AK Parti Balıkesir 5. Olağan Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Balıkesir 5. Olağan Kongresi

Başbakan Davutoğlu: (3) "O tek parti döneminde 'Allahu ekber' denilmiyordu ey Bahçeli, 'Tanrı uludur' deniyordu.

30.11.2014 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi tek parti dönemine sahip çıkmakla eleştirerek, "O tek parti döneminde 'Allahu ekber' denilmiyordu ey Bahçeli, 'Tanrı uludur' deniyordu. Hadi sahip çık ona da. 'Tanrı uludur' diyenlere de sahip çık cesaretin varsa" dedi.

Davutoğlu, partisinin Kurtdereli Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Balıkesir 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmaya, tek parti dönemini CHP'den çok MHP'nin savunduğunu belirterek, bunun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için bir zillet olduğunu söyledi.

Tek parti döneminde, askeri darbe ve vesayet dönemlerinde yapılan hiçbir zulmün millet nezdinde itibar görmediğini ifade eden Davutoğlu, salondaki gençlerin "Ya Allah Bismillah Allahu Ekber" demesi üzerine, şöyle konuştu:

"Gençler ne dendiğini anlıyor. O tek parti döneminde 'Allahu Ekber' denilmiyordu ey Bahçeli, 'Tanrı uludur' deniyordu. Hadi sahip çık ona da. 'Tanrı uludur' diyenlere de sahip çık cesaretin varsa. Devlet insanı yaşattığı zaman devlettir, devlet insanı onurlandırdığı zaman devlettir. Biz devlet el öptürmez dediğimiz için sayın Bahçeli alındı. Devlet millete el öptürmez, milletin elini öper, milletin değerini savunur. Bütün AK Parti kadrolarına sesleniyorum:  Hiçbiriniz hiçbir gerekçeyle el öptürmeyeceksiniz ama gerektiğinde milletin önünde diz çökeceksiniz, bağdaş kuracaksınız, gönül gönüle konuşacaksınız."

-"Namerde muhtaç kılmışlardı bu ülkeyi"

IMF görevlilerinin verdiği talimatların Bahçeli'nin Başbakan yardımcısı olduğu döneminde uygulandığını belirten Davutoğlu,  AK Parti iktidarının IMF'ye olan borçları 2013'ün mayıs ayında kapattığını anımsattı.

Davutoğlu, partililer tarafından salona aslına babaannesinin fotoğrafını ve sözlerini görmesinin ardından konuşmasına söyle devam etti:

"Dedemin de hala kulaklarımda çınlayan bir sözü var, 'Ya Rap bana öyle bir kadirşinaslık ve tevekkül ver ki değil namerde, merde dahi eyleme muhtaç.' 2002'de Türkiye'yi biz onlardan devir aldığımızda namerde muhtaç kılmışlardı bu ülkeyi. Bunun adı milliyetçilik mi? Şimdi 12 yıl sonra değil namerde, merde dahi muhtaç olmayan, dünyanın her yerinde mazlumlara sahip çıkacak kadar kudretli bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti doğduysa bu, AK Parti kadroları sayesinde oldu.

- "Nemrut karşısında İbrahim oldu bu millet"

Davutoğlu, 12 yılda Türkiye'de çok şeyin değiştiğini, muhtaç durumda olan bir ülkeyi muhtaçlara yardım eden bir hale getirdiklerini ifade ederek, "Nemrut karşısında İbrahim, Firavun karşısında Musa oldu bu millet. Zalim Esed'den kaçan 2 milyona yakın kardeşimizi bağrımızda barındırdık. Biz Nemrut karşısında İbrahim, Firavun karşısında Musa olmaya devam edeceğiz. Gençlerimiz bu bilinçteyken, bu şuurdayken inşallah AK Parti kervanı sadece bu millete izzet, bu ülkeye bereket getirmeyecek dünyaya da adalet getirecek" dedi.

-"Diriliş ve yükseliş dönemi başlamıştır"

CHP ile MHP arasındaki koalisyonun Balıkesirliler tarafından 30 Mart'taki yerel seçimlerde net bir şekilde görüldüğünü dile getiren Davutoğlu, yeni koalisyon arayışlarının olduğunu söyledi.

CHP'nin Diyarbakır'da düzenlediği bölge toplantısından CHP-HDP koalisyonu için sorular sorulduğunu anımsatan Davutoğlu, "Bu millet ne tür koalisyon olursa olsun, kendisini temsil edeni gözünden tanır. AK Parti'li her dava erinin gözündeki milli aşktan tanır, kimin milletin yanında kimin milletin karşısında olduğunu. Artık güneş doğmuştur. Diriliş ve yükseliş dönemi başlamıştır. 2015 Haziranı'na doğru giderken bu yükselişin izlerini göreceğiz" diye konuştu.

-"Gönül seferberliği ilan ediyoruz"

Davutoğlu, Balıkesir'de AK Parti kadrolarına tek bir mesajının olduğunu belirterek, "Millet ayağa kalkmıştır. Millet ayağa kalktığında Balıkesirlilere durmak yakışmaz, milletin önüne geçeceksiniz ve kuvayı milliyede olduğu gibi bu bayrağı herkesten önce Balıkesirlilerin dalgalandırmasını istiyoruz" dedi.

Konuşmasının arasında, "Balıkesir seninle gurur duyuyor" sloganları üzerine AK Parti'nin her bir vatandaşı ile gurur duyduğunu ifade eden Davutoğlu, bugün 114 dev eserin açılışını yapacaklarını hatırlattı.

Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun açılışın Ankara'da yapılmasını önerdiğini, ancak kendisinin başkentte çok tören gerçekleştirildiğini, bunun kuvayı milliyenin başlangıcı olan Balıkesir'de düzenlenmesini istediğini ifade ettiğini anlattı.

"Türkiye'nin her bir köşesinde AK Parti'nin hizmet kervanı devam ediyor ve burada bölge, vilayet ayrımı yok. Bütün bölgelerimiz, birlikte yükseliyor" mesajını vereceklerini dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:

"AK Parti kongreleri inşallah önümüzdeki üç ay içinde demokrasi şenliği şeklinde devam edecek. Sonra da ulu bir sefere yola çıkacağız. Tekrar yollara düşeceğiz ve 2015 Haziran seçimleri için milletimizin huzuruna gideceğiz. Buraya da tekrar geleceğiz inşallah. Balıkesir'i hiç yalnız bırakmayacağız. Şimdiden, bir söz istiyoruz. 'Durmak yok, yola devam diye' sözü verdi gençler ama tekrar söylüyorum; inşallah, 2015 Haziran'ında Balıkesir'de bütün demokrasi tarihinin rekorlarını kırarak AK Parti'ye güçlü bir destek vermek üzere yola çıkmaya hazır mısınız?"

Davutoğlu, AK Parti'nin bazı bölgelerde zayıf olduğuna yönelik iddialarda bulunulduğunu belirterek, "Şunu talep ediyoruz:  Her bir mahalleye, sokağa, ilçeye gideceksiniz. 'Bu AK Parti'ye oy verir mi, vermez mi?' diye düşünmeyeceksiniz. Şu andan itibaren seferberlik başlamıştır. Her bir kardeşimizin gönlüne girmek üzere gönül seferberliği ilan ediyoruz" diye konuştu.

Balıkesir'in AK Parti kadrolarını bu göreve çağıran Davutoğlu, "2015 Haziran'ında milli iradenin sesini tekrar yükseltmeye hazır mısınız? Madem ki hazırız, yol hayrola, sefer hayrola, menzil hayrola, akibet hayrola... Allah'a emanet olun" dedi.

-Notlar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, konakladığı otelden kongrenin yapıldığı Kurtdereli Kapalı Spor Salonu'na gelirken, Cengiz Topel Caddesinde kendisini bekleyen Pamukçu Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisini izlemek üzere makam aracından indi. Ekiple fotoğraf çektiren Davutoğlu, yola parti otobüsüyle devam etti.

Vatandaşları selamlayarak ve çocuklara oyuncak dağıtarak kongrenin yapıldığı salona gelen Davutoğlu, burada da Karesi Mehteran Takımı tarafından karşılandı.

Salona partililerin sevgi gösterileri ve "Başbakan Ahmet, millet sana emanet" sloganlarıyla giren Davutoğlu, el sallayarak vatandaşları selamladı.

Salonda, aralarında "İki adam sevdik, biri usta biri hoca", "Reis'in emaneti Hoca, bütün talebelerin burada", "Osmanlı torunu, Mevlana suyu, ümmetin umudu Ahmet Davutoğlu" ifadelerinin yer aldığı pankartlar yer aldı.

Salonda, Ahmet Davutoğlu'nun çocukluğu ile babaannesi Hacıkızebe Davutoğlu'nun fotoğrafının bulunduğu pankart dikkati çekti. Pankartta, babaannesinin Davutoğlu oğlu için söylediği, "Ahmet'im dünyalar ayağına gele. Herkes sana akıl danışa. Büyük adam olasın, halka hizmetkar olasın. Oğlun ola ordu olasın, kızın ola oba kurasın" ifadeleri yer aldı.

Konuşmasının sonunda il yöneticileriyle partilileri selamlayan Davutoğlu, sahneye getirilen  "Recep Tayyip Erdoğan" adlı 7 aylık bebeği sevdi. Bebeği kucağına alan ve alnından öpen Davutoğlu, bebeğe hayırlı bir ömür diledi ve aileyi tebrik etti.

Kongreye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu, Mehmet Muş ve Nureddin Nebati, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve diğer yetkililer katıldı.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Balıkesir 5. Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement