AK Parti Brüksel Siyaset Akademisi İlk Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Brüksel Siyaset Akademisi İlk Mezunlarını Verdi

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Siyasi alanı her türlü müdahalenin dışında tutarak, kimliğimize ve medeniyetimize uygun siyasetle, kendi sorunlarımızı çözmemiz ve demokrasimizi geliştirmemiz gerekiyor" dedi.

25.04.2015 21:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Siyasi alanı her türlü müdahalenin dışında tutarak, kimliğimize ve medeniyetimize uygun siyasetle, kendi sorunlarımızı çözmemiz ve demokrasimizi geliştirmemiz gerekiyor" dedi.

AK Parti Brüksel Temsilciliği'nin Ocak ayında başlattığı siyaset akademisi ilk mezunlarını verdi. Avrupa'nın farklı ülkelerinden çoğunluğu yüksek lisans ve doktora öğrencisi 47 katılımcıya sertifikaları, Ünal tarafından dağıtıldı.

Akademinin son dersini veren ve öğrencilere tavsiyelerde bulunan Ünal, toplumların gelişmişlik düzeylerinin sorun çözme yeteneğiyle doğru orantılı olduğunu vurguladı.

Sorunları çözecek siyasi akıl ortaya konmadığı zaman, birilerinin askeri ve yargı darbesi ve muhtırayla müdahalede bulunduğunu ifade eden Ünal, "Siyasi alanı her türlü müdahalenin dışında tutarak, kimliğimize ve medeniyetimize uygun siyasetle, kendi sorunlarımızı çözmemiz ve demokrasimizi geliştirmemiz gerekiyor" dedi.

Mahir Ünal, akademi öğrencilerine hitap ederken şunları söyledi:

"Yaptığınız siyasetin bir genetik kodu ve aidiyeti vardır, bir merkezi olmalıdır. Hangi merkez üzerinden siyaset yaptığınız çok önemli ve o merkez üzerinden ürettiğiniz siyasetin bir aklı ve geleneği olmalı. Bir yere yaslanmalı ve bir amacı olmalı. Osmanlı padişahlarının huzuruna büyükelçiler getirilirken, iki kişi büyükelçinin koluna girer ve padişahın huzuruna sürüyerek getirirmiş. Eğer kazara ayağını basar ve bir irade emaresi gösterirse vay haline. Bu 'sizin iradenize biz teslimiz' demektir. Maalesef şu anda biz tersi durumdayız. Sokaklarda o egemen iradeye teslim olmamız, iddialarımızdan vazgeçmemiz bize söyleniyor. 'Dünya beşten büyüktür' demeyin diyorlar. 'Siz büyük tarihsel iddianızın arkasında durmayın' diyorlar. 'Eğer bu büyük iddialarınızın arkasında durursanız, sizi Ermeni meselesi üzerinden terbiye ederiz, hatta kendi içinize 40 yıl önce yerleştirdiğimiz uyuyan hücrelerimizi uyandırır, 165 ülkede yapılanmalarına izin verdiğimiz ve sizin de kardeşiniz bildiğiniz o yapılar üzerinden sizi terbiye etmeye kalkışır, Kıbrıs meselesi üzerinden sizi döver, hiç aklınıza gelmeyen noktalardan size öyle sorunlar çıkartır ve bizzat sizin kendi askerinize darbe bile yaptırabiliriz' diyorlar"

"Teslim mi olacağız?" diye soran Ünal, siyaseti inşa etikleri esasın bu olduğunu belirtti ve doğruları söylemekten vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Mahir Ünal, "Bizim bir irademiz var, teslim olmayacağız, doğru bildiğimizi her ortamda dile getireceğiz. Mısır'da yapılana 'darbe' demeye devam edeceğiz, Suriye'de yapılanın bir soykırım ve katliam olduğunu söyleyeceğiz. '1915 olaylarına dikkat kesilen bütün dünyanın burnumuzun dibindeki Suriye'de yapılan katliamlara sessiz kalmasına biz sessiz kalamayız' diyeceğiz. Bütün bunları bir sorumluluk olarak yapıp sonuçlarını düşünerek değil, biz sorumluluklarımızı düşünerek ve 'sonuç Allah'a aittir' diyerek hareket edeceğiz. Siyasetimizin temeli budur" diye konuştu.

Siyaset akademisinde katılımcılara, 4 ay boyunca uzman isimler tarafından Türkiye-AB ilişkileri, Avrupa'nın geleceği, İslamofobi, ayrımcılıkla mücadele ve Türkiye'deki siyasi süreçler hakkında dersler verildi.

AK Parti Brüksel Temsilciliği, ikinci dönem siyaset akademisini Ekim ayında başlatmayı planlıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Brüksel Siyaset Akademisi İlk Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement