AK Parti Başkale İlçe Kongresi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Başkale İlçe Kongresi

AK Parti Başkale İlçe Başkanlığı Kongresi'nde tek liste ile seçime giren İsmet Mihirci, yeniden başkan seçildi.

16.11.2014 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Başkale İlçe Başkanlığı Kongresi'nde tek liste ile seçime giren İsmet Mihirci, yeniden başkan seçildi.

AK Parti'nin Başkale İlçe Başkanlığı Kongresi, milletvekili Fatih Çiftçi ve İl Başkanı Zahir Soğanda'nın katılımıyla yapıldı. Başkale Yatılı Bölge İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen kongre, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve divan başkanlığının seçimi ile başladı.

Kongrede konuşan AK Parti Van Milletvekili Çiftçi, Başkale'yi hükümet olarak hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını ifade etti.

Başkale'nin AK Parti döneminde birçok yatırım ile tanıştığını dile getiren Çiftçi, "Bir şehrin gelişimi ile büyümesi, huzur ve refahla olur. Başkale geçmişte bir medeniyet ilçesiydi, huzur vardı. Bizim buraya son 3 yılda 6 ziyaretimiz oldu. Biz Başkale'yi hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Toplantılarımıza, faaliyetlerimize katılan partililerimiz defalarca tehdit edilerek, şiddete maruz bırakıldı. Baskı, şiddet olsa bile biz Başkale'ye hizmet getirmekten vazgeçmedik. Hizmet getirdik ve bundan sonraki süreçte de getireceğiz. Biz her yerde huzur, kardeşlik ve barış istiyoruz. Ne kadar bozmaya çalışılsa da inadına kardeşliğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

İl Başkanı Zahir Soğanda ise 2002 ve 2004'te AK Parti'nin ilçede birinci parti konumunda olduğunu, ancak son dönemde bazı şiddet olayları nedeniyle AK Parti'nin bunu kaybettiğini söyledi.

Başkale halkının kadirşinas olduğunu ve kendisine kimin hizmet getirdiğini bildiğini anlatan Soğanda, şöyle konuştu:

"Fakat Başkale ilçemizde şiddet ve tehdit nedeniyle halkımız öz iradesini maalesef ki sandıkta gösteremiyor. Biz inanıyoruz ki Başkale'de AK Parti'nin bayrağının dalgalanacağı zamanlar da gelecektir. İlçe yolumuzda birçok canın yitip gitmesine neden olan Güzeldere Geçidi vardı. Şu an o 32 viraja 400 trilyon yatırımla çift yönlü duble yollu tünel yapılıyor. Biz hizmet partisiyiz. Eğer biz onlar gibi olsaydık, yani oy vermeyene hizmet götürmeseydik, bugün Türkiye'nin her bölgesinde olamazdık. Onlar ise oy vermeyene belediye hizmeti vermiyor. Köye hizmet götürmeyecek, ilçeye hizmet götürmeyeceksin, sonra oy isteyeceksin. Halkımız bunun farkındadır. Memleketi Kerbela'ya çevirenlerin gelip Başkale'den oy istemeye hakları yoktur. Ey belediye, Van savaş alanına dönmüşken siz itfaiyelerinizi geri çekiyor, göndermiyordunuz. Sizlerin bu memlekete, bu halka bir özür borcunuz vardır."

Yapılan konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde, mevcut başkan İsmet Mihirci yeniden seçildi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Başkale İlçe Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement