AK Parti Balıkesir Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Balıkesir Mitingi

AK Parti Balıkesir Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (2) ''Benden önce İstanbul'da CHP belediyesi vardı.

28.02.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Benden önce İstanbul'da CHP belediyesi vardı. Ama yolsuzluklar belediyesiydi. İSKİ'nin başındaki zat yolsuzluktan içeri atıldı. Şimdi çıkmış bugün CHP'nin genel müdürü hala yolsuzluk falan diye konuşuyor. Sen git aynaya bak, aynaya, aynaya bak. Sizin geçmişiniz çok kirli, çok. Biraz sonra burada bir belge açıklayacağım size. Belgeyi gördüğünüz zaman inanın dudaklarınız uçuklar. Bunlar böyle müfteridir. Bunların geçmişi hep böyle karanlıktır" dedi.

Erdoğan, partisinin Kuvayi Milliye Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti.

Başbakan Erdoğan, inançlarında iki yüzlülüğün olmadığını belirterek, "Biz omurgalıyız, biz menfaat şebekelerine pirim vermedik, vermeyeceğiz, müfterilere pirim vermedik, vermeyeceğiz. Bu yolda emin adımlarla yürüyeceğiz" diye konuştu.

Kendilerinde Türkiye, millet, bayrak ve vatan sevdası olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bizim bir tek devlet sevdamız var. Bununla bu yolda yürüyeceğiz. Bugüne kadar böyle geldik" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Hamdolsun birçok şey aşıldı ama sayenizde. Sabrettiniz, bütün zulümlere sabrettiniz. Sabreden zafere ulaşırmış ve zafer geldi. Siz Esmalar gibi bu yolda yürüdünüz. İnşallah Esma'nın şahsı manevisinde, o 17-18 yaşındaki yavrumuzun o şehadetindeki o dik duruş neyse, inşallah 30 Mart'ta sandıklardan işte siz de öyle çıkacaksınız. Hiç endişeniz olmasın. Bu yolda biz öyle yürüdük, öyle yürüyeceğiz. Kendisi şehadete yürüdü, babası cezaevine yürüdü. Nerede, zalimlerin o tavırları karşısında.

Zalimlerin ebedi kalacağı yer yaşasın cehennem. O dur. Bunu böyle biliriz. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Çıkacak aheste aheste. Hiç merak etmeyin, Türkiye güçlenecek, Türkiye büyüyecek, inşallah mazlumların ahı da bunları boğacak."

-"Bunlar belediyeciliği bilmez"

Balıkesir'de bu sene bir şeyler olduğunu ifade eden Erdoğan, Balıkesir'in futbolda şampiyonluğa gittiğini, fakat belediyecilikte küme düştüğünü söyledi. Erdoğan, "Öyle mi? Öyle. Balıkesir Spor iyi gidiyor. Takip ediyorum" dedi.

Çıkardıkları Büyükşehir Belediyeler Yasası'nı anımsatan Erdoğan, CHP ve MHP'nin bu yasaya karşı çıktığını belirtti. CHP'nin bu yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü ifade eden Erdoğan, "Şimdi bunlar, hangi yüzle şu büyükşehir belediye seçimlerinde Balıkesir'e gelecekler de ne anlatacaklar, ne diyecekler? Bunlar belediyeciliği bilmez, belediyecilik bizim işimiz, bizim. Bu kardeşiniz nereden geliyor? İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığından geliyor. Ben kimden aldım belediye başkanlığını? CHP'den aldım" diye konuştu.

O dönemde İstanbul'un susuz olduğunu, İstanbul'da hava kirliliği, çöp dağları olduğunu belirten Erdoğan, "Ey medya siz de bunları iyi hatırlayın. 94'ün İstanbul'unu iyi hatırlayın ve nasıl bir İstanbul'du ama o İstanbul'u nereye getirdik. Çöp dağlarını temizledik, susuzluğu giderdik, hala sıkıntı yok elhamdülillah, gayet iyi gidiyor. Dağları deldik, dağları. 180 kilometre Istranca dağlarından İstanbul'a su getirdik. Niye? Biz Ferhat'ız. Ferhat, Şirin'e aşık. İşte Şirin, biz de Ferhat. Aşk ateşi yandı mı, dağları deldirir, dağları" diye konuştu.

-"Bu derttir bizi yollarda böyle deli divane yapan"

Başbakan Erdoğan, "Bu ülkede Cumhuriyet tarihine bakın, kaç tane tünel yapıldı, bir de bize bakın, şu 10 senede ulaştırmada dağları nasıl deldik, neler yaptık. Şuanda bu süreç aynen devam ediyor. Niye? Bizim sevdamız var. Bizim bu millete sevdamız var. Biz bu milletin dertlisiyiz, dertlisi. Bu derttir bizi yollarda böyle deli divane yapan. Onun için de biz bunu başaracağız ve başarıyoruz" dedi.

Kendisinden önce İstanbul'da CHP belediyesinin olduğunu anımsatan Erdoğan, "Ama yolsuzluklar belediyesiydi. İSKİ'nin başındaki zat yolsuzluktan içeri atıldı. Şimdi çıkmış bugün CHP'nin genel müdürü hala yolsuzluk falan diye konuşuyor. Sen git aynaya bak, aynaya, aynaya bak. Sizin geçmişiniz çok kirli, çok. Biraz sonra burada bir belge açıklayacağım size. Belgeyi gördüğünüz zaman inanın dudaklarınız uçuklar. Bunlar böyle müfteridir. Bunların geçmişi hep böyle karanlıktır." diye konuştu.

İstanbul'u döneminde 2.5 milyar dolar borçla devraldığını belirten Erdoğan, hem yatırımlar yaptığını hem de 1 milyar 200 milyon dolar borçla kendisinden sonraki arkadaşına devrettiğini söyledi.

-"Kuvayi Milliye şehri burası"

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İşte şimdi Balıkesir bizimle daha farklı gülecek. Ayvalık'ta su yok, hadi buyurun, niye çözemiyorsunuz su sorununu? Bakın Balıkesir merkezde, merkez belediyesi bizdeyken ne yapıldıysa o zaman yapıldı. Ama bizden sonra gelen MHP'li hiçbir şey yapamadı. Niye? Belediyecilik bunların işi değil. İki gülücükle belediyecilik olmaz. Yatırım ister, yatırım. Alt yapı da, üst yapı da yatırım ister. Şu anda Balıkesir merkez, bizim Toplu Konut İdaresi'nin konutlarıyla gülüyor. Yollar keza öyle. Şimdi size neler anlatacağım, neler. 10 katrilyonu aşkın yatırım yaptık biz Balıkesir'e. Ne demek bu? Her yıla 1 katrilyon. Bunları biz bu Balıkesir'e yaptık. Balıkesir'in tarihinde böyle bir yatırım anlayışı yok. Niye? Kuvayi Milliye şehri burası."

Bugün, yakın tarihteki bir karanlık günün, bir meşum tarihin yıl dönümünün yaşandığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bundan 17 yıl önce, 28 Şubat'ta seçilmiş bir hükümete post-modern darbe girişiminde bulundular. Sizlerin seçtiği, sizlerin yetki verdiğiniz, sizin vazife yüklediğiniz bir hükümeti türlü komplolarla, baskılarla, tehditlerle görevden uzaklaştırdılar. Bununla kalmadılar, memur kardeşime ağır zulümler ettiler, üniversitedeki başörtülü kızlarımıza ağır işkenceler yaptılar, imam hatiplerin orta kısımlarını kapattılar, meslek liselerini kapattılar ve meslek liselerindeki çocuklarımızın da önünü kestiler, inançlarımıza, değerlerimize her türlü kutsalımıza dil uzattılar, el uzattılar. Hatta bir tanesi çıktı, 'bin yıl sürecek' diyordu, 10 yıl bile sürmedi."

- Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Balıkesir Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement