AKP'li Kaşdemir: 2015 Yılı Çanakkale İçin Çok Özel Olacak - Son Dakika
Yerel

AKP'li Kaşdemir: 2015 Yılı Çanakkale İçin Çok Özel Olacak

AKP\'li Kaşdemir: 2015 Yılı Çanakkale İçin Çok Özel Olacak

AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, projelerine ve inşaat çalışmalarına geçmiş yıllarda başlanan birçok projenin, 2015 yılıyla biteceğini söyledi.

14.01.2015 12:52  Güncelleme: 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, projelerine ve inşaat çalışmalarına geçmiş yıllarda başlanan birçok projenin, 2015 yılıyla sona erdirileceğini, Çanakkalelilerin ve ili ziyaret edecek misafirlerin hizmetine açılacağını bildirdi.

Kaşdemir, yaptığı yazılı açıklamada, 2015 yılı Çanakkale için çok özel ve önemli bir yıl olacağını, uzun zamandan beri ülkenin hazırlandığı Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı etkinliklerini en iyi şekilde değerlendirileceğini belirtti.

Çanakkale'nin 2015'i tam bir yatırım ve hizmet yılı olarak geçireceğine işaret eden Kaşdemir, "Projelerine ve inşaat çalışmalarına geçmiş yıllarda başladığımız birçok proje, 2015 yılıyla sona erdirilecek, hemşehrilerimizin ve bu önemli yılda ilimizi ziyaret edecek misafirlerimizin hizmetine açılacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kaşdemir, dünya tarihi açısından büyük öneme sahip Troya Antik Kenti girişinde yapımına başlanan Troya Müzesi'nin bu sene tamamlanıp, ziyarete açılacağını, Çanakkale Boğazı'nın savunmasında uzun yıllar önemli görev gerçekleştirmiş Hamidiye Tabyaları'nı ihya çalışmalarının da bu yıl içinde tamamlanıp, hizmet vermeye başlayacağını aktardı.

Kilitbahir Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanacağını, Gelibolu Yarımadası'ndaki çalışmaların da sonuna gelindiğini anlatan Kaşdemir, şu bilgileri verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleşecek olan 100. yıl etkinlikleri bizlere bambaşka bir heyecanı yaşatacaktır. Çanakkale olarak, dünya milletlerinin önde gelen temsilcileri ve ilgili heyetleri bu etkinlikler sırasında bizlere misafir olacak. Misafirlerimizin ziyaretleri vesilesiyle Çanakkale Savaşları'nı, ilimizi ve değerlerini tanıtma yolunda çok önemli fırsat elimize geçecektir. Çanakkale'yi tüm dünyaya en doğru ve iyi şekilde tanıtabilmek için bu fırsatı hemşehrilerimizle çok iyi değerlendireceğimizden hiç şüphemiz yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'nin ön sözünün yazıldığı Çanakkalemiz, her zaman Türkiyemizin göz bebeği olmuştur. Özellikle hükümetlerimiz döneminde Çanakkale'ye verilen önem hepimizin malumudur. Özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın Çanakkale'ye bakışı bizleri her zaman hizmet yolunda güçlü kılmıştır. Çanakkalemize yapılan her yatırımın ülkemizin kardeşlik ve barış harcını oluşturan Çanakkale ruhuna bir yatırım olduğu düşüncesiyle yapılmış olması, bizleri birçok alanda öne çıkartmaktadır."

Kaşdemir, 2015 yılının en büyük yatırımının ise Çanakkale Boğaz köprüsü olduğunu, bu yıl ihale aşamasına getirilecek köprünün Çanakkale'nin gelişimi, kalkınması ve refahının arttırılması yolunda kendileri için sıçrama tahtası olacağını kaydetti.

Türkiye'nin en müstesna yerlerinden biri olan Çanakkale'ye hizmet etmenin kendileri için en büyük şeref ve onur olduğunu dile getiren Kaşdemir, memlekete hizmetkar olmanın makamların ve mevkilerin en yücesi olduğunu bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AKP'li Kaşdemir: 2015 Yılı Çanakkale İçin Çok Özel Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement