AK Parti Beyşehir'de Bayramlaşma Programı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Beyşehir'de Bayramlaşma Programı

AK Parti Beyşehir\'de Bayramlaşma Programı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, AK Parti İlçe Teşkilatı’nda Kurban Bayramı münasebetiyle bayramlaşma programı düzenlendi.

07.10.2014 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, AK Parti İlçe Teşkilatı'nda Kurban Bayramı münasebetiyle bayramlaşma programı düzenlendi.

Beyşehir ilçe teşkilatı salonunda gerçekleştirilen programa AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Akış ve Gülay Samancı, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cevdet İşbitirici, partinin il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 12 yılda çok büyük mesafeler kat ettiğini ve çok önemli günler yaşadığını söyledi. Çok önemli günlerin hala yaşanmaya devam ettiğini anlatan Akış, geride kalan Anayasa değişikliği ve referandum sürecine değindi. Sonrasında, 10 Ağustos'ta yapılan seçimde bu hareketin lideri ve Türk siyasi hayatına adını altın harflerle yazdırmış olan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olduğunu belirten Akış, "Bizler çok çabuk unuturuz ama geriye doğru bir göz gezdirdiğimizde neler olmuş bitmiş baktığımızda, gazete manşetleri şöyle diyordu; 'muhtar bile olamaz'. Yeri geldiğinde Pınarhisar cezaevine girişini anlatıyorum, herkesin ümidini kaybettiği, omuzlarının düştüğü bir anda 'artık bu hareket, misyon ömrünü tamamladı' dediğimiz anda o hiç bir zaman yılmamıştı. Ümitle cezaevine giderken ve parmaklıklar ardına giderken bile demişti ki; 'bu şarkı burada bitmez'. Hamdolsun, bu şarkı hala çalmaya devam ediyor, daha da gür bir şekilde çalacak uzun yıllar ve biz hep birlikte bu millete, bu güzel ülkeye hizmete devam edeceğiz" dedi.

Akış, konuşmasında, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduğunda AK Parti'nin karışacağını ve liderlik kavgası yaşanacağını iddia edenlerin de yanıldığını vurgulayarak, "Hamdolsun, Türkiye'de hiçbir iktidar partisine nasip olmamış bir değişimi suhuletle, sükunetle gerçekleştirdik. ve hemşehrimiz, Konya milletvekilimiz Ahmet Davutoğlu Bey de artık başbakanımız" ifadesini kullandı.

"SİYASET ÇOK UZUN VE ZOR BİR SANAT"

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ise, siyasetin çok uzun bir yol ve çok zor bir sanat olduğunu vurguladı. Hizmet etme sanatının herkese nasip olmayacağını ama AK Parti kadrolarına Allah'ın bunu nasip ettiğini vurgulayan Samancı, "İnşallah ülkemizi, insanlarımızı, saadete ulaştıracak hizmetler nasip etsin bizlere. Tek isteğimiz, düşüncemiz bu şekilde. Niyetimiz halis, çıktığımız yolun da doğru bir yol olduğuna inanıyoruz" dedi. Samancı, şöyle geriye dönülüp bakıldığında, Cumhuriyetin kurulmasından sonra devlet ile millet arasında bugüne kadar hep bir mesafe oluşturulduğunu belirterek, "Bu mesafeleri biz kıramadık. Milli şuurdan yoksun, tarih bilincinden uzak yöneticiler tarafından bu ülke yönetildi, yönetilmeye çalışıldı. Bunları yapanlar tabi uzaktan kumandayla bu şahısları idare ettiler, ne zaman halk kendi iradesini temsil eden bir siyasi partiyi devlet otoritesini yönetmek üzere iktidara taşıdığında her zaman bir oyun kuruldu ve kendi yöntem ve imkanlarıyla bu iradeyi çelme takmak suretiyle uzaklaştırdılar. Adeta freni patlamış bir kamyon gibi aslında milletin üzerine geldiler, önlerine çıkanı ezdiler, yok ettiler. Ezdikleri, yok ettikleri kimlerdi, Anadolu'nun insanlarıydı. Bunlar, inançları, değerleri olan ve bu topraklara milliyetçilik bağıyla bağlı olan bizlerdi. Bizleri savurmuşlardı. Ta ki ne zamana kadar Adnan Menderes'in, Turgut Özal'ın, Erbakan Hocamızın çıkışına ve nihayetinde bunlar kendi oyunları çerçevesinde bir şekilde demokrasiden de uzaklaştırılmak suretiyle çelmeler takılmıştı. Ama 2002'deki bu çıkış, bu çıkış var ya, onu asla durduramadılar" diye konuştu.

KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN PROJE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, Beyşehir'in en büyük sorunlarından birisi olan otopark konusuna değinerek, bu hususta atacakları adımlardan bahsetti. Başkan Özaltun, kent merkezinde bayramdan sonra bazı noktalarda trafikte tek yön uygulamasına geçeceklerini söyledi. Özaltun, Çarşı Camisi ve belediye çevresinde bu uygulamanın ilk adımlarını atacaklarını, anıt meydanındaki fıskiye ve havuzların kaldırılmasının bunun bir başlangıcı olduğunu, bu çalışmaların kısmen de olsa ulaşımda bazı rahatlamayı sağlayacağını umut ettiklerini dile getirdi. Beyşehir'de 4-5 tane otopark yapılsa bile bu sorunun kökten çözülmüş olacağına inanmadıklarını vurgulayan Özaltun, zaman içerisinde farklı alternatif çalışmalarla bu sorunu aşmanın gayreti içerisinde olacaklarını anlattı. İlçenin en büyük ihtiyacı olan kültür merkezi hususuna da değinen Başkan Özaltun, artık Beyşehir'de AK Parti olarak da büyük bir camia haline geldiklerini ve salonlara sığmamaya başladıklarını getirdi. 700 kişilik kültür ve kongre merkezinin yapımı için kolları sıvadıklarının müjdesini veren Başkan Özaltun, ilçeye kazandıracakları Beyşehir Kültür Merkezi için proje ve etüt çalışmalarının devam ettiğini inşaat çalışmalarına ise 2015 yılında başlamayı umut ettiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından milletvekilleri Akış ve Samancı ile Belediye Başkanı Özaltun, programına katılan partililerle bayramlaştı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Beyşehir'de Bayramlaşma Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement