AK Parti Bilecik Aday Adaylarını Tanıttı - Son Dakika
Politika

AK Parti Bilecik Aday Adaylarını Tanıttı

AK Parti Bilecik Aday Adaylarını Tanıttı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bilecik İl Başkanlığı tarafından 1 Kasım’da yapılacak erken seçimler öncesi aday adayları tanıtım toplantısı düzenledi.

04.09.2015 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bilecik İl Başkanlığı tarafından 1 Kasım'da yapılacak erken seçimler öncesi aday adayları tanıtım toplantısı düzenledi.

AK Parti Bilecik İl Başkanlığı binasında yapılan aday adayları tanıtım toplantısına, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Bilecik Beleye Başkanı Selim Yağcı, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, İl Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz, İlçe Belediye Başkanları, partililer ve aday adayı olan 6 adaydan 5'i katıldı.

Açılış konuşması yapan AK Parti Bilecik İl Başkanı Kadir Bayrak, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde milletin hiçbir partiye tek başına iktidar olma imkanı vermediğini belirterek, "7 Haziran'dan bugüne kadar geçen yaklaşık 3 aylık süre hepimizin bilgisi dahilin de görgüsü dahilinde bugüne kadar işledi. Biliyorsunuz bu süreçte birinci parti çıkmamız sebebiyle Sayın Cumhurbaşkanımız hükümeti kurma görevini Sayın Başbakanımıza tevdi ettiler. Sayın Başbakanımızda bu süreçte oy sıralamasına göre en çok oyu alan partiden başlamak suretiyle mecliste grup bulunan bütün partilerle görüşmeler gerçekleştirdi. Nihayetinde yapılan bu görüşmeler bir hükümet kurmayı mümkün kılmadı" dedi.

"6 TANE ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU OLDU"

Bugünkü toplantının formatı hakkında bilgi veren Bayrak, "1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan seçim için de alakalı olarak partimize 31 Ağustos 2015 tarihinden 3 Eylül 2015 tarih bizim parti içi takvimimi olduğunu açıkladı. Bu süreç zarfında 6 tane aday adaylığı başvurusu oldu. Aramızda bulunan aday adaylığımızın kendilerini tanıtmaları için söz hakkı vereceğim" dedi.

ADAY ADAYLARININ AÇIKLAMALARI

Aday adaylığı için başvuru yapan Ali Göçtü, "Okul hayatım Bilecik' de geçti. Kamu görevlisiyim. Kamudan emekliye ayrıldım. Bilecik de hizmet ettim. Nasip olursa rabbim nasip ederse bundan sonrada Bilecik halkına hizmet etmeye devam edeceğiz hep birlikte, teşekkür ederim" dedi. Aday adayı Hasan Kan ise, 23 yasında ve Diyarbakırlı olduğunu ifade ederek, "İlkokul mezunuyum evli ve iki çocuk babasıyım. Seçimde tekrar aday adayıyım. Allaha şükür daha fazla çalışmamız gerektiğinin farkındayım. Diğer aday adaylarımıza başarılar dilerim" dedi.

Aday adayı Mustafa Kıyak, 44 yaşında Karaman ili doğumlu olduğunu söyleyerek, "Uzun yılar Konya da ikamet ettim.3 yıldır Bozüyük'te ikamet ediyorum. Evliyim iki çocuğum var. Nasip olursa görevimi layığıyla yapmaya çalışacağım" dedi.

"YILLARCA PARTİMİZDE BİR NEFER OLARAK GÖNÜLLÜK ESASINA DAYALI OLARAK SİYASET YAPTIK"

7 Haziran seçimlerinde AK Parti Bilecik2'inci sıra Milletvekili adayı olarak seçimlere giren Ramazan Kurtulmuş, geçtiğimiz 7 Haziran seçimlerinde 1 Milletvekili parlamentoya gönderdiklerini söyledi. Bunda katkısı olan teşkilat mensuplarına ve Bilecik halkına sonsuz teşekkür ettiğini belirten Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti:

"Yaşanan süreci sizlerde hep beraber gözlemlediniz. Süre sonunda bir hükümet kurmak nasip olmadı, partimiz seçimlerden birinci olarak çıktı biliyorsunuz. Koalisyon görüşmeleri yapıldı. Tekrardan seçim kararı alındı. Bu seçim sürecinde bizlerde diğer aday adayı arkadaşlar gibi bende müracaatımı yaptım.1960 Bilecik doğumluyum. Kamudan emekliyim şuanda ticaretle uğraşıyorum. Yıllarca partimde görev yaparak, 7 yıl il başkanlığı yaptım evliyim üç çocuğum var. Yıllarca partimizde bir nefer olarak gönüllük esasına dayalı olarak siyaset yaptık. Bizimde katkımız olsun dedik. Bu süreç içersinde hiçbir beklentimiz hiçbir menfaat vs öyle bir düşüncemiz olmadı. Bize ne görev verilirse biz onu yaparız dedik. Bundan sonraki süreçte de bu zamana kadar olduğu gibi yine aynı düşüncedeyim. Önümüzdeki 1 Kasımda yapılacak olan seçimde öncelikle milletimize partimize yaşadığımız coğrafyaya memleketimize hayırlara olmasını temenni ediyorum. Genel merkezimiz değerlendirmesini yapacak takdir neyse bizim başımızın üstünde yeri var. Ben 1 Kasım seçimleri sonucunda partimizi inşallah tek başına iktidara gelecek. Takdir milletindir. Millet ne diyorsa doğru der. Neticede 1 Kasım sonrasında bir o ümit deyiz. Tekrar iktidara geleceğiz."

"BİLECİKLİ HEMŞERİLERİMİZİN TEVECCÜHLE BİLECİK MİLLETVEKİLİ SEÇİLMİŞ OLDUM"

7 Haziran seçimleri AK Parti Bilecik Milletvekili seçilen Halil Eldemir ise, 1 Kasımda yapılacak erken seçimin öncelikle Bilecik'e, ülkeye, coğrafyaya, tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını cenabı haktan niyaz ettiğini belirtti. Eldemir, "Tabii seçim kararını alınmasıyla birlikte aday adaylığı süreci başladı. 7 Haziran'da yapmış olduğumuz seçimler neticesinde partimizin bizi aday göstermesiyle Bilecikli hemşerilerimizin teveccühle Bilecik milletvekili seçilmiş oldum. Ancak hükümetin kurulamamış olması bir güvenlik oyunun çıkmamış olması güvenoyuna sunulacak bir hükümetin kurulamayışı erken seçime sürükledi. Tabi milletimizin bütün gerçekleşen hadiseler milletimizin gözünün önünde gerçekleşiyor. Bu süreci diğer partilerin AK Partinin nasıl yürüttüğünün kararını 1 Kasım'da milletimiz verecek. Bilecik'i bir gün bile milletvekilsiz bırakmamak için bütün işlerde azami gücümüzle iktidar olmuşçasına hükümet olmuşçasına daha önceden yapılan işlerin takibi noktasında gayret sarf etmeye çalıştık. İnşallah önümüzdeki süreçte de partimiz bize görev verirse bu şekilde devam eden çalışmalarımızı devam ettirme gayreti içinde olacağız. Ben aday adaylığı süresince bütün arkadaşlarıma bütün aday adayı arkadaşlarıma hayırlı olsun diyorum. Cenabı Hak memleketimiz için en güzel kararı vermeyi idarecilerimize nasip etsin diyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından aday adayları toplu fotoğraf çektirdi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Bilecik Aday Adaylarını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement