir yarısına 150.000 TL diğer yarısına 1.114.000 TL kamulaştırma bedeli ödemiştir? Yaşlı bir hanım efendi olan Hediye Keyifli neden arsasını bir anda Müslüm Serhat Polat'a satma "kararı" almıştır? Bu satıştan sadece 2 gün sonra "jet kararla" yapılan imar değişikliği basit bir tesadüf mü? Müslüm Serhat Polat'la bağlantı ve iş ilişkisi içerisinde olanlar kimlerdir? Bu kişiler arasında Aydın Belediye Meclis Üyesi olanlar var mıdır? Bu arsa Sayın Çerçioğlu tarafından "Aydın Adliye Sarayı" yapılması için önerilen yer mi dir? Bu arsanın etrafındaki arsalardan kaç tane arsanın satışı ve el değiştirmesi söz konusu olmuştur? Bu bölgede arsa satın alanlar kimlerdir?" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Aydın Milletvekili Erdem'den İlginç İddia - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement