AK Parti Balıkesir 5. Olağan Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Balıkesir 5. Olağan Kongresi

Başbakan Davutoğlu: (1) "(Devlet Bahçeli) Tunceli'ye gitti ama Tunceli Valiliğinin bahçesinde konuştu, gözlerine baktıkları da onunla oraya gelen kendi partilileriydi.

30.11.2014 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretine ilişkin, "Tunceli'ye gitti ama Tunceli Valiliğinin bahçesinde konuştu, gözlerine baktıkları da onunla oraya gelen kendi partilileriydi. Hiçbir Tunceli'nin elini sıkamadan Tunceli'den ayrıldı" dedi.

Davutoğlu, partisinin Balıkesir il kongresinde yaptığı konuşmada, dün Allahuekber dağlarının eteklerinde olduklarını ve orada Balıkesirlilerin de bulunduğunu anımsattı.

AK Parti gençliğinin Sarıkamış'ın yıl dönümünde Allahuekber dağlarının eteklerinde olacağını bildiren Davutoğlu, "Atalarını izinde, şehitlerimizin mirasının takipçisi olarak orada olacaklar ve herkes görecek ki AK Parti, Türkiye'nin her yerinde birleştiren bir ruhtur. Ayrımcılık yapanlara, bölücülük yapanlara, şu veya bu şekilde milleti bölmeye çalışanlara karşı dimdik ayaktadır" diye konuştu.

Davutoğlu, vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmeyeceğini vurgulayarak, "Madem ki Allahuekber dağında şehit olanların torunları yan yanadır, Allah'ın izniyle bu milletin bekası da emin ellerdedir" ifadesini kullandı.

Bu gayret içindeyken 17-25 Aralık kumpası kurulduğunu belirten Davutoğlu, "Zannettiler ki AK Parti kadroları geri adım atar, yavaşlar. Durmadık, durmayacağız. 30 Mart'ta da milletimiz gösterdi, 'Ne oyun kurarlarsa kursunlar, bizi  temsil edenlerin arkasındayız' dedi ve milli iradeyi tescil etti" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, 10 Ağustos seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçildiğini anımsatarak, "Hiçbir güç bunu engelleyemedi. Ne çatı adayları engelleyebildi ne ulusal ve uluslararası medyada yürütülen kampanyalar engelleyebildi, çünkü millet bir kez ayağa kalkmıştı kuvayı milliye gibi. 12 yılda kat ettiği mesafeyi herkes görüyordu. 10 Ağustos'tan sonra beklediler ki AK Parti kadroları içinde ihtilaflar küçük hesaplar olsun. Olmaz, AK Parti kadroları kuvayı milliye ile ayağa kalktılar, aralarına fitne sokmazlar" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun dün Diyarbakır'da partilileriyle yaptığı konuşmaları da aktaran Davutoğlu, "Aradaki fark bu. O diyor ki 'CHP kadrolarında birileri diğerini engellemeye çalışıyor.' Halbuki AK Parti kadroları diyor ki 'Dışarıdan önümüze getirilecek engellere karşı hep beraber dimdik ayaktayız ve emanet devir teslimi yapıldığında kongrelerimiz veda kongresi olmuyor, vefa kongresi oluyor çünkü AK Parti bir vefa hareketidir, vefaya dayanmıştır, vefa ile yükselecektir" dedi.

-"Bahçeli eksik cevap verdi"

Davutoğlu, emaneti devraldığı günden beri Anadolu'yu karış karış dolaştıklarını ve Sünni, Alevi, Türk, Kürt ayrımcılığına karşı bütün milleti kuvayı milliye ruhuyla birleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Parti genel başkanlarına "Anadolu'yu dolaşma" çağrısını tekrarlayan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu çağrıya Bahçeli cevap verdi ama eksik cevap verdi. 'Hadi Tunceli'ye gidin, Tuncelilerle kucaklaşın, onların gözünün içine bakarak konuşun' dedim. Tunceli'ye gitti ama Tunceli Valiliğinin bahçesinde konuştu, gözlerine baktıkları da onunla oraya gelen kendi partilileriydi. Hiçbir Tunceli'nin elini sıkamadan Tunceli'den ayrıldı.  Ondan birkaç gün önce ben Tunceli'deydim. Her bir Tunceli ile kucaklaştım. Cemevine gittim, Hak-Muhammed-Ali sofrasına oturdum. Mihman Ali diye karşılandım ve gösterdik ki kuvayı milliye, millet mücadelesi söz konusu olduğunda Sünni ile Alevi yan yanadır, kardeştir, kardeş olacaktır."

-"Türk-Kürt kardeştir, ayrımcılık yapan kalleştir"

Davutoğlu, Patnos ziyaretine ilişkin ise "Orada bu vatanın birliği ve beraberliği için ve demokrasimizin geleceği için 6-7 Ekim provokasyonlarına karşı dimdik duran Kürt vatandaşlarımızla omuz omuza konuştum. Orada, onlar albayrağı dalgalandırdılar. Vatanın birliğini beraberliğini, 6-7 Ekim Kobani provokasyonlarına karşı savundular ve orada da gösterdik ki kuvayı milliye söz konusu olduğunda, Türk-Kürt kardeştir, ayrımcılık yapan kalleştir" dedi.

Tunceli'de gümbür gümbür AK Parti merkez ilçe kongresini yaptıklarını ve albayrakla AK Parti bayrağını birlikte dalgalandırdıklarını söyleyen Davutoğlu, "İşte aramızdaki fark bu. Milliyetçilik ol nesnedir ki onun savunanlar milletin fertleri arasında ayrımcılık yapmazlar. Vatan topraklarını her köşesine gitme cesareti, her köşesinden albayrağı dalgalandırma onurunu yaşarlar. ve dünyanın her bir köşesinde o zaman kuvayı milliye ruhu ayağa kalkar. Bizim anladığımız vatanperverlik, bizim anladığımız manada bu ülkeye aşkla sevdayla bağlı olmak milletin birliğini beraberliğini temsil etmekle olur" diye konuştu.

Davutoğlu, gerek kongreler gerek genel seçim kampanyaları sırasında adım atılmadık vatan toprağı kalmayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bazı partiler sadece Doğu Anadolu'da var, AK Parti ve HDP. Bazıları sadece İç Anadolu'da var, AK parti ve isimlerini zikretmeyeyim, biliyorsunuz her bir partinin nerede olduğunu. Bazıları sahillerde var, AK parti ve bir parti daha. Dikkat edin diğer partiler vatanın belli köşelerinde var, diğer yerlerinde yok. Vatanın bütününde olan, milletin bütününü temsil eden yegane parti AK Parti. Büyük bir demokrasi aşkıyla kongrelerimizde vatanın birliğini ve beraberliğini vatanın her köşesinde savunan parti AK Parti. Bu kuvayı milliye ruhunun tekrar uyanmasıdır."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Balıkesir 5. Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement