AK Parti Ayvacık İlçe Danışma Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Ayvacık İlçe Danışma Kurulu Toplantısı

AK Parti Ayvacık İlçe Danışma Kurulu Toplantısı

Samsun’un Ayvacık ilçesinde AK Parti İlçe Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

21.12.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Ayvacık ilçesinde AK Parti İlçe Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

AK Parti Ayvacık İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği İlçe Danışma Kurulu Toplantısı ilçede bulunan bir düğün salonunda yapıldı. Toplantıya AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Ahmet Demircan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, ilçe teşkilatı ve partililer katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, "Ayvacık ilçemiz 1 Kasım seçimlerinde Samsun'da partimize en çok oy veren ilçe unvanını alarak başarımızı gösterdi. Bu sonuçtan sonra hizmetlerimiz ve sorumluluklarımız daha da artacak" ifadelerini kullandı.

BELUR: "2 YILDIR İMAR PLANINI YAPAMADIK"

Kızılkan'ın ardından konuşan Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, "Ayvacık ilçesi için gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Samsun'un ve Ayvacık ilçesinin kalkınması için gece-gündüz ara vermeden çalıştı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Samsun'da son dönemlerde gerek alt yapı gerek üst yapıda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayvacık ilçesini Büyükşehir Belediyemizin de yardımlarıyla mahalle mahalle değiştirebilmek için adeta seferberlik ilan ettik. Samsun şehrinin yatay kalkınmasına 2 yıldır ciddi şekilde ilgilenen Büyükşehir Başkanımız bu konuda çok çaba sarf ediyor. Ancak içimi acıtan bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. AK Parti olarak bir ekip halinde çalışmalarımızı yapıyoruz, sağa-sola koşturuyoruz. Fakat 2 yıldır imar planını yapamadık. İlçede bulunan kurumun bir tanesine görüş almak için gidiyoruz, geliyoruz 16 aydır bir tarım teşkilatı belediyemize görüş bildirmiyor. Benim burada büyüklerimden ricam, bürokraside ki engel olan unsurları kaldıralım. Saklı Cennet'in imar planını yapamazsam, ilçenin gelişmesindeki planları yapamazsam, yapılacak kaçak göçek yapılanmalara göz yummak zorunda kalırım. Ama ben asla göz yummayacağım. Bu ilçenin güzelliğini, estetiğini hiç kimsenin keyfine göre dizayn etmesine müsaade etmeyeceğim" diye konuştu.

Başkan Mustafa Belur'un konuşmasının ardından partililere hitap eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinden belediye başkanı olarak ders çıkardığını ifade ederek, "Her seçim bir derstir. 7 Haziran seçiminden de ders almıştım. Ama 1 Kasım seçimlerinden aldığım ders ve vatandaşın sandıkta verdiği mesaj şu oldu. Biz sizin yaptığınız hizmetlerden memnunuz. Bundan sonra yapacağınız hizmetlerin iyi olacağına inanıyoruz. Sizi siyasi olarak daha güçlü çıkaralım sandıktan bu gücünüzle birlikte daha fazla hizmet edin dedi. Bir anlamda seçmenimiz bizi onurlandırdı" diye konuştu.

YILMAZ: "BU ANAYASA DEĞİŞMELİ"

Hizmetlerin gerçekleştirilmesinde bürokrasi engelinin olmasından muzdarip olduklarının altını çizen Başkan Yılmaz, mevcut anayasanın değiştirilmesi konusunu bir kez daha gündeme getirdi. Yılmaz, "Büyükşehir olarak bürokrasi yüzünden mevzuat hazretlerinin engeline sürekli takılıyoruz. Ama bunlar bizi mücadelemizden ve hizmetlerimizden asla alıkoyamaz. Halk mücadeleden yılmadığımız için bizim arkamızda durdu. Tarihte Ayvacık'ta görülmemiş bir durum yaşandı. Halk ilk defa bir siyasi partinin arkasında bu kadar kenetlenmiş olarak durdu. Böyle bir başarı öyküsünü hiç bir siyasi parti yazmamıştır" şeklinde konuştu.

BAŞKANDAN KİBİR UYARISI

Konuşmasında kibir uyarısı yapan Yılmaz, "Asla kibir içinde olmayalım. Başarı sarhoşluğumuz bizim gözlerimizi kör etmesin. Bizden başkası bu işi yapamaz diyerek kuruntu içine düşmeyelim. Çok tehlikeli olabilir. Ben size samimiyetle söylüyorum 7 Haziran başarısızlığının nedeni biraz da bu olmuştur. Vatandaşımız 1 Kasım'da bize kredi açtı. Bu kredinin gereği mütevazi olmaktır. Daha fazla çalışmaktır ve hizmetin merkezinde halkın olduğunu asla unutmamaktır" diye konuştu.

"ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIM"

Ayvacık halkına müjde de veren Başkan Yılmaz, Ayvacık'ta başlatılan yatırım hamlelerinin hız kesmeden devam edeceğinin de altını çizerek, "İlçemiz saklı cennet. Ayvacık kupon bir yer. İlçede köylerimizin alt yapısını iyileştiriyoruz ancak bir sıkıntımız var. Sıvasız, boyasız kötü görünümlü yapılardan kurtulmamız lazım. Bu konuda bir seferberlik başlatalım. Maddi olarak ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak elimi taşın altına koyacağım. Bunlar yapıldığı takdirde birden bire başka bir Ayvacık ortaya çıkar. İnternetlerde sosyal medyada dilden dile Ayvacık konuşulur" dedi.

GÖKSEL: "VATANDAŞLARDAN GELEN TALEPLER BİZLERE İLETİLMELİ"

AK Parti Muharrem Göksel, Ayvacık ilçesinde AK Parti'nin ciddi bir başarı yakaladığını vurgulayarak, "Aldığımız sorumlulukları perçinleştirmek için teşkilatlarımıza iş düşüyor. Teşkilatlarımızın bu konuda hareketli olması lazım. Vatandaşlardan gelen talepleri yukarıya doğru bizlere iletmesi lazım. Biz de bunlara bir an önce çözüm bulmamız lazım" dedi. Başkan Göksel konuşmasının büyük bir bölümünde AK Parti'nin hükümet programlarına değindi.

MİLLETVEKİLİ KÖKTAŞ'TAN 'AYVACIK YOLU' AÇIKLAMASI

Başkan Yılmaz'ın ardından kürsüye gelen Milletvekili Fuat Köktaş şöyle konuştu: "Öncelikle Ayvacık İlçesini bir kez daha kutluyor ve tebrik ediyorum. 3 Kasım 2002 yılından bugüne kadar hep yanımızda duran, arkamızda sapasağlam duran Ayvacık ilçesinin her bir ferdine teşekkür ediyorum. AK Parti diğer siyasi partiler gibi vaatlerini değil, yapacağı eylemlerini söyledi. ve söylediklerini gerçekleştiriyor. Biraz önce Ayvacık Belediye Başkanımız da Ayvacık yolunda ki sıkıntıları gündeme getirdi. Hepinizin bildiği gibi 2004 yılında başlayan bir hikayemiz var. Yılan hikayesine döndü bu olay. Ayvacık- Taşova karayolu. Bu yolun ihalesi 2004 yılında gerçekleştirildi. Devlet üzerine düşeni yaptı. Ama öyle bir ihale kanunumuz var ki bu yönetim modeli Türkiye'yi taşımıyor. Bu elbise bu bedene uymuyor dediğimiz de Yeni Anayasa ısrarımız devreye giriyor. Bu hantal yapı, hızlı hareket edememe engeli burada karşımıza çıkıyor."

DEMİRCAN: "DEMOKRASİLERİN EN GÜZEL TARAFI…"

Toplantıda son olarak konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan ise şunları söyledi: "Ayvacık ilçesi gerçekten demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak başarılı bir sonuç elde etti. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde daha da artarak güzel neticeler alınmasında emek veren tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Demokrasilerin en güzel tarafı millet iradesinin devlet yönetiminde etkili olmasıdır. Demokrasilerde devletin ve ülkenin sahibi millettir. AK Parti bunun en güzel örneğini iktidarı döneminde vermiştir."

PARTİLİLERE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Konuşmaların ardından Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur'a, mahalle başkanlarına ve ilçe teşkilat üyelerine Milletvekilleri Köktaş ve Demircan, Başkan Yılmaz, İl Başkanı Göksel ve İlçe Başkanı Kızılkan tarafından teşekkür plaketleri verildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Ayvacık İlçe Danışma Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement