AK Parti Burdur 5. Olağan Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Burdur 5. Olağan Kongresi

AK Parti Burdur 5. Olağan Kongresi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Burdur 5. Olağan Kongresinde “Dünyada nerede bize ihtiyaç duyan, yardım elini Türkiye’nin uzatmasını bekleyen insan varsa onlara uzanan el oluyoruz” dedi.

31.01.2015 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Burdur 5. Olağan Kongresinde "Dünyada nerede bize ihtiyaç duyan, yardım elini Türkiye'nin uzatmasını bekleyen insan varsa onlara uzanan el oluyoruz" dedi.

AK Parti Burdur 5. Olağan Kongresi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Abdülhamit Gül'ün katılımıyla Hüsnü Bayer Spor Salonu'nda başladı. Partililerin büyük ilgi gösterdiği kongre Türk Halk Müziği Şarkıcısı Başkal'ın konseriyle başladı. Kongre Divan Başkanlığı'na Teşkilat Başkan Yardımcısı, Sakarya Milletvekili Ali Çelik, Divan Başkan Yardımcılığı'na Antalya Milletvekili ve Burdur İl Koordinatörü Gökçen Özdoğan Enç, Katip Üyeliklerine AK Parti Burdur Merkez İlçe Başkanı Birkan İş, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Serpil Ekinci ve AK Parti Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akan, oybirliği ile kabul edildi.

Siyasi istikrara Türk milletinin her zaman destek verdiğini dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, "Türkiye'de 3 Kasım 2002'den itibaren siyasi bir istikrar var, ülkemizin geleceği için çok önemlidir. Bu istikrarı bu milletimiz her seçime gittiğinde AK Parti'ye vermiş olduğu destekle sürdürdü. Bir insana yakışmaz Taksim'de anırması ama Recep Tayyip Erdoğan'a, Ahmet Davutoğlu'na bir teşekkür edin, etmiyorlar, ama bizi, AK Parti'ye gönül vermiş insanlar biliyorlar, bizi annelerimiz, teyzelerimiz, kadın, yaşlı herkes AK Parti'nin bu ülkeye neler yaptığını çok iyi biliyor. Artık bu bölgeden Türkmenlerinden, Oğuz Boyları'ndan bu seçimde daha güçlü bir destek bekliyoruz, bütün Burdurlu kardeşlerimizin destek vereceğine inanıyoruz" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN KULAĞINA SUFLE EDİLİYOR

Ülkenin ekonomik istikrarını bozmak isteyenler olduğunu savunan Gül, "30 Mart'ta Ak Parti'nin önünü kesmeye çalıştılar, bu ülkenin dışişleri bakanını dinlemek hangi inanışa sığar, bu ülkenin MİT TIR'ını durdurarak, MİT personeline müdahale etmek hangi anlayışa sığar. Bu seçimde de ittifaklar kurarak Kılıçdaroğlu'nun kulağına sufle ediyor, papağan gibi aynısını söylüyor" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Abdülhamit Gül, şöyle konuştu: "Geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Somali'deydi. Bir tane de internet sitesi var, şaka maka yapıyor. Ana muhalefet lideri de o komediyi alıyor, resimde Alibaba ve kırk haramiler hikaye kitabına monte etmişler, bu da çıkıyor onu gösteriyor. Cumhurbaşkanı, Somali'de Ali Baba'yı dağıtıyor, diyor. Kendisi de montaj, ana muhalefete kasetlerle geldiği için bunu çıkıp söylüyor. 'İstanbul'u biz yöneteceğiz' diyor, siz İstanbul'u kazara biri yönetti, ISKİ yolsuzluğu, Haliç Kokuyor, geldi bir aslan da Recep Tayyip Erdoğan, sizin pisliklerinizi temizledi. İstanbul'a aday oluyor, Kağıthane'yi bilmiyorsun, İstanbul'a aday oluyorsun"

TÜRKİYE'NİN EN MİLLİYETÇİ PARTİSİ AK PARTİ

Türkiye'nin en milliyetçi partisinin AK Parti olduğunu ifade eden Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de milliyetçi bir parti istiyorsunuz, AK Parti'den daha milliyetçi bir parti yok, diğer taraftan ana muhalefet yokluğu var. Bunlar rahmetli Menderes'i iktidardan indirip, idam sehpasına götürürken, darbecilerle işbirliği yapan bir zihniyeti var. Bunlar 12 Mart, 28 Şubatta ve şimdi de darbecilerle işbirliği yaparak iş tuttu ama inşallah sizler bu seçimde yeni Türkiye'yi kuracak, sivil anayasayı yapacak bir çoğunlukla 7 Haziran'da 10. Zaferi sizlerin desteği ile yaparak yeni Anayasayı yapacağız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, konuşmasına Mehmet Akif Ersoy'un şiiri ile son verdi.

DIŞ İŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

AK Parti Burdur 5. Olağan Kongresine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın makamındaki misafirlerine Bucak salebi ikram ettiğini ve Burdur'u en iyi şekilde tanıttığını söyledi.

Kongreye katılmak için dün gece Etiyopya'dan geldiğini hatırlatan Çavuşoğlu, "Afrika zirvesine katıldık ve ülkemizi orada temsil ettik. Afrika'nın Türkiye'de Çin, Hindistan ve Türkiye olmak üzere stratejik ittifakı var. İnsan dertli olunca hep böyle yollarda olur, geçen gün Polonya, Türkmenistan'a gittik, enerji, ulaştırma, ipek yolu, hazar denizi köprüleri, kardeşliğimizi konuştuk. 4 ayda 140 dışişleri bakanıyla ikili görüşme yaptım. Dünyada nerede bize ihtiyaç duyan, yardım elini Türkiye'nin uzatmasını bekleyen insanların uzanan eli oluyoruz" dedi.

7 HAZİRAN SEÇİMLERİ

7 Haziran seçimlerinin yeni Türkiye için kritik bir seçim olduğunu belirten Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk defa sizlerin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı ve alt kadrolar yoluna devam ediyor. Önümüzdeki süreçte yeni Türkiye yolunda çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Bizim sorumluluğumuz tabi ki Türkiye'nin her bir köşesidir. Balkanlar vardır, Torosların zirvesinden giden, oraları bekleyen Yörükleri unuttunuz mu, unutmadık unutmayacağız. Onların da ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız."

Türkiye Cumhuriyeti'nin Somali'de yaptığı yatırımları anlatan Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "Arakan'daki mazlumlara karşı sorumlu değil miyiz, Batı Afrika'da Eboladan kırılan insanlara sorumluluğumuz yok mu? Geçen hafta Somali'ye gittik. Somali'de yaptığımız hizmetleri görünce gururlandım. Hastane yaptık 200 yataklı hastane, oraya hemşire, teknisyen gönderiyoruz, Bir yolu var 25 kilometre asfaltlı onu da tek Türkiye yaptı. Şimdi 10 bin konut yapacağız. Çünkü o insanlar teneke evlerde yaşıyor, naylonların içinde yaşayan insanlar var. O insanların biz geçerken bakışlarındaki umutları gördük, ekonomimiz güçlü olmasa bunu yapabilir miyiz, Suriye gibi, Irak gibi bir ülke olsak Libya'daki gibi bir ülke olsak, bu hizmetleri götürebilir miyiz, Allah hiçbir devleti yönetilemez kılmasın. Bizim sorumluluğumuz büyük daha çok çalışmamız lazım 7 Haziran'da yeni anayasayı yapacak çoğunluğu oluşturmamız lazımdır."

Partililer, Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasından sonra hediyelerini takdim etti. Bakan Çavuşoğlu, birlikte çekilen hatıra fotoğrafının ardından Burdur'dan ayrıldı. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Burdur 5. Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
    04:47 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri, Başkan Atay'a desteklerini açıkladı ve teşekkür etti.

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu
    03:35 AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Genel Meclisi Adayı Muhterem Kılıç, 31 Mart'ta halka "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısında bulundular.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.


Advertisement