AK Parti Aydın Milletvekili Erdem: "Taksim'dekiler Aydın'a Gelsin Hesap Sorsun" - Son Dakika
Yerel

AK Parti Aydın Milletvekili Erdem: "Taksim'dekiler Aydın'a Gelsin Hesap Sorsun"

AK Parti Aydın Milletvekili Erdem: "Taksim\'dekiler Aydın\'a Gelsin Hesap Sorsun"

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, yaptığı basın açıklaması ile yaklaşık 10 gündür devam eden Taksim Gezi Parkı eylemini gerçekleştirenlerin Aydın'a gelip ağaçların nasıl yok edildiğini görmelerini istedi.

08.06.2013 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, yaptığı basın açıklaması ile yaklaşık 10 gündür devam eden Taksim Gezi Parkı eylemini gerçekleştirenlerin Aydın'a gelip ağaçların nasıl yok edildiğini görmelerini istedi. Çevreye olan duyarlılıkları dolayısıyla eyleme katılıp tepkilerini gösterenlere saygı duyduklarını belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Atatürk Meydanı'ndaki sulu parkın inşaat öncesi ve inşaat sonrası fotoğraflarını basın mensuplarına göstererek "CHP'li kardeşlerimizin Taksim ile birlikte Aydın Atatürk Meydanı'na şöyle bir bakmalarını istiyorum. Taksim Gezi Parkı eylemcilerini de Aydın'a davet ediyorum" dedi.

Açıklamasında, eylemlerde en ön safta yürüyen CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın'ı öncelikle Çine İbrahimkavağı Köyü'nde yaşananları ve çevreyi ve ağaçları korumak için eylem yapan köylülerle jandarmayı nasıl karşı karşıya getirdiğinin henüz hafızalardan silinmediğini belirten Erdem, Milletvekili Aydın'ın 'Ormana zarar vermek ve ağaç kesmekten sabıkası olup olmadığını' sordu. Aynı yürüyüşlerde yine öne sıralarda olan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da Sulupark'taki ağaçlarla ilgili açıklama yapmasını beklediklerini kaydeden Erdem, "Biz çevreye duyarlılığı ve tepkisini dile getirmek için yürüyen vatandaşlarımıza saygı duyuyoruz.Bu vatandaşlarımızı anlayışla karşılıyoruz. Ancak bazı marjinal gruplar olayı kaos derecesine getirmiştir. Dış ülkelerden tahrikler olduğu gibi Türkiye'den de sosyal medyadan paylaşılan yalan haberler ve yapılan açıklamalar halkı sabote etmiştir" dedi.

"AYBA VE ŞİRKET ARACILIĞI İLE BELEDİYEDE ÇALIŞANLAR EYLEME KATILMAK ZORUNDA KALDILAR"

Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylar için, Aydın'da yapılan eylemlerin Valiliğin, Emniyetin sağduyusu ile başkasının malına zarar gelmeden atlatıldığını belirten Erdem, yapılan gösterilere AYBA çalışanlarının katılmak zorunda kaldığını iddia etti. Erdem, "Bu gösterilerde bazı teşvikler ve tahrikler oldu. Bu teşviklerin arasında Aydın Belediyesi'ndeki taşeron firmalar ve AYBA çalışanları eylemlere katılmak zorunda bırakıldılar. Sadece Aydın'da değil, İzmir'de de benzer olay yaşanmıştır" dedi.

"AYDIN'DA YEŞİL ALANLAR AZALDI"

Özlem Çerçioğlu'nun belediye başkanlığı yaptığı dönemin başlangıcından bu yana

yeşil alanların azaldığını savunan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, "Sayın Çerçioğlu göreve geldikten sonra Aydın'da yeşil alanlar artacağına azalmıştır. Kent Meydanı'nda rantiyecilik yapılmaktadır. Aydın Kent Meydanı'nda ağaçların nasıl kesildiğini açıklasınlar. Buradaki ağaçlar ne oldu? Bunlar nasıl kesildi? Ağaç nasıl yok edilir öğrenmek isteyene Aydın Belediyesi ders bile verebilir. Önce alanın çevresi kimsenin göremeyeceği şekilde çevrildi. Daha sonra alandaki tüm ağaçlar yok edildi" ifadelerini kullandı.

Taksim'de yapılan eylemlerde, alana yapılacağı belirtilen AVM'nin de protesto edildiğini belirten Erdem, "Taksime AVM yapılmasın diye tepkiler gösterildi. Atatürk Kent Meydanı'na da cafe yapılacak.

Hatta bunun sayısı üçe çıkıyormuş. Konu rantsa rant adına yeşilin kaldırılması ise kafeteryanın Kent Meydanı'na yapılması kesinlikle yanlıştır. Vatandaş halka açık bir yerde kafeteryaya mı oturmak zorunda kalacak. Buyurun size rant" sözleri ile halka ait olan kent meydanının halktan alınacağını iddia etti.

"

İĞNEYİ KENDİNE ÇUVALDIZI BAŞKASINA BATIRMAK GEREK"

Çine'de yerel bir gazetenin CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın hakkında orman yok ettiği yönünde belgeler sunduğunu söyleyen Erdem CHP'nin şu anda Aydın Milletvekili olan ve Çine Belediyesi'nin eski başkanı Osman Aydın'ı şu sözleri ile eleştirdi: "Yine aynı kişi kalkmış Aydın'daki mitingde en ön sırada duruyor ve aynı sebepten dolayı gösteriye katılıyor. Ucuz gösteri tetikçiliği yapmak işin kolay tarafı. Yine Aydın'ın da ortağı bulunduğu şirketin RES projesi vardı. Köylüler karşı çıkınca şirket Valilikten destek isteyerek jandarma ile vatandaşı karşı karşıya getirmişti. Bu olaydan sonra Osman Aydın ne köye gitti ne de vatandaşa açıklamada bulundu. Şimdi de kalkmış aynı kişi polis ile vatandaşı karşı karşıya getiren durumu eleştiriyor. İğneyi kendine çuvaldızı ele batırmak gerek." - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Aydın Milletvekili Erdem: 'Taksim'dekiler Aydın'a Gelsin Hesap Sorsun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement