AK Parti Bilecik İl Başkanlığı'nda Yeni Hastane ve Gündeme Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Bilecik İl Başkanlığı'nda Yeni Hastane ve Gündeme Açıklaması

AK Parti Bilecik İl Başkanlığı\'nda Yeni Hastane ve Gündeme Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bilecik İl Başkanlığı’nda, yeni yapılacak olan Bilecik Devlet Hastanesi yeri ve gündeme ilişkin konular hakkında açıklama yapıldı.

14.08.2015 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bilecik İl Başkanlığı'nda, yeni yapılacak olan Bilecik Devlet Hastanesi yeri ve gündeme ilişkin konular hakkında açıklama yapıldı.

Bilecik Ak Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamaya, Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Ak Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gülcan Namal ve partililer katıldı.

Yapılacak olan yeni hastane ve gündeme dair açıklamada bulunan Ak Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, gerek vatandaş gerekse siyasi kimliklerle gündemde olan bazı hususlara yönelik değerlendirmeleri yapmak için bir arada olduklarını belirtti. Bayrak, "Hepimizin malumu olduğu üzere 7 Haziran genel seçimlerinden çıkan netice AK Parti'nin tek başına iktidar olmasına yetmemiş, 25. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanımızın seçilmesinin hemen akabinde Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Başbakanımıza tevdi ettiği vazife ile hükümet boşluğundan zuhur edebilecek kriz ve menfi durumlara meydan vermeden ortak hükümet kurmaya yönelik çalışmalara başlanmıştır. Seçim sonrası TBMM'de grubu bulunan üç parti ile görüşmeler yapılmış ve olumlu bir atmosfer yakalanmıştır. Bu ortak hükümet kurma zeminindeki çalışmalarımızın gelecekte önemli faydaları mutlaka görülecektir. Maalesef ülke gündemimizin en önemli gündem maddelerinden bir diğeri olan terörle mücadelede operasyonlar en etkili şekilde devam etmektedir. Mili Birlik ve Kardeşlik Projesi ve Çözüm Süreci, terörü ve şiddeti bitirmek ve demokratik siyaset içinde sorunları görüşmek için yürütülmüştür. Terörün istismar zeminini kurutmak için nice demokratik reformlar hayata geçirilmiş ancak terör örgütü ve irtibatlı siyasi parti bütün bu çalışmaları istismar etmiş hatta sabote etmiştir. Bu istismar ve sabotajlar ileri safhaya varmış ve devlet yeniden operasyonları başlatmak durumunda kalmıştır. Bu operasyonlar tamamen terör örgütünü hedef almıştır. Bu vesile ile vatanın bölünmez bütünlüğünü muhafaza adına can veren kahraman şehitlerimize Allah' tan rahmet, yakınlarına ve necip milletimize başsağlığı diliyoruz" dedi.

"HASTANE YERİMİZ İÇİN 38 BİN METREKARELİK ALANDAN VAZGEÇİLEREK 58 BİN METREKARELİK ALAN TERCİH EDİLDİ"

İl Başkanı Kadir Bayrak, konuşmasının devamında, yeni yapılacak olan hastane yerine ilişkin nihai karar alındığını belirterek, "Sağlık Yatırımları Genel Müdürü ile ilimiz sağlık bürokratları geçtiğimiz hafta içerisinde bir görüşme gerçekleştirmiş hastanemizin avam proje ve fizibilite çalışmalarını tamamlamışlardır. Gerekli değerlendirmeleri yapmak üzere Milletvekilimiz, İl Belediye Başkanımız, Merkez İlçe Başkanımız ve İl Genel Meclis Başkanımızın da içinde yer aldığı bir heyet ile 11 Ağustos Salı günü Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu ziyaret edilmiştir. Bakanımızın riyasetinde Sağlık Yatırımlarından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı ile de bir araya gelinerek hastane yerimize ilişkin nihai karar alınmıştır. Yeni yapılacak Devlet Hastanemizin; yatak kapasitesi, şehrimizin gelişimi ve büyüme yönü düşünülerek, entegre sağlık tesisi haline dönüşümüne müsait olmayan, topografik yapısı ve içinden geçen doğalgaz hattının naklinin meydana getireceği sıkıntılar göz önüne alındığında uygun olmayacağı konusunda mutabakata varılan 38 bin metrekarelik İl Özel İdare alanından vazgeçilerek bir önceki 58 bin metrekarelik imar planında sağlık tesisleri alanı olarak görülen, Sağlık Bakanlığınca ödeneği gönderilip İl Özel idaremizce kamulaştırılan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin yanındaki alana yapılması uygun görülmüştür" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Bilecik İl Başkanlığı'nda Yeni Hastane ve Gündeme Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement